سه گام اساسی در بازاریابی محتوا

سه مرحله اساسی بازاریابی محتوا

سه گام اساسی در بازاریابی محتوا را باهم بررسی کنیم:

  1. نسبت به محتوا آگاه باشید!
  2. تجربه و تخصص خود را منتشر کنید!
  3. با داستان جذاب خود الهام بخش دیگران باشید!

قبل از اینکه در دنیای بازاریابی محتوا شیرجه بزنید، فکر کنید شرکت شما با این نوع بازاریابی میخواهد به چه چیزی دست یابد؟

برای بازاریابی محتوا سه مرحله کاملا مجزا وجود دارد که هر یک نتایح کاملا متفاوتی خلق می کنند. این سه مرحله شامل موارد زیر هستند:

  1. نسبت به محتوا آگاه باشید.
  2. رهبر اندیشه شوید.
  3. داستان سرایی کنید.

اولین و مقدماتی ترین مرحله بازاریابی محتوا، آگاهی از محتواست. محتوای شما باید توانایی شکافتن سروصدای تبلیغات عمومی را داشته باشد تا دیگران را نسبت به محصول شما آگاه کند و در ادامه، این آگاهی را تقویت بخشد.

یک مثال خوب برای مرحله آگاهی از محتوای بازاریابی، استراتژی شرکت ایرلندی تنون تورز (Tenon Tours) است. این شرکت وبلاگی دارد که در آن در مورد فرهنگ مردمان ایرلندی و رویدادهای برجسته تاریخی آن مطالبی قرار داده است. وبلاگ این شرکت محتوایی در اختیار مشتریان بالقوه قرار می دهد که می تواند برای آنها جذاب باشد که خوشبختانه موفق هم شده اند! | اما آیا همین استراتژی به تنهایی برای قدرت بخشیدن به تجارت تنون کافی است؟ خیر!

تنون در میان بازار رقابتی توانست بعد از شروع به کار وبلاگ اطلاعاتی خود، نرخ بازدیدهای سایتش را به میزان ۵۴% افزایش دهد. اگر بعد از مرحله اول توانستید مخاطبان زیادی جذب کنید آماده ورود به مرحله دوم هستید.

در گام دوم باید رهبر اندیشه باشید؛

رهبر اندیشه بودن به این معناست که به عنوان یک برند، ارزش نهفته در پس محتوای تان باید به گونه ای باشد که شرکت شما را به عنوان برندی متخصص معرفی کند. لازم نیست این تخصص تنها مربوط به کسب و کار شما باشد؛ بلکه میتوانید فراتر از حوزه تجاری خود قدم بردارید.

برای مثال، شرکت سرمایه گذاری ریسک پذیر اوین ویو (Venture capital firm OpenView) نمونه ای از رهبری اندیشه است. این شرکت فراتر از خدمات اساسی خود قدم نهاد تا با ارائه پاسخ های خود نشان دهد این نوع کارآفرینی جای دیگری یافت نمی شود. مهم تر از آن، مشتریانی که دسته جمعی برای دریافت اطلاعات به سایت این شرکت سر می زنند به احتمال قوی از خدمات این شرکت هم استفاده می کنند.

سه گام بازاریابی محتوا,سه مرحله بازاریابی محتوا,شناخت مخاطب در بازاریابی محتوا

با داستان سرایی قادر خواهید بود با ایجاد یک پیوند احساسی و عاطفی بین برند و مشتریان تان آنها را جذب کنید.

تصور کنید مالک کسب و کاری هستید که می خواهد بین دو تامین کننده یکی را انتخاب کند. هر دوی آنها برندهایی موفق و قابل احترام و قابل اعتماد هستند. اما یکی از برندها برای شما پیامی ارسال می کند و باعث می شود شما آن را انتخاب کنید.

به نظر شما چه محتوایی در این پیام می توانست این چنین شما را تحت تاثیر قرار دهد؟

آن تامین کننده در پیام خود برای شما انگیزه و اشتیاقش به محیط زیست را از کودکی تعریف کرده و خود را به عنوان رهبر پروژه های محیط زیستی منطقه معرفی می کند. همین داستان به ظاهر ساده اعتماد شما را برای انتخاب جلب می کند.

برند برنده، آن برندی است که الهام بخش است، همان برندی که نشان می دهد به دنبال تغییراتی در جهان است که مردم هم در مورد آن مشکلات نگران هستند.

مخاطب خود را بشناسید!

اگر این کار را انجام دهید جایگاه محتوای خود را یافته و درنهایت پیروانی اختصاصی خواهید داشت.

شما باید محتوایتان را زمانی ارائه کنید که اصول اولیه بازاریابی محتوا را فرا گرفته باشید و بدانید قرار است در چه سطحی فعالیت کنید.

دانستن اینکه با چه کسانی باید صحبت کنید بسیار اهمیت دارد؛ شنوندگان شما دقیقا چه کسانی هستند که قرار است با دیدن محتوایتان جذب شما شوند؟

مرحله اصلی بازاریابی محتوا,سه گام بازاریابی محتوا,سه مرحله بازاریابی محتوا

برای این کار از خودتان سوال کنید تا شخصیت مخاطب (Audience Persona) خود را بیشتر بشناسید.

او کیست؟ چند سالش است؟ چقدر پول در می آورد؟ روز خود را چگونه سپری می کند؟ و مهم تر از همه اینکه چرا این شخص باید نسبت به محصول من حساسیت نشان دهد؟

برای مثال، شخصیت مخاطب یک شرکت خدمات مالی می تواند چنین فردی باشد؛ مردی ۴۰ساله، متاهل و صاحب دو فرزند، شاغل تمام وقت با سفرهای کاری فراوان، در ارتباط با شرکت های خدمات مالی.
حالا که مخاطب خود را شناختید مطمئن شوید محتوایی که تولید می کنید شامل موضوعاتی است که مخاطب نسبت به آن حساس است و جذبش می شود . مشتری فرضی ما ممکن است به پس انداز پول برای آینده فرزندانش و یا سرمایه گذاری درآمدش علاقه مند باشد.

لذا باید محتوایی تولید کنید که راه هایی را به مخاطبتان برای انجام این کارها پیشنهاد می دهد!

اگر فروشگاه لوازم نگهداری حیوانات خانگی را اداره می کنید، به سادگی می توانید در مورد اقلام مصرفی حیوانات بنویسید. اما باز هم این موضوع جای فکر دارد. مثلا می توانید بفهمید که مخاطب هدف شما فرد مسنی است که از گشت و گذار با حیوانات خانگی لذت می برد. شخصیت مخاطب (افراد مسن و جایگاه محتوا) اطلاعات اقلام مصرفی را با هم مخلوط کنید و در نهایت بوووووم!

تبریک می گویم، حالا می توانید سفر خود را به عنوان متخصص حیوانات خانگی برای بازنشسته ها شروع کنید.

دانلود فایل فرمول عنوان نویسی جذاب
حجم فایل: 1 مگابایت

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید