رتبه بندی الکسا را چگونه می توان ارتقا داد؟

رتبه بندی الکسا

رتبه بندی الکسا برای هر فردی که در زمینه دیجیتال مارکتینگ، آموزش سئو و  تولید محتوا فعالیت دارد، کاملا مشخص می باشد و با آن حتما برخورد داشته است. برخی بر این باور هستند که الکسا دارای اهمیت چندانی نمی باشد، اما اگر اینگونه باشد، پس چرا تا وقتی حرف از اعتبار می شود، همه به دنبال رتبه یک سایت در الکسا می گردند؟

آیا وتقعا رتبه الکسا در پیشرفت و بهینه سازی تاثیری دارد؟ آیا دقیقا در جریان نحوه رتبه بندی هستید؟ در ادامه می خواهیم با مزایا و ویژگی های الکسا آشنا شویم و سپس به نحوه رتبه بندی آن بپردازیم با وبین سئو مانند گذشته همراه باشید.

تاریخچه الکسا

کلمه “الکسا” نام یک شرکت معتبر در زمینه تحلیل ترافیک وب می باشد که کاربرد اصلی آن این است که؛ تمام آمارهای مرتبط با سایت ها را بررسی می کند و نتایج آماری را به صورت گزارش منتشر می کند. این آمارها شامل: سئوی سایت، نحوه تحقیق عبارت کلید، وضعیت کلی وب سایت و با مقایسه سایت با موارد مشابه؛ یک رتبه را به وب سایت اختصاص می دهد.

سایت رتبه بندی الکسا توسط بروستر کیل و بروس گیلیات در سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز نمود. هدف این مجموعه این بود که بهترین وب سایت ها را معرفی کند. نکته خیلی جالب این می باشد که در آن هنگام موتور جستجوی گوگل هنوز طراحی نشده بود.

برای شروع الکسا به صورت یک ابزار کاربردی بود که می توانست بر روی مرورگرها نصب بشود. تولبار الکسا، از مهمترین و حرفه ای ترین ابزارها IE به شمار می رفت.

ابزار رتبه بندی الکسا,رتبه بندی الکسا,رتبه بندی الکسا ایران

کاربرد آن به این صورت بود که؛ براساس سایت هایی که شما بازدید می کردید؛ یک لیست پیشنهادی را در اختیارتان می گذاشت. همچنین اطلاعاتی مانند: تعداد صفحات، تعداد لینک به آن سایت و .. را مشخص می کرد.

با گذشت زمان، تصمیم به سیو کردن اطلاعات در سرورهای مخصوص گرفتند و هدف شان داشتن یک آرشیو از تمام محتواها بود. ایده اینترنت آرشیو نیز از این شرکت گرفته شده است و کاربران می توانند به اطلاعات صفحات حذف شده یا ویرایش شده، دسترسی داشته باشند.

در مرحله بعدی ابزار رتبه بندی الکسا به شرکت آمازون فروخته شد و آنها قصد تبدیل آن به یک موتور جستجو را داشتند که منجر به شکست شد. آخرین تصمیم این شرکت بر این شد که به صورت کاملا تخصصی بر روی رتبه بندی و ارائه خدمات تحلیل سایت ها می پردازد.

رتبه بندی الکسا چکونه است؟

در واقع این سنجه از طریق آماری که از کاربران اینترنت بدست می آید؛ محاسبه می شود.

جعبه نکته
اینکه برخی می گویند نمی شود به آمار آن اعتماد کرد، برمی گردد به دورانی که به صورت نوار ابزار بود و از آن طریق کسب اطلاعات می کردد. اما در حال حاضر روش های آن بسیار پیشرفت کرده است.

یک اشکال بزرگ در استفاده از Toolbar این بود که؛ تنها افرادی متخصص آن را نصب می کردند و افراد عالی علاقه ای به نصب و استفاده از آن نداشتند؛ از این رو جامعه آماری آن خیلی محدود بودو نمی شد روی آن حساب ویژه ای را باز کرد.

در راستای حل این مساله، در سال ۲۰۰۸، السکا با استفاده از ۲۵ هزار افزونه، نوار ابزار و سایر پلاگین ها؛ جامعه آماری خود را گسترش داد. در حال حاضر، ربات های خزنده الکسا نیز در میان وب سایت ها می روند و لینک ها را بررسی کرده و اطلاعات را جمع آوری می کنند. روش دیگر جمع آوری داده ها این می باشد که در زمان نصب آن بر روی سایت، اسکریپت هایی بر روی وب سایت نصب می شوند و داده های دقیق را سرور الکسا می فرستند.

روش محاسبه رتبه بندی سایت

دو فاکتور در این محاسبه دخالت دارند: میزان بازدید هر کاربر (Unique Visitors) و هر صفحه ای که بازدید می شود (Page Views). این رتبه نیز هر سه ماه یک بار بررسی می شود.

Unique Visitors تعداد کاربرانی است که در طول روز آن سایت را باز می کنند. Page Views درخواست کاربران برای مشاهده یک صفحه خاص می باشد که تنها یک بار و توسط یک کاربر در هر روز ثبت می شود. به این معنی که حتی اگر شما یک سایت را ۱۰۰ بار در یک روز باز کنید باز هم همان بار اول به حساب می آید.

رتبه بندی سایت روزانه محاسبه می شود اما هر سه ماه یک بار آپدیت می شود. رتبه بندی کشوری یا رتبه بندی الکسا ایران نیز بر اساس یک ماه گذشته تحلیل می شود.

اهمیت رتبه بندی الکسا

رتبه بندی وب سایت الکسا، در حال حاضر از معتبرترین مراجع می باشد که نشان دهنده سیر پیشرفت سایت است. اما نمی توان برتری یک سایت را تنها به این رقم محدود کرد. به عنوان مثال ممکن است که سایتی محصولات و یا خدمات بسیار با کیفیتی را ارائه بدهد ولی بازدید کمی داشته باشد.

روش های افزایش رتبه در سایت الکسا

۱-تولید محتوا با کیفیت

اگر شما محتوایی با ارزش و مناسب را تولید کنید و در سایت تان بگذارید مطمئن باشید که آمار بازدید از سایت تان چند برابر شده. شما باید نیاز جامعه آماری بازار هدف خودتان را بشناسید و در آن راستا محتواسازی کنید. در وبین سئو مقالات زیادی در مورد آموزش تولید محتوا با کیفیت موجود می باشد به لینک مربوطه مراجعه کنید.

۲- نیاز مخاطب را پیدا کنید

با پیدا کردن علاقمندی های مخاطب تان و اینکه به دنبال چه چیزی می گردند؛ می توانید در همان راستا به تولید محتوا بپردازید و خدمات خود را ارائه بدهید. با استفاده از کلمات کلیدی پرکاربرد و بدست آوردن آنها، این نیازه برای شما مشخص می شود. می توانید هم از طریق خود گوگل و هم از طریق ابزار تحقیق کلمات کلیدی به این امر بپردازید.

۳- ساخت بک لینک سالم

هر چه تعداد و کیفیت لینک هایی که در سایت های دیگر می سازید بیشتر و با کیفیت تر باشد؛ رتبه سایت تان در صفحات سرچ گوگل کمتر می شود. بک لینک ها توسط ربات های الکسا بررسی می شوند و آن هایی که در سایت های معتبر و هم موضوع با شما ساخته شده اند در رتبه بندی الکسا موثر می باشند.

۴- رقیب تان را بشناسید

در رتبه بندی الکسا آن سایت هایی که در یک ردیف و رنج مشابه می باشند، معمولا رتبه های یکسانی دارند. پس اگر در حوزه فعالیت خودمان از نظر کیفی از رقبا بهتر باشیم، برای ما کافی است.

در الکسا رتبه های زیر ۱۰۰ برای سایت های خیلی عمومی، مرجع و پربازدید می باشد. برای شناخت رقیب، باید نحوه ارائه خدمات و محصولات و محتواسازی را بررسی کنید. با شناسایی نقاط مثبت و منفی، نقاط قوت را پیاده سازی کنید و نقاط ضعف را از سایت تان حذف کنید.

۵- در شبکه های اجتماعی فعال باشید

با انتشار لینک، پست و استوری در اینستاگرام، کانال تلگرام و یا انتشار مقالات در لینکدین یا توییتر می توانید با افزایش فالوور، آمار بازدید از سایت را نیز افزایش بدهید.

۶- روش های کلاه سیاه

مواردی که در بالا عنوان شدند همگی از راهکارهای درست و کلاه سفید بودند. روشهای کلاه سیاه نیز توسط برخی از افراد خرابکار هم انجام می شود مانند: اجرای پاپ آپ در سایت های عمومی،با این روش آمار سایت تان به صورت تقلبی افزایش می یابد؛ البته گوگل همه پاپ آپ ها را کلاه سیاه نمی داند.

نتیجه گیری

رتبه بندی الکسا مزایا و معایب خاص خود را دارد که می تواند تخمین خوبی باشد. البته خدمات رایگان دیگری نیز از طرف آن ارائه می شود که می توان با آن ها به بررسی سایت ها پرداخت. خدمات بیشتر آن را می توانید با خرید اشتراک بدست بیاورید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید