عیدی وبین سئو 🎁 آخرین فرصت سال 1402 🏃‍♂️

آموزش سئو

آموزش سئو رایگان و حرفه ای

آموزش سئو را اگر به صورت کاملا رایگان پیش بروید قطعا زمان بیشتری از شما میگیرد اما خب راه حل سریع و آسان آن پرداخت بهای آن است و نیازی به آزمون و خطا نیست!

اگر سایت دارید و به دنبال یادگیری سئو نیستید؛ سخت در اشتباه هستید. (میدونی دلیلش چیه انگار داری آب الک میکنی!!!!)
اگر می خواهید صدایتان به جایی برسد باید سئو بدانید؛ به همین دلیل تصمیم گرفتم سایتی را راه اندازی کنم تا منابع رایگان سئو و تجربیات خودم را در اختیارتان قرار دهم.

سری مقالات آموزش سئو


آموزش سئو خب صبر کنید قبل از اینکه بریم ببینیم چه خبره چند رو در نظر بگیرید:

  • سئو پروژه نیست پروسه و فرآیند است.
  • نکاتی که در آموزش بهینه سازی سایت گفته می شود در اکثر مواقع تجربی است.
  • هیچ وقت نمی توان تمام نکات و موارد برای بهینه سازی سایت را رعایت کرد.

خب با همه این داستان هایی که گفتم بریم سراغ اصل مطلب یعنی سئو!

آموزش سئو
تعداد صفحات 14
سئو مقدماتی
فصل 1

سئو مقدماتی

قبل از اینکه در آموزش سئو به تکنیک ها و جنبه های خاص SEO بپردازیم، اجازه دهید تعاریف اساسی، واژگان و سوالات متداول را پوشش دهیم. آماده ای؟ بیا شروع کنیم!

مطالعه آموزش بستن آموزش

سئو چیست؟

سئو، SEO، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو مخصوصا گوگل که بیش از 98 درصد مردم ایران از آن استفاده می کنند؛ مفهوم بسیار ساده ای به نظر میرسد اما وقتی میخواهید شغلتان را به کسی توضیح دهید متوجه می شوید.(خیلی کار سختیه!!!) دوستانی که کمی با سئو آشنا یا کارشناس سئو هستند کاملا متوجه منظورم شدند؛ نگران نباشید اگر شما هم جز عاشقان سئو باشید به این درد شیرین دچار می شوید.

بازاریابی اینترنتی روش های مختلفی دارد و یکی از راهکارهای آن بهینه سازی سایت برای موتور جستجو است که شما را به دیگران معرفی می کند و کاملا رایگان اینکار انجام می شود. (یعنی یه جا یکی داره کاری انجام میده مستقیم پول نمیخاد😁).

تاریخچه سئو به دهه 90 برمی گردد که موتورهای جستجو برای اولین بار پدیدار شدند. حالا، این یک استراتژی بازاریابی اینترنتی ضروری و صنعتی در حال رشد است.

بهینه سازی موتورهای جستجو فقط بر نتایج جستجوی ارگانیک تمرکز می کند و شامل بهینه سازی PPC نمی شود. SEO و PPC هر دو بخشی از بازاریابی موتورهای جستجو هستند.

خب حالا تقریبا متوجه شدید که سئو یعنی چی و وقتی به دیگران معرفی بشیم طبیعی که مشتری های بیشتری سراغمان بیایند چرا خیلی راحت و هدفمند سایت ما را پیدا کرده اند. موارد بسیار زیادی برای بهینه سازی سایت وجود دارد مثل لینک های داخل سایت، قالب سایت، محتواها و… . فرض کنید من عبارت آموزش تولید محتوا را جستجو کردم، چنین صفحه ای را می بینم که صفحه نتایج جستجو (SERP) است.

صفحه نتایج جستجو

من سعی کرده ام اکثرا عوامل مهم از چیستی، چرایی و چگونگی سئو را برای کسب و کار اینترنتی شما توضیح دهم. عبارت های کلیدی ثروت ساز، تولید محتوا و سئو محتوا، ساختن بک لینک های معتبر و مناسب و هر آنچه که نیاز باشد. شاید این عباراتی که در بالا گفته شد را برای اولین شنیده باشید اما صبر کنید تا ز غوره حلوا سازم.

وقتی مزه حلوای شیرین کسب درآمد اینترنتی را چشیدید متوجه اهمیت سئو می شوید و اینکه چرا تا به امروز به آن توجه نکرده بودید؛ اما حسرت روزهای گذشته را رها کنید هیچ وقت برای تغییر دیر نیست!

سایت ها چگونه با آموزش سئو و بکارگیری آن ثروتمند می شوند؟

خرید هنذفری یا عبارت آموزش سئو رایگان را در نظر بگیرید خب کسی که به دنبال خرید هنذفری می باشد این عبارت رت جستجو می کند و اگر فروشگاه اینترنتی ما درست سئو شده باشد باید دسته بندی هنذفری نمایش داده شود و حالا اگر در رتبه های 1 تا 3 باشیم 😍 قطعا به سایت ما سر میزنند.

طبق آمارهایی که گوگل و کارشناسان سئو منتشر کرده اند بیشترین ورودی برای رتبه اول یعنی بین 30 تا 35 درصد می باشد و اگر سایت شما سایر فاکتورها را داشته باشد قطعا با ثبت سفارش روبرو می شوید. اما اگر موضوع بسیار رقابتی باشد و قیمت هم یکسان اینجا نحوه خدمات و پاسخگویی و سرعت و مسائلی از این دست باعث فروش می شوند.

واقعی تر از مستند؛ رتبه اول کسب درآمد بیش از حد💵

خب میخام براساس تجربه خودم مثالی رو براتون بزنم که خیلی جالبه و می تونید از همین مسئله الگو برداری کنید. اگر تور مشهد روزی 3000 (البته در روزهای عادی) جستجو بشه رتبه اول 30 درصد از جستجو رو میگیره و میشه 900 ورودی فقط از تور مشهد حالا تور مشهد با قطار و هوایی رو محاسبه نمی کنیم.

کسب درآمد از سئو

حالا اگر از این 900 نفر ورودی گوگل فقط 10 درصد نرخ تبدیل داشته باشیم یعنی 90 نفر خرید کنند و هر نفر 2 میلیون تور خرید کند رقم بسیار بالایی می شود.

90 نفر * 2 میلیون * 30 روز = 5 میلیارد و 400 میلیون در ماه

این فقط درآمد می باشد و اگر 20 درصد سود محاسبه کنیم 1 میلیارد و 80 میلیون سود می شود. به همین سادگی می توان اینقدر کسب درآمد کرد.

اما فراموش نکنید یادگیری سئو و به کار بردن آن زمانبر است اما نتایج خوبی را به دنبال دارد.

دلایلی برای یادگیری و آموزش سئو

بهترین و پرکاربردترین موتور جستجو در جهان گوگل است و به مدل های مختلفی برای سایت ما ترافیک ایجاد می کند و کاربران اینترنتی را به سمت سایت ما می فرستد حالا تفاوتی ندارد سایت ارائه دهنده محتوا، سرویس، خدمات، کالا و… باشد. حالا چرا باید برای این موتور جستجو بهینه سازی کنیم به دلایل زیر:

  • صدر نشین گوگل شدن
  • رقبا را کنار زدن
  • مشتریان کاملا هدفمند داشتن
  • افزایش چند برابری فروش
  • هزینه پایین خلق مشتری
  • برند سازی
  • بسیار ماندگار تر از تبلیغات
  • و…

موتورهای جستجو سایت شما را دقیقا مقابل چشمان جستجوگر قرار می دهند و کاربران کاملا هدفمند وارد سایت ما می شوند و از این به بعد دیگر به عهده ماست که بتوانیم کسب درآمد کنیم. موتورهای جستجو در حال حاضر تبدیل به موتورهای ارتباط دهنده شده اند و کاربران را با یکدیگر آشنا می کنند و همین مسئله باعث محبوب تر شدن آموزش سئو می شود.

💥 سرمایه گذاری برای یادگیری سئو، بسیار بسیار ارزان تر از گرفتن تبلیغ از گوگل ادز برای چند هفته می باشد آن هم با این قیمت دلار؛ که اصلا تبلیغات گوگل توجیه اقتصادی برای برخی از کسب و کارهای کوچک ندارد. 💥

سئو به طور خلاصه

سئو فرایندی بسیار شیرین و لذت بخش است که با یادگیری آن می توانید علاوه بر بهینه سازی وب سایتتان، تبدیل به یک متخصص سئو شده و از این طریق کسب درآمد کنید.

برای رتبه گرفتن سایتتون نیازی نیست که همه عوامل و الگوریتم های دقیق گوگل را بدونید فقط کافیه مسائل اساسی سئو را رعایت کنید.

یک راه ساده برای آموزش سئو و درک عمیق آن تصور یک کاسه سوپ است. سوپ یا آش سئو

سوپ سئو

سه اصل اساسی در آموزش سئو سایت :

1- سئو تکنیکال یا سورس سایتکاسه سوپ سئو همان موارد فنی و سورس کدهای سایت است که به سئو تکنیکال نیز معروف است. اگر شما کاسه مناسبی نداشته باشید در اصل سئو معنایی ندارد و اصلا به چشیدن طعم سوپ از سمت کاربر نمی رسد. پس مهم ترین بخش سئو سایت همان بهینه سازی سورس سایت است.

2- محتوای باکیفیتسوپ نشان دهنده محتوای وب سایت شما است

محتوای بی کیفیت = سوپ بی مزه بدون مشتری، به همین سادگی

3- کیفیت بکلینک هاادویه و چاشنی های مورد نیاز سوپ سئو اعتبار وب سایت شما را افزایش می دهد و این ادویه ها همان بکلینک ها هستند. پس همیشه یادتان باشد که سوپ بدون ادویه و چاشنی عشق مزه ای ندارد و چون مزه ندارد پس اعتباری هم بین مردم پیدا نمی کند.

اصطلاحات و واژگان آموزش سئو

وقتی عبارت آموزش سئو را جستجو می کنید با برخی اصطلاحات رایج روبرو می شوید که جنبه های مختلف سئو را طبقه بندی کرده اند یعنی:

  • سئو داخلی و سئو خارجی سایت
  • سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه

اگر چه که دانستن این اطلاعات از نظر عملی کمک خاصی به شما نمی کند اما برای درک بهتر سئو، دانستن این اصطلاحات مهم است.

آموزش سئو داخلی و خارجی سایت

سئو داخلی و سئو خارجی را براساس فعالیت هایی که بروی سایت در داخل سایت و یا خارج سایت انجام می شود دسته بندی می کنند.
سئو داخلی به فعالیت هایی که شما داخل سایت خود انجام می دهید می گویند از تولید و سئو محتوا بگیر تا مسائل فنی سایتتان.

  • تحقیق عبارت کلیدی
  • بهینه سازی محتوا سایت
  • سئو عنوان مطالب
  • بهینه سازی عملکرد صفحات سایت
  • لینک سازی داخلی و بهینه سازی آن

هدف اصلی از سئو سایت نمایش بهترین محتوا همراه با بهترین تجربه کاربری از این صفحه سایت است که یک موتور جستجو صفحه را به کاربر نمایش دهد.

سئو داخلی گاهی با سئو فنی سایت یکسان تلقی می شود که کاملا اشتباه است سئو فنی یا همان تکنیکال بخشی از سئو داخلی سایت حساب می شود و سئو تکنیکال را برای بهبود سرعت و تجربه کاربری انجام می دهیم اما در سئو داخلی بخشی با عنوان سئو محتوا نیز داریم!

سئو خارجی مجموعه فعالیت هایی که خارج از سایت برای گرفتن اعتبار نزد گوگل انجام می شود است و مهم ترین بخش آن لینک سازی خارجی یا همان گرفتن بکلینک است. بخشی از انواع لینک سازی:

  • رپورتاژ آگهی
  • لینک سازی در فروم ها
  • لینک سازی در پروفایل
  • لینک سازی در سایت های اشتراک ویدیو
  • لینک سازی در سایت های اشتراک pdf

دقت کنید که سئو خارجی فقط لینک سازی نیست! بلکه اعتماد سازی و برندینگ نیز بخش مهمی از سئو خارجی را تشکیل می دهد.

دقت کنید! زمانی در سئو سایت موفق می شوید که بهترین استراتژی را برای سئو داخلی و سئو خارجی در کنار هم داشته باشید.

آموزش سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه

کلاه سفید و کلاه سیاه بودن سئو را از فیلم های وسترن گرفتن که مثلا نشان آدم های بد و آدم خوب در این نوع فیلم ها بود.

در سئو سایت برای توصیف دو گروه از سئوکاران از این اصطلاحات استفاده می شود سئو کاران کلاه سفید کسانی که به قوانین و دستورالعمل های گوگل پایبند هستند و سئوکاران کلاه سیاه کسانی که برای این قوانین تره هم خرد نمی کنند.

سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه مجموعه ای از اقدامات غیراخلاقی (و معمولا همان اسپمینگ) برای بهبود رتبه سایت است.

تکنیک های سئو کلاه سیاه سایت شما را در مدت زمان کوتاهی به رتبه های برتر گوگل می رسانند اما یادتان باشد امروز فردا است که با یک بروزرسانی یا سوتی در عملیات کلاه سیاهتان به فنا بروید و موتور جستجو شما را از صفحه نتایج به طور کلی حذف کند.

سئو کلاه سفید با اینکه کار خیلی سختیه اما باید به صورت کاملا دقیق به دستورالعمل ها و قوانین موتور جستجو گوگل پایبند باشید. این مسئله یک استراتژی بلند مدته اما خوب در نهایت نتیجه خیلی خوب و پایداری رو برای شما داره!

در سئو کلاه سفید اگر شما در بحث لینک سازی به صورت طبیعی عمل کنید تبدیل به یک سئو کار کلاه خاکستری می شوید که فقط فقط در بحث لینک سازی خارجی کمی زیرآبی رفتید و خودتون شروع به لینک سازی کردید.

سئو سایت چه تأثیری بر درآمد دارد؟

مطابق آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رشد خرید اینترنتی در ایران بسیار چشمگیر و قابل توجه است. به صورتی که میزان خرید اینترنتی در سال ۱۳۹۲ در حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان و در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به ترتیب به ۵۰ هزار میلیارد تومان و ۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.

متأسفانه در این آمار به سالهای بعد از ۱۳۹۴ اشاره ای نشده است اما به سادگی می توان حدس زد که رشد خرید اینترنتی بعد از سال ۱۳۹۴ نیز ادامه داشته و به صورت تصاعدی افزایش یافته است.

اگر کمی هوشمندانه فکر کنیم باید به دنبال راه اندازی کسب وکار آنلاین خود باشیم؛ زیرا با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشورمان، دسترسی به کالاهای موردنیاز کاربران به سادگی امکان پذیر بوده و تمایل افراد به خرید اینترنتی بیشتر شده است.

به همین دلیل، کسب وکارهایی که صرفا به صورت سنتی فعالیت می کنند رفته رفته مشتریان خود را از دست داده و دچار ورشکستگی خواهند شد.

تصور کنید در زمینه فروش کفش فعالیت دارید و در مغازه نسبتا بزرگی در یکی از بهترین نقاط بازار مشغول به فروش کفش و کسب درآمد هستید. حال به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  • روزانه چند نفر ممکن است از مقابل مغازه شما عبور کنند؟
  • روزانه چند نفر می توانند از شما خرید کنند؟
  • مجموع ساعات کاری فروشگاه شما چند ساعت در روز است؟
  • در روزهای تعطیل چطور؟

اگر کمی عمیق تر به پرسش های بالا فکر کنید، در خواهید یافت که حتی اگر فروش روزانه چند ده میلیونی داشته باشید، بازهم کسب وکار شما بسیار محدود است؛ شما محدود هستید به مشتریانی که در ساعات کاری روزهای غیر تعطیل در مقابل مغازه شما حضور دارند و می توانند از اجناس موجود در مغازه دیدن کرده و خرید کنند.

حالا تصور کنید تمامی اجناس موجود در مغازه یعنی تمامی مدل های مختلف کفش همراه با سایز، رنگ بندی و توضیحات لازم بر روی فروشگاه اینترنتی شما قرار دارد و کاربران می توانند با مشاهده مدل های مختلف همراه با سایز، رنگ بندی و مشاهده توضیحات، در صورت نیاز خرید کرده و مبلغ را به صورت آنلاین به شما پرداخت کنند.
بیایید ببینیم در این حالت چه محدودیت هایی از بین می رود:

  • مهم نیست که روز تعطیل است یا روز عادی؛ مهم نیست که ساعت کاری مغازه شما به اتمام رسیده است یا خیر؛ هر کاربری از هرکجای جهان به اینترنت دسترسی داشته باشد می تواند وارد وب سایت شما شده و تمامی اجناس موجود را مشاهده کند. شما دیگر محدود به افرادی که در اطراف مغازه تان حضور دارند نیستید و جمعیتی معادل با تمامی افرادی که به اینترنت دسترسی دارند می توانند تبدیل به خریداران بالقوة محصولات شما شوند.
  • تمامی کاربران می توانند سفارش خود را به صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه روز ارسال کرده و پول آن را پرداخت کنند. بدون آنکه نیاز به حضور فیزیکی شما در مغازه و ارائه توضیحات تکراری در مورد اجناستان به مشتری باشد.

تا اینجای کار همه چیز خیلی خوب به نظر می رسد اما این در حالتی است که شما تنها فروشنده کفش در اینترنت باشید. به محض ورود رقبا به این عرصه کار برای شما سخت تر خواهد شد.

تصور کنید کاربری وارد گوگل شده و عبارت «خرید کفش» را جستجو کند. احتمالا این کاربر بلافاصله وارد اولین وب سایت شده و پس از بررسی مدلهای مختلف کفش، در نهایت تصمیم به خرید خواهد گرفت.

جعبه نکته
اگر وبسایت شما در نتایج اول جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان حضور نداشته باشد، بازار بزرگ و پرسودی را از دست خواهید داد.

سئو به شما کمک می کند تا بتوانید با حضور در رتبه های اول کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان، در مقابل دید صدها هزار کاربری قرار بگیرید که به محصولات خدمات شما نیازمندند و از این طریق درآمد فعلی خود را به سادگی حتی به بیش از ۱۰ برابر درآمد فعلی افزایش دهید.

سئو برای همه کسب و کارها مناسب است؟

اگر با تعریف سئو و تأثیری که بر افزایش بازدید هدفمند وب سایت ها دارد آشنا باشید قطعا می دانید که سئو برای همه کسب وکارها مفید است و می تواند باعث افزایش فروش چند برابری آن کسب وکار شود.

تفاوتی ندارد که در چه زمینهای فعالیت می کنید. با رسیدن به رتبه های اول گوگل در کلمات کلیدی مرتبط با کسب وکارتان، شما در معرض دید هزاران کاربری قرار می گیرید که به محصولات خدمات شما نیاز دارند و می توانند تبدیل به مشتریان دائمی کسب و کار شما شوند.

رسیدن به رتبه اول کافیست؟

مسئله ای که در بسیاری از کلاس ها و کارگاه هایم با آن روبرو هستم این است که تمامی شرکت کنندگان صرفا به دنبال رسیدن به رتبه اول گوگل هستند و برنامه ای برای بعد از آن ندارند. در حالی که بخش بسیار مهمی از فرایند افزایش فروش از طریق سئو، مربوط به زمانی است که کاربر وارد وب سایت شما شده است.

افزایش درآمد ارتباط غیرمستقیمی با سئو دارد. به این معنی که کسی صرفا به دلیل قرارگیری وب سایتتان در رتبه اول گوگل، پولی به شماپرداخت نمی کند؛اما در صورتی که در کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان در رتبه اول گوگل قرار داشته باشید، بازدیدکنندگان زیادی وارد وب سایت شما خواهند شد که می توانند تبدیل به خریداران محصولات خدمات شما شده و درآمدتان را افزایش دهند.

این هنر شماست که بتوانید بازدیدکننده ای که وارد وب سایتتان شده را به خریدار تبدیل کنید.

ممکن است پس از مدتی تلاش و پیگیری مستمر، وب سایت شما در کلمه کلیدی پررقابتی که مربوط به کسب و کارتان است در رتبه اول گوگل قرار گیرد و بازدیدکنندگان زیادی از این طریق وارد وب سایتتان شوند. اگر در وب سایت شما محصولات خدمات مناسبی وجود نداشته باشد، قطعا خریدی توسط کاربر انجام نمی شود و در نتیجه درآمدی نیز عاید شما نخواهد شد.

پس لازم است به این نکته توجه کنید و در وب سایتتان برنامه ریزی دقیقی برای فروش محصولات خدمات به کاربران داشته باشید.

رقبایمان هم از سئو استفاده می کنند؟

شاید اگر چند سال قبل قصد پاسخگویی به این سؤال را داشتم با اطمینان می گفتم کمتر کسب و کاری در ایران وجود دارد که برای افزایش فروش از طریق وب سایت برنامه ریزی کرده باشد؛ اما در حال حاضر اوضاع کاملا متفاوت است.

در بسیاری از کسب وکارها، رقبا برای جذب بازار کاربران اینترنت برنامه ریزی کرده و هزینه می کنند.

البته لازم است به این مورد نیز توجه کنیم که در برخی کسب وکارها هنوز هم رقبای زیادی وجود ندارند و می توان با کمی تلاش به رتبه اول در کلمات کلیدی مربوط به آن کسب وکار رسید.

برای اینکه با رقبایتان آشنا شوید و از وضعیت رقابت در زمینه شغلی خودتان آگاه شوید کافیست کلمات کلیدی اصلی و مهم مرتبط با کسب و کارتان را در گوگل جستجو کنید و وب سایت های صفحه اول نتایج را بررسی کنید.

چگونه رقبایمان را پشت سر بگذاریم؟

هدف ما این است که بتوانیم در کلمات کلیدی مرتبط با کسب وکارمان به رتبه اول گوگل برسیم. برای این کار لازم است که بهینه سازی وب سایتمان را آغاز کنیم.

دو راه حل پیش رو داریم

  1. خودمان دست به کار شویم و وب سایتمان را سئو کنیم.
  2. سئوی وب سایتمان را به یک شخص یا شرکت واگذار کنیم.

خبر خوب این است که تفاوتی ندارد از راه حل اول استفاده می کنید یا راه حل دوم؛ در این سایت در مورد هر دو روش، توضیحات و آموزش های کاملی ارائه شده است.

هدف این صفحه آموزش سئو و بهینه سازی سایت است. مطالب آموزشی موجود در این سایت به شما کمک می کند تا بتوانید علاوه بر آشنایی با تمامی نکات و آموزش های مربوط به سئو، وب سایت خود را مطابق با استانداردهای گوگل بهینه سازی کرده و به رتبه های برتر نتایج جستجو برسانید.

اما این همه ماجرا نیست!

در این صفحه، محتوایی را با عنوان «چگونه با سئوکار همکاری کنیم» قرار خواهم داد که یک راهنمای کامل برای کسانی است که می خواهند برای سئوی وب سایتشان از شخص یا شرکت دیگری کمک بگیرند.

پس در هر دو حالت برای اینکه از رقبای خود پیشی بگیرید لازم است که ابتدا مطالب این سایت را با دقت مطالعه کنید و سپس تصمیم بگیرید که می خواهید خودتان وب سایتتان را سئو کنید یا اینکه برای این کار از شخص یا شرکت دیگری کمک بگیرید.

برای کسب درآمد بیشتر فقط به سئو اکتفا کنیم؟

همان طور که می دانید بازاریابی علم وسیعی است که یکی از زیر شاخه های آن بازاریابی آنلاین با بازاریابی اینترنتی است. همواره ابزارهای مختلفی مانند تراکت، کارت ویزیت، بنر، ایمیل و… برای بازاریابی وجود دارند که با گذر زمان می توانند تغییر کنند.

یکی از سوالاتی که معمولا توسط مراجعین در جلسات مشاوره مطرح می شود این است که کدام ابزار بازاریابی برای کسب و کار ما مناسب است؟

پاسخ من همواره این است که عاقلانه نیست تنها بر روی یک ابزار بازاریابی سرمایه گذاری کنیم. بهتر است بسته به نوع کسب و کارمان از ابزارهای بازاریابی مختلف استفاده کنیم.

جعبه نکته
نکته طلایی این است که باید شناخت خوبی از مخاطبانتان داشته باشید؛ به این دقت کنید که آنها به کدام ابزار بازاریابی شما بیشتر توجه دارند و کدام ابزار بازاریابی برای آنها خوشایندتر است.

به عنوان مثال اگر در زمینه فروش لوازم یدکی خودرو فعالیت دارید قطعا تبلیغات در مجلات نمی تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد و در عوض، قراردادن بنر تبلیغاتی در تعمیرگاه های خودرو و پمپ بنزین ها می تواند بهترین بازدهی را برای کسب و کار شما به همراه داشته باشد.

وب سایت تنها یکی از ابزارهای بازاریابی است که می تواند تبدیل به مهم ترین ابزار بازاریابی کسب و کار شما شود. کافیست با استفاده از سئو، بازدید کنندگان هدفمند وب سایتتان را افزایش دهید و شاهد افزایش فروش باشید.

چه قدر زمان لازم است تا به رتبه اول گوگل برسیم؟

این سؤال معمولا توسط کاربرانی مطرح می شود که آشنایی زیادی با مباحث سئو نداشته و یا به تازگی در حال یادگیری سئو هستند و علاقه مندند بدانند که پس از گذشت چه مدت زمانی می توانند نتیجه اقداماتی که در زمینه سئو انجام داده اند را مشاهده کنند.

پاسخ این است که به هیچ وجه نمی توان زمان دقیقی برای رسیدن به رتبه اول در کلمات کلیدی مختلف تعیین کرد.

پارامترهای زیادی در رتبه بندی نتایج در نظر گرفته می شوند. طبق اعلام گوگل، بیش از ۲۰۰ پارامتر مختلف در رتبه بندی نتایج تأثیر گذار هستند. علاوه بر این پارامترها، می توانیم به این ۴ مورد اشاره کنیم:

  1. وضعیت فعلی وب سایت شما در کلمه کلیدی
  2. وضعیت فعلی وب سایت رقبا در کلمه کلیدی
  3. شدت رقابت در کلمه کلیدی
  4. قدرت و اعتبار وب سایت شما در مقایسه با رقبا

همان طور که اشاره شد، معمولا کلمات کلیدی مختلف شرایط یکسانی ندارند. علاوه بر آن وب سایت شما و وب سایت رقبایتان در کلمات کلیدی مختلف وضعیت متفاوتی دارند و به همین علت نمی توان زمان دقیقی برای رسیدن به رتبه اول در کلمات کلیدی مختلف مشخص کرد.

نکته مهم این است که شما باید تا زمان رسیدن به رتبه اول در کلمات کلیدی موردنظرتان همواره در حال بهینه سازی وب سایتتان باشید.

تفاوت رتبه های مختلف گوگل

نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهند که بیش از ۹۰ درصد کاربرانی که عبارتی را در گوگل جستجو می کنند، تنها همان صفحه اول را مشاهده می کنند و هیچ گاه وارد صفحات بعدی نمی شوند.

از میان وب سایت های موجود در صفحه اول، بیشترین رقابت میان ۳ وب سایت اول است؛ زیرا بیش از نیمی از کاربران بر روی یکی از 3 وب سایت اول نتایج کلیک می کنند. بیش از ۳۶ درصد از این کلیک ها سهم رتبه اول، حدود ۱۲ درصد سهم رتبه دوم و حدود ۹ درصد سهم رتبه سوم است.

درواقع تعداد کلیک بر روی وب سایتی که در رتبه اول گوگل قرار گرفته است، با مجموع کلیک های وب سایت های رتبه دوم تا دهم برابری می کند و حتی گاهی کلیک های وب سایتی که در رتبه اول قرار گرفته است از مجموع کلیک های وب سایت های موجود در ۳ صفحه اول بیشتر است.

فراموش نکنید که اگر در کلمه کلیدی موردنظرتان در صفحه اول گوگل و در میان ۳ نتیجه اول قرار نداشته باشید عملا در مواجهه با رقبایتان شکست خورده اید و بازار پرسود کاربران اینترنتی را به آنها واگذار کرده اید.

خودمان انجام دهیم یا به متخصص سئو واگذار کنیم؟

برای اینکه تصمیم بگیرید که خودتان وب سایتتان را سئو کنید یا این کار را به یک متخصص سئو واگذار کنید، لازم است ابتدا این سایت را زیر رو کنید.

اگر می خواهید خودتان وبسایتتان را سئو کنید، این سایت بهترین منبع برای شماست که می تواند در این راه به شما کمک کند و جلوی بسیاری از اشتباهانتان بگیرد.

نقطه صفر سئو: برای سئو از کجا شروع کنیم؟

سئو و بهینه سازی وب سایت فرایندی پیچیده، دقیق و تخصصی است. هنگام بهینه سازی سایت ممکن است کوچکترین اشتباهی موجب نابودی جایگاه فعلی وب سایتتان شده و آسیب های جبران ناپذیری به وب سایت شما وارد کند.

اما این به معنی سختی یا آسانی یادگیری سئو نیست!

من در این سایت از ابتدایی ترین گام ها برای راه اندازی یک وب سایت یعنی ثبت دامنه، خرید هاست، انتخاب کلمات کلیدی مناسب و پرترافیک، انتخاب قالب مناسب برای وب سایت، تعیین عنوان مناسب برای صفحات سایت و … تا مباحث پیشرفته مانند آشنایی با الگوریتم های گوگل، لینک سازی و … را به طور کامل و دقیق توضیح خواهم داد.

کافیست این سایت را با دقت و به طور کامل زیر رو کنید، آموخته های خود را گام به گام بر روی وب سایتتان پیاده سازی کنید و تا رسیدن به هدف موردنظر یعنی رتبه اول در کلمات کلیدی هدف، دست از تلاش برندارید.

شرایط عمومی یک وب سایت آماده برای سئو

برای اینکه بتوانیم نتیجه مناسبی از سئو بگیریم، لازم است که وب سایتمان شرایط اولیه ای داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت
  • استفاده از هاست معتبر و بدون قطعی
  • استفاده از یک قالب استاندارد و مناسب

در ادامه، هر کدام از این موارد به طور کامل توضیح داده خواهد شد که می توانید با مطالعه آنها شرایط اولیه وب سایتتان را فراهم کرده و برای آغاز عملیات سئو آماده شوید.

دامنه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

اولین و شاید مهم ترین قدم در راه اندازی یک وب سایت انتخاب نام دامنه است. نام دامنه تأثیر بسیار زیادی در برندسازی و موفقیت یک وب سایت دارد. توصیه می کنم قبل از انتخاب نام دامنه برای وب سایتتان، با کمی صبر و حوصله به نکاتی که در این بخش اشاره شده توجه کنید
تا انتخاب بهتر و منطقی تری داشته باشید.

از نام های کوتاه استفاده کنید

اولین نکته ای که هنگام انتخاب نام دامنه باید به آن توجه کنید این است که از نام های کوتاه استفاده کنید. تمامی هدف هنگام انتخاب نام دامنه این است که کاربر بتواند در اولین نگاه، این نام را سریع و راحت در ذهن خود ثبت کند و نیازی به یادداشت کردن آن نداشته باشد. بسیاری از برندهای مطرح جهان مانند سونی، سامسونگ، ال جی، گوگل و … از نامهای کوتاه هنگام نام گذاری برندشان استفاده کرده اند.

پس مهم است که نام دامنه تا حد امکان کوتاه باشد تا به خاطر سپردن آن ساده تر باشد.

نام هایی با یک نوع املا و شیوه نگارش

یکی دیگر از مواردی که در به خاطر سپردن نام دامنه وب سایت شما تأثیرگذار است، املا و شیوه نگارش آن است. به عنوان مثال کلمه «نصیری» تنها یک حالت نگارش دارد و به صورت nasiri نوشته می شود.
اما تصور کنید شما بخواهید از کلمه ای مانند «صوفیه» برای نام دامنه وب سایت خود استفاده کنید. می دانید این کلمه را با چند حالت مختلف می توان نوشت؟

Soofie, Soofieh, Sufie, Sufieh, Soufie, Soufieh, Soofiye, Soofiyeh, Sufiye, Sufiyeh, Soufiye, Soufiyeh

در نگاه اول به نظر نمی رسد که یک کلمه ساده بتواند ۱۲ حالت نگارشی مختلف داشته باشد؛ اما در عمل دیدیم این امکان وجود دارد که کاربران با شنیدن کلمه «صوفيه» هرکدام از این آدرس ها را تایپ کنند. در این حالت ممکن است شما شانس ورود آن فرد به وب سایتتان را از دست بدهید. این موضوع می تواند یک امتیاز منفی برای نام دامنه ای که انتخاب کرده اید به شمار رود.

پس در انتخاب کلماتی که به حرف «۵» ختم می شوند و یا در آنها از حرف «او» استفاده شده است دقت کنید.

غلط املایی نداشته باشید

مشاهده شده که بسیاری از کاربران هنگام ثبت دامنه، به اشتباه دامنه ای را ثبت می کنند که در نوع نگارش آن غلط املایی وجود دارد. البته برخی کاربران نیز به علت اینکه آن نام با نگارش صحیح قبلا به ثبت رسیده است اقدام به ثبت دامنه با غلط املایی می کنند. در هر دو حالت به هیچ وجه ثبت دامنه با غلط املایی توصیه نمی شود.

تا حد امکان از خط فاصله و عدد استفاده نکنید

ممکن است نام دامنه ای که انتخاب کرده اید قبلا توسط شخص یا شرکت دیگری ثبت شده باشد و شما تصمیم بگیرید از همان نام اما با خط فاصله(Dash) برای جداسازی کلمات استفاده کنید.

به عنوان مثال، فرض کنیم شما قصد دارید برای راه اندازی یک شرکت طراحی سایت، دامنه ای با نام
webdesign.com را ثبت کنید و مشاهده می کنید که این آدرس قبلا ثبت شده است. در این حالت ممکن است تصمیم بگیرید که دامنه Web design.com یا Webdesign.com را ثبت کنید. ممکن است با این کار، کاربران زیادی به اشتباه وارد وب سایت اول شوند و شما به سادگی مشتریان خود را از دست بدهید. توصیه می کنم به فکر انتخاب نام دامنه دیگری باشید و این کار را انجام ندهید.

از نام های مشابه با برندهای بزرگ استفاده نکنید

بسیاری از کاربران بلافاصله پس از به موفقیت رسیدن یک وب سایت تصمیم می گیرند سایت مشابهی راه اندازی کنند و به فکر یافتن نام دامنه ای شبیه به سایت اصلی هستند. فرض کنید شما می خواهید سایتی شبیه به گوگل راه اندازی کنید و به فکر ثبت دامنه هایی مانند goolge, googles, gooogle و … باشید. خودتان فکر می کنید موفق خواهید شد؟

حتی در خوشبینانه ترین حالت اگر به موفقیت نسبی هم دست پیدا کنید، به زودی با شکایت برند اصلی مواجه شده و مجبور خواهید شد که دامنه تان را دودستی تقدیم برند اصلی کنید.

پسوند com در اولویت است

سعی کنید دامنه ای پیدا کنید که پسوند com آن آزاد باشد. پسوند دات کام به دلیل عمومی تر بودن، معمولا راحت تر در حافظه کاربران خواهد ماند.

البته به هیچ عنوان از نظر سئو و سایر موارد فنی تفاوتی میان پسوندهای عمومی مختلف مانند com, net org, info وجود ندارد. دقت کنید که جمله قبل تنها برای دامنه های عمومی صادق است و در صورتی که بخواهید از دامنه ای با پسوند کشورهای مختلف مانند ir, fr, tr ca و… استفاده کنید، در بخش International Targeting در سرچ کنسول گوگل دچار مشکل خواهید شد؛ زیرا سرچ کنسول به صورت پیش فرض مقدار International Targeting را بر روی نام آن کشور تنظیم می کند در حالی که در پسوندهای عمومی شما می توانید کشور هدف خود را از لیست کشورهای موجود انتخاب کنید.

البته اگر وب سایت شما فارسی است و مخاطبان شما در کشور ایران زندگی می کنند می توانید با خیال راحت پسوند ir را ثبت کنید؛ زیرا گوگل به صورت پیش فرض کشور هدف را بر روی ایران قرار می دهد و مشکلی از این بابت نخواهید داشت.

جعبه نکته
این نکته را فراموش نکنید که اگر نام دامنه خوب و مناسبی انتخاب کرده اید که پسوندهای دیگر آن آزاد است تردید نکنید و دامنه موردنظرتان را ثبت کنید.

وجود یا عدم وجود کلمه کلیدی در نام دامنه

در سالهای قبل توصیه می شد در نام دامنه حتما از کلمه کلیدی مرتبط با کسب و کارتان استفاده کنید تا در نتایج جستجو بالاتر از سایر رقبایتان قرار بگیرید؛ اما در حال حاضر وجود کلمه کلیدی در نام دامنه تأثیری ازنظر سئو ندارد و یا در خوشبینانه ترین حالت تأثیر بسیار اندکی دارد.

شما می توانید پس از راه اندازی وب سایتتان از کلمات کلیدی مرتبط در URL صفحات مختلف استفاده کنید که این کار شما را از لزوم وجود کلمه کلیدی در نام دامنه بی نیاز می کند.

در نهایت به این نکته توجه کنید که شاید نکات ذکر شده در مورد ثبت دامنه به طور مستقیم در زمینه سئو بی تأثیر باشد و یا تأثیر اندکی داشته باشد، اما هدف از رعایت تمامی این نکات این است که کاربر به سادگی بتواند نام برند و وب سایت شما را به ذهن بسپارد و هنگامی که کاربران به صورت شفاهی به یکدیگر توصیه می کنند که از وب سایت شما بازدید کنند، در به یادآوری آدرس وب سایتتان دچار مشکل نشوند.

این مورد باعث می شود نام وب سایت و برندتان به سادگی وارد ذهن مخاطب شده و با ارائه خدمات خوب و مفید، جایگاه برند خود را در ذهن مخاطب تثبیت کنید.

سوالات متداول آموزش سئو مبتدی

آیا من به تنهایی میتوانم سئو را انجام دهم؟

ببینید سئو خیلی آسون نیست اما علم فیزیک هسته ای هم نیست! اگر تمام مواردی که در این صفحه به شما آموزش داده شده را رعایت کنید و خودتان هم قول بدهید که وسوسه نشوید و سراغ کارهای اسپم نروید بله شما می توانید به تنهایی سئو را انجام دهید.

آموزش سئو را از کجا شروع کنم؟

برای یادگیری سئو باید چند کار را انجام دهید:

  • منابع معتبر سئو را دنبال کنید
  • شروع به کسب تجربه عملی و جدید کنید
  • به هیچ عنوان از تجربه کردن نترسید!
  • صبر و حوصله داشته باشید.(سئو دو ماراتن است نه دوی سرعت!)

آموزش سئو چقدر زمان می برد؟

در پاسخ به این سوال طبق اکثر مواقع در موضوعات مختلف سئو که سئوکاران پاسخ می دهند می گوییم بستگی دارد!

درک واقعی موارد و اصول اساسی سئو فقط چند هفته زمان نیاز دارد اما برای حرفه ای شدن باید حتما حتما تمرین کنید که این تمرین کردن بستگی به شما دارد که چقدر سریع مهارت های لازم را کسب می کنید.

دقت کنید که سئو همیشه در حال پیشرفت است و شما هم باید همیشه در حال بروزرسانی اطلاعات و تجربیات خود باشید و این مسئله هم جز با تمرین و داخل گود بودن بدست نمی آید.

آیا برای سئو سایت نیاز به ابزار خاصی دارم؟

اگر می خواهید به صورت جدی در زمینه سئ.و فعالیت کنید حتما ابزار هایی که در زیر نام می برم برای شما بسیار مفید خواهد بود.

آیا سئو سایت مرده است؟

وقتی کسی از این جمله استفاده می کند منظورش این است که با متدهای 10 سال پیش دیگر نمی توان گوگل را فریب داد همین و بس. اصلا سئو سایت یک استراتژی بازاریابی اینترنتی بسیار قوی است که هر روز درحال رشد و پیشرفت است.

موتور جستجو
فصل 2

موتور جستجو

در این فصل از آموزش سئو به سراغ نحوه کارکرد موتورهای جستجو مخصوصا گوگل می رویم و فاکتورهای رنکینگ در گوگل را باهم بررسی می کنیم.

مطالعه آموزش بستن آموزش

موتور جستجو چیست؟

موتور جستجو یه ابزار آنلاین که به مردم کمک میکنه تا اطلاعات یا سایت هایی که
نیاز
دارند رو پیدا کنند. به عنوان مثال همین گوگل خودمون.

داستان از این قراره کهما بری یادگیری سئو فقط باید با گوگل کار کنیم طبق آماری
که
از میزان استفاده از موتورهای جستجو براتون از سایت
statcounter
آوردم می بینید که گوگل با اختلاف اوله!

آمار استفاده از موتورهای جستجو

وقتی در آموزش سئو وبین سئو از موتور جستجو صحبت می کنیم منظورمون دقیقا گوگل و
سایر
موتورهای جستجو اصول و عملکردشون تقریبا شبیه گوگل و اگر شما برای گوگل سئو
خوبی
انجام بدید در موتورهای جستجو دیگه هم رنک خوبی میگیرید.

گوگل چگونه کار می کند؟

موتور جستجو گوگل براساس سه فرآیند اصلی کار می کند و صفحه نتایج جستجو یا همان
SERP
را به ما نمایش می دهد.

  • کروال کردن یا خزش در سایت ها
  • ایندکس کردن یا طبقه بندی نتایج جستجو
  • مرحله آخر چیدمان یا رتبه بندی نتایج موجود

عملکرد موتور جستجو

ادامه دارد...

تحقیق عبارت کلیدی
فصل 3

تحقیق عبارت کلیدی

تحقیق و استخراج کلمات کلیدی از مهمترین بخش های اولیه سئو است. در این قسمت شما یاد خواهیم داد که چگونه جایگاه خودتان را در گوگل بدست بیاورید و همچنین چگونه کلمات کلیدی پربازدید سایتتان را پیدا کنید و با آن ها رنک و ارزش سایتتان افزایش یابد.

مطالعه آموزش بستن آموزش

تحقیق عبارات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی می بایست اولین قدم در سئو سایت شما باشد و در وضعیت های زیر این مساله از اهمیت بیشتری برخوردار است.

1- شناختن جایگاه فعلی زمانی که شما یک سایت جدید را راه اندازی می کنید؛ تحقیق عبارات کلیدی در ابتدا به شما این امکان را می دهد که موضوعات وابسته به سایت و حوزه ای که در آن دارید را پیدا کنید.

2- خلق ایده های جدید محتوایی گام بعدی این است که عبارات و موضعات پربازدید و پرمخاطب را پیدا کنید و استراتژی محتوا خودتان را تنظیم نمایید.

ابزارهای تحقیق عبارات کلیدی

سوال این است که حالا از کجا باید این عبارات کلیدی را بدست بیاورم. اولین کار این است که کلمات اصلی را پیدا کنید و سپس با کمی بسط دادن آن ها ایده های خوبی برای عبارات کلیدی پربازدید بدست می آورید. به عنوان مثال اگر سایت یا وبلاگی با موضوع قهوه دارید عباراتی همچون: قهوه، دانه های قهوه، اسپرسو و اسپرسو ساز بسیار خوب جواب می دهند. در ادامه روش های بدست آوردن کلمات اصلی را بیان می کنیم

• Google Suggestion (استفاده از پیشنهادات گوگل)گوگل در صفحه نمایش نتایج جستجو پیشنهادات زیادی را نشان می دهد. بخش های Google Autocomplete, People Also Ask or Related Searches منبع خوبی برای یافتن عبارات کلیدی هستند. منظور از autocomplete زمانی است که شما کلمه اصلی را در قسمت جستجو تایپ می کنید و خود گوگل براساس جستجوهای کاربران آن را تکمیل می کند و به شما لیستی از موارد مشابه نشان می دهد.

در اینجا یک تکنیک فوق العاده وجود دارد و آن این است که می توانید حروف
الفبا را در کنار کلمه اصلی تایپ کنید بعد از آن مجدد لیست عبارات مشابه به شما
نشان می دهد. به عنوان مثال: آموزش سئو ف و یا ه آموزش سئو

حتما از پیشنهادات گوگل استفاده کنید زیرا که براساس جستجوهای واقعی مردم در سراسر دنیا می باشد.

علاوه بر گوگل شبکه های اجتماعی دیگر نظیر Reddit , Facebook , YouTube , forums, می توانند به شما در پیدا کردن ایده های جدید و عبارات جدید و پرکلیک کمک کنند. به تاپیک های دیگران و سوالات افراد در مورد حوزه کاری تان دقت کنید تا جرقه ایده در ذهن تان زده شود.

• ابزارهای تحقیق عبارات کلیدیابزارهای رایگان زیادی برای تحقیق عبارات کلیدی وجود دارند که براساس کلماه کلیدی اصلی، صدها پیشنهاد و ایده ارائه می دهند. البته به علت رایگان بودن دارای محدودیت هستند و بسیاری از موارد را نشان نمی دهند. اگر شما فروشگاه اینترنتی دارید و یا به هر روشی از وب سایتتان کسب درامد دارید؛ بهتر است که یک اکانت پولی با کیفیت تهیه کنید زیرا که این کار سرمایه گذاری است که سودش را دیر یا زود خواهید دید.

این ابزارهای پولی علاوه بر نمایش لیست عبارات کلیدی، سایر معیارهای سئو را نیز در نظر دارند و با ارزیابی آن ها در انتخاب بهترین گزینه به شما کمک می کنند. پس با این حال هم زمان شما صرفه جویی می شود و هم اینکه یک مزیت رقابتی نیز به حساب می آید.

دو روش برای استخراج کلمات کلیدی از این ابزارها وجود دارد:

  1. جستجو براساس عبارت اصلی
  2. جستجو براساس آدرس URL و یا Domain سایت رقیب

تصاویر زیر نحوه کار با ابزار KWfinder را نشان می دهند.

تصویر اول جستجو بر اساس عبارت اصلی است و تصویر دوم جستجو براساس آدرس سایت رقیب را نشان می دهد.

این ابزار علاوه بر ارائه پیشنهادات کلمات کلیدی، دشواری هر کدام برای رنک گیری بررسی می کند و به شما کمک می کند تا صفحه نتایج جستجوی گوگل SERP را تجزیه و تحلیل کنید.

معیارهای انتخاب عبارات کلیدی

هدف شما پیدا کردن عباراتی مشابه بامیزان جستجوی بالا و همچنین با میزان سختی کم در رتبه گیری است. یک عبارت ایده ال شامل سه فاکتور مهم زیر است. ما این اصل را قانون سه پایه کلید واژه می گوییم که با نبودن یکی از پایه ها بقیه ستون نیز فرو می ریزد.

حجم جستجو

در گذشته تولید کنندگان محتوا تنها به دنبال عباراتی با حجم جستجوی بالا بودند. آنها محتوا را پر از عبارت مدنظر می کردند و چگالی کلمه کلیدی بسیار بالا بود تا با این کار الگوریتم موتورهای جستجو را فریب دهند و رنک خوبی را در سرچ گوگل بدست بیاورند. بعد از آن زمان دیگر قضیه تغییر کرد و تحقیق و استخراج عبارت کلیدی پیچیده تر و سخت تر شد.

عبارت کلیدی لانگ تیل

توصیه بسیاری از سئو کاران و وبمستران تمرکز بر روی عبارت کلیدی لانگ تیل و یا بلند است این کلمات خاص هستند و از دو کلمه بیشتر می باشند. آنها سختی کمتر و نرخ تبدیل بالایی دارند و احتمال اینکه کاربر در مسیر خرید قرار گیرد و به خریدار واقعی تبدیل شود بسیار زیاد است. 70 درصد حجم کوئری ها را عبارات لانگ تیل تشکیل می دهند.

نکته منفی که وجود دارد این است که حجم جستجو آن ها کم است شما در هنگام انتخاب عبارات سایتتان باید همه جوانب را بررسی کرده و از همه موارد استفاده نمایید تا تعادل برقرار شود. علاوه بر آن تنها تمرکز بر روی عبارات با حجم جستجوی بالا منطقی نیست و امکان پذیر نمی باشد.

حقیقت این است که شما به عنوان یک وب سایت جدید نباید به سراغ رنک گیری با عبارات پربازدید بروید و اینکار سخت و تا حدی نشدنی است. می بایست پس از برندینگ و بدست آوردن کمی قدرت و دامنه سایت Authority به سراغ این کار بروید و شانس تان را امتحان کنید. پس معیار بعدی دشواری کلید واژه است که باید در نظر گرفت.

دشواری عبارت کلیدی

بعد از اینکه عبارات را پیدا کردید باید میزان سختی رنک گیری آنها را به نسبت به رقبا ارزیابی کنید. در بسیاری از ابزارهای تحقیق عبارات کلیدی دشواری کلمه کلیدی را با عددی بین 0 تا 100 نشان می دهند و هر چه این عدد به صد نزدیکتر باشد رتبه بندی و رنک گیری آن در صفحه اول گوگل سخت تر خواهد بود.

نکته: مقادیر این فیلد در ابزارهای مختلف، ممکن است متفاوت باشد. ممکن است در یک ابزار عدد 30 را مشاهده کنید و در ابزاری دیگر عدد 50 آن هم برای یک کلمه مشابه. دلیل این تفاوت هم تنها به نحوه محاسبات برمی گردد که بستگی به معیارها و الگوریتم دارد. توجه داشته باشید که نکته مهم این، مقایسه نتایج در یک ابزار است.

سئو محتوا
فصل 4

سئو محتوا

همه شما حتما این جمله را شنیده اید که " محتوا پادشاه است" این جمله ممکن است خیلی کلیشه ای بنظر برسد اما حقیقت دارد. بین سئو و محتوا رابطه ای بسیار نزدیک و تاثیرگذار وجود دارد. به عبارت دیگر: هر تکنیک سئوای بر روی محتوای بی ارزش و به اصطلاح زباله (Garbage) بی فایده است!! این دو باید موازی با هم پیش بروند. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم در این راهنمای سئو نکات عملی در مورد ایجاد یک استراتژی محتوای موفق را به اشتراک بگذاریم.

مطالعه آموزش بستن آموزش

شناسایی و سازماندهی عناوین محتوا

استراتژی محتوای شما باید بر اساس درک مناسب از جایگاه و نیازهای مخاطبان باشد. ما اولین مرحله را تحت عنوان تحقیق عبارت کلیدی در بخش قبلی مفصل توضیح دادیم و می توانید برای مرور به آن بخش مراجعه نمایید.

حالا در مرحله بعد باید موضوعات کاربردی که مخاطب آن ها را سرچ می کند را شناسایی کنید. در برخی موارد خود عبارات کلیدی می توانند موضوع باشند اما نه همیشه!

به مثال زیر توجه کنید:

شناسایی و سازماندهی عناوین محتو

فرض کنید که شما یک سایت یا وبلاگ بازاریابی آنلاین را دارید، برای بخش بلاگ آن چندین کلمه کلیدی را تونستید با تحقیق بدست بیارید مثل موارد زیر:

  • چگونه یک وبلاگ بسازم
  • چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم
  • چگونه وبلاگ خودم را راه اندازی کنم

خب شما اینجا متوجه می شوید اگر چه کلمات کلیدی متفاوت هستند، اما موضوع و مفهوم همه آن ها یکی است:

"ساخت یک وبلاگ"

ساخت یک پست جداگونه برای هر کدوم از این عبارت ها کاری بیهوده است و البته که محتوای تکراری ساخته می شود!! در عوض شما می تونید که یک محتوا واحد بسازید تحت عنوان: "راهنمای ساخت یک وبلاگ جدید" و سپس اون پست را بخش بندی کنید و هر بخش را به عبارت کلیدی که پیدا کردید اختصاص بدهید و یک محتوای جامع و کامل را بسازید.

حالا که موضوع اصلی محتوا مشخص شد یک قدم به عقب برگردید و مجدد کلمات کلیدی را رصد کنید الان خیلی راحتتر می تونید کلمه کلیدی اصلی رو پیدا کنید. تمرکز اصلی محتوا بر روی اون هست.

قانون اصلی سئو در استراتژی محتوا بسیار ساده است:

جعبه نکته
یک محتوا = یک موضوع = یک کلمه کلیدی اصلی

برای انتخاب عبارت کلیدی اصلی به فصل قبل مراجعه کنید.

چگونه عناوین را سازماندهی کنیم؟

یک راه عالی و مناسب برای برنامه ریزی و سازماندهی عناوین و موضوعات بلاگ، استفاده از روش به اصطلاح (content hubs) هاب محتوایی است.

هاب محتوا: شامل مجموعه ای از صفحات که همگی آن ها به یک موضوع خاص مرتبط هستند. صفحات به هم مرتبط هستند و شما یک نمای کلی از موضوع دارید و همچنین یک دید عمیق تری از لایه ها و عناوین فرعی در اختیار خود دارید. با این روش شما با یک نگاه می توانید چارت کامل محتواهای خود را ببینید.

در این روش ما دو نوع محتوا داریم:

1- Pillar content

Pillar Content یا محتوای ستونی، یک نما و دید کلی از تمامی موضوعات و Topicهایی که داریم را نشان می دهند. که معمولا همان کلمات کلیدی اصلی هستند. مثل: دویدن

2- Cluster content

content یا محتوای خوشه ای همان محتواهای (عناوین) فرعی هستند که زیر مجموعه Pillar Content هستند و بر جزئیات تمرکز دارند. مثل: فواید دویدن، کفش مناسب دویدن، اشتباهات رایج در دویدن.

هاب محتوایی

این استراتژی مزایای خاص خودش را دارد:

  • شما با آماده کردن و پوشش دادن هر موضوع باتوجه به تمام جزئیات، برای مخاطب خود ارزش قائل می شوید. آن ها مجبور نیستند برای بدست آوردن مطالب دیگر در رابطه با یک موضوع خاص به وب سایت های دیگر مراجعه نمایند. دسترسی آسان به همه مطالب وابسته به موضوعی واحد وجود دارد.
  • شما با یک ساختار کاملا برنامه ریزی شده همه تمرکز خود را بر روی پوشش دادن تمام عبارات کلیدی مهم می گذارید.
  • شما اعتبار دامنه خود را (Authority) در موضوعی خاص افزایش می دهید. این کار با ساخت لینک های داخلی بین مقالات و محتواهای وابسته بهم صورت می گیرد.

تمرکز بر روی بهینه سازی کلمات کلیدی

با داشتن یک کلید واژه اصلی، می بایست از آن برای سئو و بهینه سازی صفحه استفاده کنید. در ادامه لیستی از تمام عناصر در محتوا که می توانید از کلید واژه اصلی (Primary Keyword) در آنها استفاده کنید، را می بینید:

  • Title tag and meta description: عنوان و توضیحات محتوا
  • URL: آدرس صفحه
  • Heading and subheadings: عنوان اصلی (H1) و زیر عناوین (…, H2)
  • Body text: بدنه اصلی محتوا همان متن مقاله
  • Image metadata: تگ Alt
  • Anchor text of the internal links: انکرتکست در لینک های داخلی

راهنمای رنگ تصاویر زیر
اهمیت عنوان
اهمیت هدینگ و بادی
اهمیت انکر تکست

Title tag and meta description

متاتگ تایتل عنوان و متا تگ توضیحات. قرار گرفتن کلمه کلیدی اصلی در عنوان (شروع تایتل با آن) و همچنین وجود کلید واژه اصلی در توضیحات آن هم به تعداد بهینه و در حد مناسب ضروری است. در ادامه نمونه ای از صفحه نتایج جستجوی گوگل برای کلمه کلیدی "آموزش سئو" می بینید.

تگ عنوان و متا توضیحات

URL

آدرس باید کوتاه و در عین حال از خوانایی خوبی برخوردار باشد. از بخش های مهم سئو محتوا نیست، اما رعایت سئو در آن می تواند تاثیر خوبی در رنک شما بگذارد. اگر کلید واژه اصلی در آدرس قرار بگیرد، مهمترین مزیت آن در لینک دهی و بک لینک گرفتن است که این کار خیلی راحتتر و البته مفهومی تر صورت می گیرد.

Heading and subheading

بهترین کار این است که عبارت کلیدی اصلی در تگ H1 قرار بگیرد و البته که می توان در سایر تگ های هدینگ از آن استفاده نمود. (H2,H3,H4,…) در بدنه متن اصلی نیز به تعداد مناسب و بهینه از آن استفاده کنید نه خیلی زیاد نه خیلی کم!

عنوان و زیر عنوان

جعبه نکته
نکته: به یاد داشته باشید که چیزی بنام تعداد کلمات کلیدی ایده آل در متن یا همان چگالی کلمه کلیدی وجود ندارد و شما از روی تجربه می توانید تعداد ایده آل را براساس معیارهای دیگری همچون تعداد کلمات محتوا و اهمیت موضوع را بدست آورید.

Image metadata

تمرکز کلید واژه اصلی در تصویر در المان های زیر به کار می رود:

  • نام فایل (بصورت انگلیسی)
  • عنوان عکس (Title)
  • کپشن عکس
  • متن جایگزین عکس (Alt)

Alt Tag از همه موارد بالا مهم تر است و برای گوگل استفاده از آن یک پوئن مثبت به شمار می رود. چرا که این متن، تصویر را برای مخاطبان کم بینا و یا نابینا توصیف می کند، همچنین برای ربات های خزنده یا crawlers یک راهنما است. بهترین جا برای استفاده از کلید واژه اصلی در Alt تصویر است و به این معنی نیست که شما باید در همه موارد آن را قرار دهید.

به عنوان مثال: کلمه اصلی شما "ورزش در فضای باز" است و تصویری که در متن قرار داده اید مردی را نشان می دهد در حال بالا رفتن از کوه است، نیازی نیست که در alt بنویسید: "مردی در حال بالا رفتن از کوه است." تنها همان کلمه اصلی که "ورزش در فضای باز" است را در قسمت ALT تصویر قرار دهید.

Anchor text of the internal link

آخرین مورد نه کم اهمیت ترین، قرار دادن کلمه اصلی در انکرتکست است.

Anchor text همان قسمتی از لینک داخلی است که به کاربر نمایش داده می شود و با کلیک بر روی آن به صفحه موردنظر انتقال داده می شود؛ که اگر تمرکزش بر روی کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد، به گوگل گفته می شود که صفحه ای که به آن پیوند می دهید درباره چیست.

کیفیت محتوا

در حال حاضر رقابت در حوزه محتوا نسبت به گذشته بسیار سخت تر شده و گوگل سخت گیری های خود را بیشتر کرده است. اما یک استراتژی وجود دارد که بخوبی جواب می دهد.

ساخت محتوایی که 10 برابر بهتر از رقبای شما است که به عنوان استراتژی «محتوای 10 برابری» نیز شناخته می شود. در این استراتژی سه بخش مهم تاثیر گذار وجود دارد : کیفیت، دیزاین و تجربه کاربری

کیفیت(Quality) بهتر

موضوع محتوا را به نسبت سایر رقبا با دقت بیشتری آماده کنید. برای اینکار سایت های برتر در آن عبارت کلیدی را با دقت بخوانید و برای اینکه متفاوت باشید فکر کنید و برنامه بچینید.

  • داده های به روز از سایت های معتبر را استخراج کنید.
  • از نظرات کارشناسان در آن حوزه بهره ببرید و به منابع معتبر لینک بدهید.
  • از دیتاهای منحصربفرد خود استفاده کنید. اینفوگرافیک بسازید، ویدیوهای آموزشی از خود بگیرید.
  • به سایر سایت های معتبر یا رقبای باارزشی خود لینک بدهید.

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاد که آیا لینک دادن به یک سایت دیگر برای سئو سایتم خوب است یا نه؟ اکثر سئوکاران از اینکه در محتوای خودشان به سایتهای رقیب لینک بدهند می ترسند. چرا که نمی خواهند که بازدیدکنندگان خودشان را به سایتی دیگر انتقال بدهند.

اما حقیقت چیز دیگری است! حقیقت اصلی این است که وقتی که به سایت دیگری که با شما هم موضوع است لینک می دهید سیگنال های خود را تقویت می کنید و با اینکار به گوگل کمک می کنید تا زمینه سایت شما را بهتر درک کند و بازدید کنندگان بهتر و هدفمندتری را به سایت تان هدایت کند.

تجربه کاربری (UX) بهتر

  • از خوانایی متن مطمئن شوید. (نوع و اندازه فونت)
  • متن از اشتباهات گرامری و غلط املایی عاری باشد.
  • پاراگراف های کوتاه و قابل فهم بنویسید.
  • از فهرست مطالب برای محتواهای طولانی استفاده کنید.
  • از لیست ها بهره ببرید.
  • از نقل قول ها، جملات رنگی و بولد، از جعبه های اطلاعات استفاده کنید.

طول محتوا

بسیاری از سئوکاران بر این باور هستند که طول محتوا یکی از عوامل رتبه بندی در صفحات نتایج جستجوی گوگل است. نتیجه یک مطالعه توسط سایت معروف Backlinko نشان می دهد که محتواهای با حدود 2000 کلمه در گوگل رتبه های بهتری را در اختیار خود دارند.

طول محتوا
با توجه به نمودار بالا درست که است محتوای طولانی تر رتبه بهتری در گوگل بدست می آورد، اما این تمام کار نیست، واقعیت این است که پست های طولانی تر معمولا بهتر و جامع تر موضوع را پوشش می دهند.

جعبه سوال

سوال: چجوری طول محتوا بهینه داشته باشم؟

کلمه کلیدی مدنظرتون رو سرچ کنید، سایت های برتر (رتبه یک تا ده را باز کنید) تعداد کلمات هر کدام را ببینید. با یک نگاه تقریبی تعداد کلمات میانگین خودتون را بدست می آورید.

به عنوان مثال: اگر هر سایت در SERP اول (صفحات نتایج جستجوی گوگل) دارای بیش از 2000 کلمه است، بنابراین احتمال اینکه شما با یک محتوای 800 کلمه ای بتوانید رتبه بیاورید بسیار پایین است.

به روز رسانی محتوا

مهم نیست یک محتوا تا چه موفق بوده، در هر صورت این احتمال وجود دارد که در طول زمان به تدریج ترافیک خود را از دست بدهد؛ مگر اینکه همیشه به روز و تازه نگه داشته شود.

خب سوال این است که چگونه از فراموش شدن محتوای خود در طول زمان جلوگیری کنیم؟

جواب این سوال بسیار ساده است: به روز رسانی منظم

جعبه نکته
نکته مهم: به روز رسانی یا آپدیت محتوا یک تکنیک مهم در سئو است که اغلب توسط سئوکاران و وبمستران نادیده گرفته می شود.

چرا گوگل این همه به Update محتوا اهمیت می دهد و این همه در رتبه بندی تاثیر مثبت دارد؟ یکی از دلایل اهمیت به روز رسانی برای گوگل در این است که در هر نوبت از به روز رسانی ها، گوگل به سایت شما توجه نشان می دهد و آن را کرال می کند.

البته از سویی دیگر به روز رسانی های متعدد خبر از ارزش و اهمیت مخاطب در نظر شما می دهد و این فاکتور نیز در نزد گوگل بسیار مهم است.

به روز رسانی را می توان یک راه آسان برای بهبود کیفیت محتوا نیز دانست و هیچ گاه بی ارزش نمی ماند. این بدان معناست که هر موضوعی به تازگی محتوا نیاز ندارد، اما بسیاری از آنها نیاز دارند.

معرفی یک ابزار مفید:

یک ابزار رایگان بسیار مفید توسط سایت Animalz ارائه شده است. این ابزار به حساب کاربری شما در Google Analytics متصل می شود و به شما لیستی از صفحات و محتواهایی که ترافیک شان کاهش یافته و نیاز به به روز رسانی دارند را ارائه می دهد.

به روز رسانی در مقابل باز نشر محتوا

در صورتی که به روز رسانی بسیار محسوس است و شما تغییرات زیادی را در محتوا ایجاد نموده اید، به احتمال زیاد ارزش انتشار مجدد آن بیشتر از به روز رسانی است. در این حالت خوانندگان متوجه می شوند که پست به وسیله یک به روز رسانی بزرگ تبدیل به باز نشر شده است و ارزش محتوا و اعتبار سایت شما در نزد کاربران افزایش پیدا می کند.

در موارد زیر احتمال اینکه پست خود را مجدد منتشر نمایید، وجود دارد:

  • بیش از 50 درصد از محتوا دچار تغییر و تحول شده است.
  • مقدار کلمات محتوای جدید بسیار زیاد است. تعداد کلمات بیش از حد نرمال در هر به روز رسانی است.
  • شما یک یا چند محتوا را با یکدیگر ادغام کرده اید.
  • بازنشر یا انتشار مجدد شانسی عالی برای تبلیغ سایت تان در انواع شبکه های اجتماعی به شما می دهد و شما می توانید کمپین جدید برای بک لینک سازی بسازید.
سئو تکنیکال
فصل 5

سئو تکنیکال

در فصل قبل تکنیک های سئو داخلی محتوا را بررسی نمودیم. اکنون در این فصل به بررسی جنبه های فنی تر یا به عبارت دیگر سئو تکنیکال می پردازیم.

مطالعه آموزش بستن آموزش

لینک های داخلی Internal link

لینک داخلی (Internal linking) بخش مهمی از سئو است که در اغلب اوقات نادیده گرفته شده است.

دلیل اهمیت لینک داخلی

1- دسترسی ربات های خزنده به صفحات وب سایت شما را آسانتر می کنند و کرال کردن وب سایت ها بهبود می یابد. در صورتی که صفحات سایت ها توسط پیوندهای داخلی به خوبی به یکدیگر لینک داده شوند، کار Crawler های گوگل در پیدا کردن و و فهرست بندی تمام صفحات وب سایت آسان تر می شود.

2- لینک های داخلی UXو تعامل کاربران را بهبود می بخشند. اگر navigation خوبی داشته باشید، بازدیدکنندگان به راحتی آنچه که در پی آن هستند را پیدا می کنند. در صورت وجود لینک داخلی مناسب، کاربر زمان بیشتری در سایت باقی می ماند و همه آنچه که به دنبال اش است را در سایت شما پیدا می کند. نرخ تعامل کاربر با سایت شما افزایش می یابد.

3- لینک های داخلی رتبه سایت را نیز بهبود می بخشند. درست است internal links ارزش صفحه را نیز انتقال می دهند. اگر صفحه ای لینک های داخلی مرتبط با انکرتکست های مناسب داشته باشد، گوگل صفحه مقصد را بهتر کرال می کند و به آن صفحه اهمیت بیشتری می دهد.

قانون طلایی ساختار لینک های داخلی: هر صفحه می بایست حداکثر 3 کلیک با صفحه اصلی یا همان Home Page فاصله داشته باشد. مهمترین مزیت لینک داخلی، برخلاف لینک سازی خارجی این است که internal links کاملا در اختیار شما هستند.

ساختار لینک های داخلی

این سوال برای شما پیش می آید که حالا چگونه می توانم یک وب سایت با ساختار لینک دهی خوب داشته باشم؟

هدایت واضح کاربران (clear navigation)

کلید اصلی داشتن یک سایت یکپارچه و پیوسته در داشتن یک سیستم هدایت کاربری مناسب است. می بایست روند پیمایش و رصد سایت را برای مخاطب خود تا حدامکان ساده کنید و دسترسی ها را آسانتر نمایید.

Navigation و هدایت کاربران شامل عناصری است که در ادامه بیان می کنیم.

  • منوها: مهمترین المان در هدایت کاربران است. منو می بایست واضح و توصیفی باشد.
  • Breadcrumbs: در صورتی که صفحات سایت ساختار درختی عمیق و تو در تویی دارند، استفاده از برد کرامب بسیار مفید است.
  • دسته بندی ها (Categories): دسته بندی منطقی مطالب در دسترسی کاربر به مطالب مشابه بسیار کمک کننده خواهد بود.

لینک دهی از بدنه اصلی متن

1- لینک متنی داخل محتوا به صفحات مرتبط

2- آدرس هایی تحت عنوان "مطالعه بیشتر" لینک به مقالاتی که ممکن است کاربر از آن ها نیز خوشش بیاید.

تنها کافی است دو تمرین ساده زیر را یاد بگیرید:

  • هر زمان که خواستید پست جدید را منتشر کنید به محتوای دیگر خود بیاندیشید که ممکن است برای خواننده مفید و جالب باشد.
  • پس از انتشار مقاله یا صفحه جدید، چند پیوند داخلی از سایر صفحات مرتبط با موضوع اضافه کنید.

جعبه نکته

نکته مهم: در چند ماه گذشته من بیش از 1000 سایت را بررسی کردم و یکی از رایج ترین اشباهات در لینک سازی داخلی را متوجه شدم. این است که سئوکاران و یا تولید کنندگان محتوا، اکثرا تیترهای خود را لینک دار نمی کنند. آنها برای لینک دهی بیشتر از عناوین "بیشتر بخوانید" یا "ادامه مطلب" استفاده می کنند.

این کار تجربه کاربری را به شدت پایین می آورد. مردم به صورت طبیعی دوست دارند روی تصاویر و یا سرفصل های مقالات کلیک کنند تا مطلبی بیشتر در مورد آن بخوانند. آن ها نمی خواهند پیوندهای داخلی مقالات فقط بگویند بیشتر بخوانید!

نقشه سایت Site Map

نقشه سایت یک فهرست ساختارمند از تمام صفحات وب سایت است که در دسترس موتورهای جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو قرار دارد.

چه نوع سایت هایی نیاز به sitemap دارند:

این نقل قول از طرف خود شرکت گوگل اعلام شده است:

  • سایت های بسیار بزرگ با حجم صفحات خیلی زیاد (صدها یا هزاران صفحه)
  • وب سایت های جدید که بک لینک کمی دارند یا اصلا بک لینک ندارند.
  • سایت هایی که لینک داخلی مناسبی ندارند.
  • سایت هایی که فایل های رسانه های زیادی دارند. (ویدیو زیاد – گالری تصاویر)

همیشه به نقشه سایت نیاز داریم؟

نه شما همیشه به آن نیازی ندارید مخصوصا اگر سایتتان کوچک است که صفحات آن به خوبی بهم لینک شده اند.

از سویی دیگر، وجود sitemap هیچ آسیبی برای سایت ندارد. بلکه شامل اطلاعات اضافی مفیدی است که کار خواندن سایت و صفحات شما را برای ربات ها آسانتر می کند.

ویژگی Lastmod در سایت مپ قرار دارد که در آن تاریخ آخرین بروزرسانی سایت قرار دارد، خزنده ها با خوانندن این تاریخ متوجه می شوند که سایت نیاز به کرال جدید دارد یا نه؟

از طرف دیگر، داشتن نقشه سایت هرگز نمی تواند به شما آسیب برساند. علاوه بر این، حاوی اطلاعات اضافی مفیدی است، مانند ویژگی lastmod تاریخی که آخرین به‌روزرسانی صفحه انجام شد تا خزنده‌ها بدانند که آیا صفحه نیاز به خزیدن مجدد دارد یا خیر.

ساخت یک sitemap

اگر نمی دانید که چگونه یک نقشه سایت بسازید و اینکه سایت شما بر روی CMS وردپرس پیاده سازی شده باشد (که در اکثر موارد و به احتمال زیاد همینطور است)، توصیه ما ساخت site map توسط افزونه Yoast SEO است.

مانند تصویر زیر:

سایت مپ

برای اینکه گوگل در جریان سایت مپ شما قرار بگیرد، می بایست آن را برای گوگل بفرستید. برای اینکار وارد Google Search Console بشوید.

سپس به Google Search Console > Sitemaps بروید و آن را در قسمت Add a new sitemap قرار دهید:

معرفی سایت مپ به سرچ کنسول

HTTPS

این روزها دیگر هیچ بهانه ای برای عدم استفاده از گواهی SSL در سایت وجود ندارد. به خصوص در حال گزینه های رایگان به راحتی قابل دسترسی هستند مانند Let’s encrypt

ssl

امنیت کاربران سایت باید برای شما در اولویت اول باشد! نه تنها به این دلیل، بلکه بعد از سال 2014 استفاده از پروتکل امنیتی HTTPS برای گوگل به یک معیار رتبه بندی تبدیل شده است. به این معنی که، اگر سایت شما از Https استفاده نکند، ممکن است از رتبه سئو آن کاسته شود و دچار افت رتبه در نتیج گوگل شوید.

Mobile-friendline

از سال 2019 گوگل mobile-first indexing را به کار برده است. به این صورت که در اکثر وب سایت ها در ابتدا نسخه موبایل ایندکس می شود و سپس به سراغ نسخه دسکتاپ می رود.

در سئو سازگاری سایت در موبایل همان mobile friendly یک کار بسیار مهم و ضروری است. شامل موارد زیر است:

  • قالب واکنش گرا یا responsive layout
  • منویی که به راحتی در موبایل باز شود و بتوان لینک ها را کلیک نمود.
  • تصاویر فشرده و یکپارچه
  • بدون منوهای پاپ آپ مزاحم
  • وجود یک فونت خوانا

در صورتی که از mobile friendly بودن سایت خود مطمئن نیستید، می توانید با این ابزار تست گوگل سایت را بررسی کنید و یا اینکه به گوگل سرچ کنسول رفته و وارد بخش موبایل آن شوید، اگر در سایت تان مشکلی باشد آنجا نمایش داده می شود.

mobile friendly test

خوشبختانه این روزها اکثر توسعه دهندگان وب Web Developers قابلیت ریسپانسیو و سازگاری سایت با موبایل در ذهن خود دارند و آن را انجام می دهند به خصوص اگر سایت شما یک تم وردپرسی با کیفیت باشد حتما Mobile Friendly است.

در سئو موبایل یک عامل دیگر نیز وجود دارد که می بایست به آن توجه زیادی داشت و آن هم "سرعت صفحه" است.

Page Speed سرعت صفحه

سرعت بارگذاری صفحه یکی از مهمترین جنبه های سئو تکنیکال است و همچنین یک عامل ضروری در UX سایت است.

هیچ کاربری حاضر نیست برای لود شدن یک صفحه بیش از چند ثانیه صبر کند! در رنک گیری نیز سرعت سایت یک عامل مهم و تاثیرگذار است.

در ادامه چند ابزار مفید را نام می بریم که به شما در اندازه گیری سرعت سایت کمک می کنند و می توانید رایج ترین مشکلات که منجر به افت سرعت سایت تان شده اند را پیدا کنید.

تست سرعت سایت وبین سئو

خب حالا وقت آن است کمی دقیق تر به بررسی روش های خوب برای حفظ سرعت سایت بپردازیم، که به وسیله آن ها سرعت سایت در سطح رضایت بخش قرار بگیرد:

1- از میزبانی سایت (Host) با کیفیت استفاده کنید

اولین چیزی که بر سرعت سایت تاثیر دارد، میزبانی وب یا host است. اگر زمان پاسخگویی سرور شما ضعیف است، از عهده شما و سئو کار خاصی بر نمی آید. نگران میلی ثانیه نباشید، اما از سرویس دهندگانی که رایگان هستند و قیمتی ناچیز در ماه را دریافت نمی کنند، توقع عملکردی عالی نداشته باشید.

جعبه نکته
نکته آخر اینکه به مکان فیزیکی سرور نیز توجه داشته باشید و تا حد امکان محل قرار گیری سرور نزدیک به مخاطبان هدف سایت باشد. تفاوت کشوری نداشته باشید!

2- پیاده سازی caching

دو نوع کش اصلی داریم:

  • کش مرورگر Browser caching: این caching سمت کاربر رخ می دهد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید از یکی از افزونه ها مانند WP Rocket یا W3 Total Cache استفاده کنید (از هر دو افزونه بصورت همزمان استفاده نکنید)
  • کش سمت سرور Server-side caching : این حالت از caching موثرتر از حالت مروگر است. معمولا این مدل کش توسط میزبانی مدیریت وب ارائه می شود.

3- فناوری AMP

فناوری Accelerated Mobile Pages (AMP) بارگذاری و توزیع محتوا در موبایل را سریعتر امکان پذیر می کند. عملکرد AMP به این صورت است که یک نسخه ساده تر از صفحه سایت را در تلفن همراه نمایش می دهد.

این فناوری برای وب سایت های سنگین و پرمحتوا که مخاطبان زیادی هم دارند مانند سایت ها و مجلات خبری و یا سایت های حجیم بسیار مفید باشد. در صورتی که سایت شما توسط csm وردپرس پیاده سازی شده باشد، یک پلاگین رسمی AMP وجود دارد که به شما در راه اندازی کمک می کند.

4- استفاده از Script های جانبی را محدود کنید

هر مدل اسکریپت یا پلاگین جانبی که در سایت قرار می دهید مدت زمانی را برای لود شدن خود در نظر می گیرد و از همین رو باعث افزایش سرعت بارگیری سایت می شوند. مواردی همچون:

  • افزونه های وردپرسی
  • اسکریپت های بازاریابی
  • باکس های نظردهی مانند Disqu
  • ویجت های چت باکس

البته که این مطلب به این معنی نیست که از هیچ کدام استفاده نکنید، بلکه تنها قوانین ساده زیر را رعایت کنید:

برای هر ویژگی کوچک از افزونه خاصی استفاده نکیند. وجود پلاگین های زیاد سرعت سایت شما را کاهش می دهد.

فعال شدن برخی از اسکریپت ها را به تعویق بیاندازید. به این صورت که کل صفحه لود شود و سپس اسکریپت مربوطه فعال شود و یا اینکه زمانی که کاربر صفحه را اسکرول می کند، اسکریپت فعال شود. به عنوان مثال خدمات نظر دادن و چت باکس.

5- بهینه سازی تصاویر

تصاویر حجیم از جمله عناصری هستند که باعث کندی سایت می شوند. در اینجا چند روش بهینه سازی عکس ها را ذکر می کنیم که رعایت آن ها خیالتان را از بابت حجم تصاویر راحت می کند:

الف) نوع فایل مناسب

اگر یک فرمت فایل تصویری مناسب را استفاده کنید، هم کیفیت تصویر بهتری خواهید داشت و هم اینکه حجم فایل نیز کاهش می یابد. فرمت های تصاویر رایج:

  • JPEG عکس
  • PNG نقاشی های خطی، اسکرین شات ها، تصاویری که حاوی متن هستند
  • GIF تصاویر متحرک
  • SVG آرم ها، نمادها، تصاویر ساده illustration

فرمت های نسل جدید:

فرمت های نسل جدید راه حل ایده آل هستند به این دلیل که این فرمت ها به صورت ویژه بمنظور بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف منابع طراحی شده اند. فرمت هایی نسل جدید مانند: (WebP, JPEG 2000, JPEG XR)

اما هنوز در همه مرورگرها پشتیبانی نمی شوند. می توانید به صورت انتخابی از آن ها استفاده کنید و یا اینکه منتظر بمانید تا در همه سیستم عامل ها و مرورگرها فعال شوند. من خودم به شخصه در تولید محتوا از فرمت WebP استفاده می کنم.

راهنمای انتخاب فرمت تصویر مناسب

ب) اندازه تصاویر را تغییر دهید

خب بسیاری از تولید کنندگان محتوا تصاویری را آپلود می کنند که از نظر سایز (طول و عرض) بسیار بزرگ هستند. به عنوان مثال اگر عرض محل قرار گرفتن تصویر 800 پیکسل است، استفاده از تصویری با عرض 2500 پیکسل بسیار زیاد است.

راه حل: قبل از آپلود کردن عکس خود در سرورتان، از یک ابزار ویرایشگر یا Editor تصویر برای تغییر اندازه آن استفاده کنید و عرض تصویر را به اندازه عرض وب سایت خود در بیاورید.

ج) حجم تصاویر را فشرده کنید

با فشرده سازی یا Compress کردن تصاویر، برخی از داده های غیر ضروری از تصویر حذف می شوند اما با این حال از کیفیت آن کاسته نمی گردد.

می توانید این کار را به صورت دستی خودتان انجام دهید و یک تناسب مناسب بین کیفیت و اندازه فایل پیدا کنید و یا اینکه از ابزارهای این کار کمک بگیرید. مانند: ShortPixel , Imagify, Tiny PNG

د) بارگذاری تنبل را لحاظ کنید

lazy loadingبه فرایندی گفته می شود که در آن محتوای بالای صفحه سایت اول از همه نشان داده می شود و بقیه موارد کمی دیرتر بارگذاری می شوند. این فرایند برای صفحات و سایت هایی که در آن ها تصاویر بسیار حجیم وجود دارد مفید است.

Image alt texts متن جایگزین تصویر

متن جایگزین تصویر یا تگ ALT قطعه ای کدهای HTML است که توصیف کننده عکس است و اگر تصویر لود نشود این متن نشان داده می شود.

به دو دلیل alt اهمیت بسیار زیادی دارد:

  • از نظر UX: به کاربران کم بینا نمایش داده می شود.
  • از نظر SEO: ربات های خزنده از آن برای درک تصویر استفاده می کنند. زیرا آن ها تصویر را نمی ببیند.

جعبه نکته

نکات:

  • در صورتی که تصویر هیچ معنایی را منتقل نمی کند نیازی نیست که از تگ ALT استفاده کنید.
  • از عبارات توصیفی استفاده کنید.
  • طول آن کوتاه باشد. (5 تا 10 کلمه)
  • می توانید از عبارات کلیدی استفاده کنید.
  • نام فایل بصورت انگلیسی مفهومی باشد. (عبارت کلیدی)
  • کپشن عکس اختیاری است.
  • عنوان و توضیحات تصویر

Title tags and meta description

تگ عنوان و تگ توضیحات از تگ های مهم Html و موثر در سئو هستند که در نتایج جستجو و یا زمانی که صفحه را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید، نمایش داده می شود. این دو تگ تنها شانس شما در جلب توجه کاربران به سایت است.

متای عنوان و توضیحات

نکات مهم در نوشتن تگ عنوان و توضیحات

1- همانطور که در فصل قبل اشاره کردیم این دو تگ بهترین مکان برای استفاده از کلید واژه اصلی است. بهتر است که این دو تگ با عبارت کلیدی اصلی شروع شوند.

2- محدودیت تعداد کاراکتر برای هر دو تگ وجود دارد در صورتی بیش از حد طولانی باشد، توسط گوگل بخش اضافی نمایش داده نمی شود و متن ... می گیرد. این اصلا خوب نیست و نرخ کلیک را کاهش می دهد.

3- حداکثر تعداد کاراکتر 65 حرف یا 600 پیکسل (بهترین حالت بیش از 50 نویسه نشود)

4- حداکثر تعداد کاراکتر 160 حرف یا 960 پیکسل (بهترین حالت بیش از 150 نویسه نشود)

برای اطمینان از اینکه عنوان و توضیحات شما دارای طول مناسبی هستند، می توانید از ابزار رایگان به نام SERP Simulator استفاده کنید.

ابزار شبیه ساز سرپ

عنوان متفاوت و جذاب بنویسید

در ادامه چند نکته در عنوان نویسی جذاب را بیان می کنیم:

  • از صفات جذاب استفاده کنید (شگفت انگیز، رایگان، تخفیف ویژه و..)
  • نوشتن اعداد و سال توجه کاربر را جلب می کند.
  • از براکت ها استفاده کنید.
  • سوال بپرسید.
  • نام تجاری تان باشد.

Featured snippet

Featured snippets که گاهی اوقات موقعیت صفر نامیده می شود. بالاتر از تمامی نتایج 10 صفحه اول در جستجوی google نمایش داده می شود. هدف از آن پاسخ دادن به سوال کاربر بصورت مستقیم است. گوگل از بین محتوای سایت، بخشی از محتوا را که غنی تر است را انتخاب می کند و آن را در موقعیت صفر قرار می دهد.

Featured snippets

سه نوع اصلی Featured snippets وجود دارد:

  • پاراگراف که معمولا یک توضیح کوتاه چند خطی است.
  • فهرست، غالبا یک یا چند دستورالعمل بصورت گام به گام است.
  • جدول که معمولا برای نمایش نمودارهای مقایسه ای و جداول داده نمایش داده می شود.

بسیاری از سایت هایی که در قسمت موقعیت صفر نمایش داده می شوند، اکثرا رتبه اول را ندارند. آن ها غالبا صاحب رنک دوم، سوم و یا حتی در رتبه های پایین تر قرار دارند.

با این حساب مهمترین مزیت داشتن یک Featured snippets اصولی و جذاب این است که شما را از رقبای خود در صفحات جستجو بالاتر نمایش می دهد (حتی اگر در واقعیت رتبه کمتری داشته باشید). نرخ کلیک شما افزایش می یابد.

ویژگی محتوای Featured snippet

ابتدا دنبال کوئری های مناسب باشید از قسمت People also ask گوگل می توانید سوالات پرتکرار را انتخاب کنید.

ساختار متنی که مورد توجه گوگل قرار می گیرد و آن را برای قرار گرفتن در موقعیت صفر انتخاب می کند به شرح زیر است:

سوالی را می بایست انتخاب کنید که با چرا؟ چگونه؟ چه کسی؟ کجا؟ شروع شوند و سپس جزئیات مهم و اساسی برای کاربر را پاسخ دهید و در نهایت به بیان بدیهیات و سایر اطلاعات عمومی بپردازید. مانند تصویر زیر:

Featured snippets

البته که همانطور که گفته شد شما نمی توانید مشخص کنید دقیقا چه متنی مدنظرتان است و خود گوگل بصورت خودکار بخشی از متن شما را انتخاب کرده و در جایگاه Snippet قرار می دهد. اما با این حال اکثرا طول آن ها 40 الی 50 کلمه است.

نکته بعدی این ست که رقبای خود را چک کنید و ببینید در آنها چه آیتمی به عنوان Featured snippets قرار گرفته است (متن، تصویر، ویدیو، جدول و...)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Featured snippets اینجا کلیک کنید.

بک لینک و لینک سازی
فصل 6

بک لینک و لینک سازی

در ششمین فصل از آموزش سئو برای مبتدیان به بخش بک لینک ها می رسیم. بک لینک سازی یکی از مهمترین و پرچالش ترین بخش های سئو و بهینه سازی سایت است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

مطالعه آموزش بستن آموزش

بک لینک چیست؟

Backlink ساخت یک لینک از یک صفحه (سایت) به صفحه (سایت) دیگر است. در صورتی که از سایت (A) به سایت (B) لینک داده شود، گفته می شود که صفحه B از صفحه A یک بک لینک دارد.

در رتبه بندی و رنک گیری بک لینک ها از مهمترین معیارها برای گوگل هستند و البته ارتباط مستقیمی بین رنک سایت، کمیت و کیفیت سایت وجود دارد.

بک لینک چیست

دلیل اهمیت Backlink چیست؟

لینک سازی و بک لینک ها از همان ابتدا یک عامل مهم و تاثیرگذار در الگوریتم های موتورهای جستجو و به خصوص گوگل بوده اند. بک لینک ها مانند گواهینامه های معتبر از موسسات آموزشی و دانشگاه ها عمل می کنند و به شخص اعتبار می بخشند.

اگر سایت های با کیفیت و معتبر به یک وب سایت خاص لینک بدهند، برای گوگل این معنی را می دهد که آن سایت ارزشمند و قابل اعتماد است.

Google PageRank

از ابتدای کار گوگل الگوریتمی را به منظور بررسی کیفیت و کمیت بک لینک ها ایجاد کرد، به نام الگوریتم PageRank. توسط این الگوریتم اهمیت نسبی صفحات در نتایج جستجو تعیین می شود.

نحوه کار الگوریتم پیج رنک

سه عامل موثر بر PageRank

  • تعداد بک لینک ها: هر چه بر روی صفحه لینک سازی بیشتری انجام شده باشد، از نظر سئو بهتر است.
  • تعداد لینک ها در صفحه مقصد: ارزش صفحه مقصد بین تمام لینک های موجود در آن توزیع می شود.
  • ارزش و رنک صفحه مبدا: بک لینک گرفتن از صفحه ای که رنک بیشتری دارد، ارزش بیشتری را منتقل می کند

جعبه نکته
نکته: الگوریتم PageRank را با معیار قدیمی که به همین نام است page rank اشتباه نگیرید. این معیار توسط گوگل برای نمایش رتبه صفحات استفاده می شود و عددی بین 0 تا 10 است. الگوریتم PageRank بخشی از فرایند رنک گیری گوگل است.

انواع لینک خارجی

لینک های فالو و نوفالو

لینک نوفالو no-follow

نوفالو لینکی است که در کد html آن ویژگی rel=”nofollow” نوشته شده است. در سال 2005 گوگل لینک نوفالو را به دنیای وب و سئو معرفی کرد و در صورتیکه یک لینک این رل را داشته باشد، ارزش صفحه مبدا به صفحه مقصد انتقال داده نمی شود.

لینک نوفالو

در موارد زیر می توان از لینک nofollow استفاده نمود:

  • لینک ها در بخش نظرات: شما که نمی خواهید هر کاربری که در سایت شما نظری ثبت می کند با درج وب سایت خودش بخشی از ارزش دامنه شما را بگیرد!
  • لینک خارجی به وب سایت هایی که قصد تائید آن ها را ندارید و صرفا به جهت تولید محتوا به آنها لینک داده اید.

جعبه نکته
محتوا را مشخص کنید

درست است که لینک های نوفالو هیچ ارزشی برای سایت شما بوجود نمی آورند، اما طبق گفته گوگل برای شما ترافیک هدیه می آورند و بعنوان برندسازی می توان از آن ها استفاده نمود.

لینک پروفایلی (Profile)

یکی از اصطلاحات مهم سئو لینک پروفایلی است و در صورتی که لینک های پروفایلی که ساخته اید از سایت های معتبر و با کیفیت باشند، ارزش و رتبه شما افزایش خوبی خواهد داشت.

در فرایند لینک سازی می بایست طبیعی رفتار نمایید تا گوگل به شما شک نکند. ترکیبی از لینک های فالو و نوفالو بسازید و انکرتکست های گوناگون را به کارببرید مانند:

  • عبارت کلیدی اصلی (Exact match ) (آموزش سئو)
  • سایر عبارات کلیدی (Partial match) (یادگیری سئو سایت)
  • نام برند (Brand name) (webinseo)
  • لینک های عمومی (اینجا کلیک کنید)
  • آدرس لخت سایت (Naked URL) (www.webinseo.com)
  • عبارت های کلیدی + نام برند (فارسی/انگلیسی)

سعی کنید در سایت های مرتبط و غیرمرتبط لینک بسازید تا طبیعی تر باشد. از تصاویر و ویدیو ها نیز استفاده کنید.

سعی کنید بسیار طبیعی رفتار کنید زیرا هر گونه تلاش آشکار شما برای لینک سازی ممکن است توسط گوگل شناسایی شده و جریمه شوید و در نهایت امکان پنالتی شدن شما وجود دارد.

ویژگی های یک بک لینک ارزشمند

همه بک لینک هایی که می سازید یکسان نیستند و البته می بایست همینطور هم باشد تا کاملا طبیعی بنظر برسد. اما حالا یک بک لینک چگونه باید باشد تا حداکثر تاثیر خود را بگذارد:

1. در سایت مرتبط ساخته شود و با یک انکرتکست مرتبط با موضوع محتوا و سایت ساخته شده باشد.

2. در یک سایت معتبر با Domain Authority و Page Authority بالا لینک بسازید توسط ابزار MOZ این دو ویژگی را می توانید در سایت ببینید.

3. تکراری نباشد: بهتر است شما 10 بک لینک از 10 سایت مختلف داشته باشید تا 50 تا بک لینک از یک سایت.

4. هر چه لینک در ابتدای محتوا یا مقاله باشد، ارزش بیشتری دارد.

5. انکرتکست مرتبط داشته باشد. سعی کنید در متن اطراف لینک نیز از عبارت ها مشابه و مرتبط با لینک صحبت کنید اینگونه ارزش لینک افزایش می یابد.

محل قرارگیری بک لینک

آیا باید حتما لینک سازی را انجام بدهم؟

در دنیای ایده آل یک محتوای با کیفیت و خوب تنها چیزی است که شما برای کسب بک لینک های با کیفیت نیاز دارید؛ اما واقعیت کمی پیچیده تر از این است:

رنک گیری بدون Link Building بسیار سخت است به خصوص برای وب سایت های جدید. به همین دلیل لینک بیلدینگ بخش بزرگی از سئو است. اما این موضوع کمی بحث برانگیز نیز هست.

آیا می توانم لینک بخرم؟

به دو دلیل خرید لینک به هیچ وجه توصیه نمی شود:

  • بسیار خطرناک است در صورتی که کوچکترین ردی از غیرطبیعی بودن آن باشد، به شدت توسط گوگل جریمه می شوید و سایت شما از بین می رود.
  • خرید بک لینک هزینه زیادی را می برد و به ریسک آن نمی ارزد

استراتژی های لینک سازی

در این راهنمای سئو، ما 3 استراتژی رایج را که بسیار خوب کار می کنند، را توضیح می دهیم.

محتواهای بارزش

طبیعی ترین تکنیک Link Building، ایجاد یک محتوای منحصر به فرد و ارزشمند – به اصطلاح دارایی قابل لینک – است که بک لینک ها (سایت های دیگر) را بسوی خود جذب می کند.

این محتوا می تواند هر محتوایی باشد، اما انواع خاصی از محتوا وجود دارد که برای این کار کاملاً درست عمل می کنند شامل:

  • راهنماها
  • لیست های بزرگ
  • تحقیق با داده های منحصر به فرد و تخصصی و به روز
  • دایرکتوری های منابع
  • ابزار رایگان

گام بعدی این است که وب سایت هایی در این حوزه ها را پیدا کنید که احتمال می دهید بخواهند به شما لینک بدهند و با آنها تماس بگیرید.

جعبه نکته
نکته: گاهی اوقات حتی نیازی به درخواست مستقیم بک لینک ندارید. می توانید با اینفلوئنسرها و متخصصان حوزه خود تماس بگیرید و از آنها بازخورد صادقانه بخواهید. در صورتی که محتوای شما واقعاً عالی و یونیک باشد، ممکن است خودشان به آن لینک داده یا آن را در رسانه های اجتماعی خود به اشتراک گذاشته باشند بدون اینکه شما در جریان باشید.

پست مهمان

در وبلاگ ها عضو شوید و یا در برخی از سایت های بلاگی مانند ویرگول، مداد و امیگو عضو شوید. محتواهای با کیفیت با موضوعات مرتبط بسازید و از آن ها برای سایت خود لینک بگیرید. برخی از سایت های بلاگی لینک نوفالو می دهند اما ارزش خود سایت زیاد است و می تواند بر روی وب سایت شما نیز تاثیر مثبت بگذارد.

بررسی بک لینک های سایت رقیب

اسکن کردن پروفایل های لینک رقبای خود یک راه عالی برای یافتن وب سایت هایی است که می توان از آن ها بک لینک ارزشی گرفت و مطمئن هستید که جواب می دهد چرا که قبلا توسط رقیب شما تست شده است.

تنها چیزی که نیاز دارید یک ابزار تجزیه و تحلیل بک لینک مانند ahrefs.com است که به شما کمک می کند بک لینک های رقبای خود را مشاهده کنید.

با وارد کردن دامنه شروع کنید و سپس لیستی از بک لینک های سایت مدنظر را مشاهده می کنید.

backlink checker

سایر استراتژی های لینک سازی

در فروم ها و انجمن های گفتگو عضو شوید و نظرات خود را در انجمن های مرتبط ثبت کنید حتی اگر بدون لینک باشد. از نام تجاری و برندتان استفاده کنید.

محتوای خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

وب سایت هایی با لینک های غیرفعال یا لینک شکسته پیدا کنید و سپس محتوای خود با لینک خودتان را در آن جایگزین کنید.

تحلیل سئو سایت
فصل 7

تحلیل سئو سایت

حالا که تمام موارد سئو را یاد گرفتید باید ابزارهایی را هم برای تحلیل سئو سایت استفاده کنید.

مطالعه آموزش بستن آموزش

آشنایی با گوگل سرچ کنسول

تحلیل سئو سایت یکی ار مهم ترین بخش های آموزش سئو می باشد که حتما یک کارشناس سئو باید بتواند آن را انجام دهد.

 

والت دیزی جمله ای رو میگه که خیلی جالبه میگه همه رویاها به واقعیت می پیوندند، اگر شجاعت پیگیری آن را داشته باشید.

خب شما هم در سئو سایت باید شجاعت داشته باشید و شاخصه های عملکرد در سئو را بررسی کنید یعنی همیشه خط کشی برای اندازه گیری میزان موفقیت خودتون باید داشته باشید که با ابزارهایی که در اختیار داریم این مسئله امکان پذیره! مثل اتفاقات زیر:

  • کدام عبارات کلیدی رنک گرفته اند
  • نرخ کلیک به نمایش در نتایج جستجو برای یک عبارت خاص چقدره
  • از کدام کانال های تبلیغاتی بیشترین ورودی را داریم
  • کدام صفحات سایت بیشترین نرخ تعامل را دارند
  • چقدر با موبایل وارد سایت من می شوند
  • کدام صفحه سایت و با چه عبارتی بیشترین ورودی را از گوگل دارد
  • و هزاران چرای دیگر که می توان پاسخش را تحلیل کرد!

برای کمک به درک بهتر باید داده ها و اطلاعاتی را داشته باشیم که به کمک ابزارهایی مثل گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس و چند ابزار برای رنک گیری نیاز داریم در ادامه همراهم باشید.

Google Search Console

خب گوگل سرچ کنسول ابزار رایگانی هست که گوگل برای مدیریت سئو سایت به وبمسترها ارائه کرده تا براحتی یتوانند سئو سایتشان را مدیریت کنند.

گوگل سرچ کنسول

این ابزار تنها ابزاری برای سئو سایت هست که باید کار باهاش رو یاد بگیرید!

برای راه اندازی این ابزار وارد سایت گوگل سرچ کنسول می شوید و از دو روش دامنه و آدرس سایت مالکیت را احراز هویت می کیند و بعد کار تمام است.

سرچ کنسول داشبوردی دارد که شما را از عملکرد کلی تا گزارش هایی از بخش های مختلف سایتتان مطلع می کند.

  • Performance - نمایش عملکرد کلی سئو سایت شما
  • URL inspection - نمایش صفحاتی که گوگل ایندکس کرده و درخواست ایندکس آدرس صفحه جدید و بروزرسانی شده
  • Coverage - نمایش تعداد صفحاتی که توسط گوگل ایندکس شده اند و خطاهایی که در زمان ایندکس رخ داده و مهم بخش که محتواهای تکراری را به شما نمایش می دهد
  • Sitemaps - فضایی برای ارائه آدرس سایت مپ سایتتان برای افزایش سرعت ایندکس شدن سایت
  • Removals - ابزاری برای حذف یک آدرس ایندکس شده به صورت دائمی و موقت از نتایج جستجو
  • Enhancements - اطلاعاتی در زمینه افزایش میزان کاربرد پذیری و بهبود تجربه کاربری سایتتان
  • Manual actions and Security issues - ترسناک ترین بخش گوگل سرچ کنسول که به شما هک شدن یا جریمه دستی توسط گوگل را نمایش می دهد
  • Links - نمای کلی از لینک های داخلی و خارجی سایتتان

آشنایی با گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزاری برای تحلیل و آنالیز سایت است که مدیر سایت با استفاده از آنها می تواند مواردی همچون: میزان مراجعه کاربران به سایت و رفتار آنها را در برابر محتوای سایت را بررسی نماید. سپس بر مبنای تحلیل بدست آمده، اقدامات لازم در جهت بهبود و بهینه سازی محتوای وب سایت را اجرایی نماید.

دیتای که از طریق این ابزار تحلیل گر بدست می آید بسیار کامل است مانند: ترافیک ورودی، رفتار کاربران در سایت، نرخ تبدیل و بسیاری گزارشات را می توان با فیلترهای مختلف بدست آورد که در شرایط مختلف برای مدیران سایت و بیزنس مفید می باشند.

ویژگی منحصربفرد گوگل آنالیتیکس، سازگاری آن با سایر ابزارهای گوگل است. از همین رو می توان آن را با ابزارهایی همچون گوگل ادز، یوتیوب و تگ منیجر ترکیب و استفاده نمود. دیتا خروجی بسیار هدفمند و کارآمدتر خواهد بود.

دلیل استفاده از گوگل آنالیتیکس برای مدیران وب سایت ها

با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس به سوالات زیر پاسخ خواهید داد:

  • میزان بازدید از سایت من چقدر است؟
  • بازدیدکنندگان بصورت میانگین چه مدت زمانی را در سایت سپری می کنند؟
  • محتوای منتشر شده در سایتم آیا به اندازه کافی جذاب و کاربردی است؟
  • کاربران سایت من دقیقا به چه موضوعات و محتواهایی بیشتر علاقه دارند؟
  • مخاطبان من از چه شهر و کشوری هستند؟
  • مخاطبان سایت من را بیشتر با موبایل می بینند یا کامپیوتر؟
  • کاربران از چه طریقی به سایت من هدایت می شوند؟
  • کدام محتوا و کدام صفحه برای کاربران سایتم جذابیت بیشتری دارد؟
  • چه تعداد کاربرانم به مشتری تبدیل شده اند؟
  • کدام تکنیک های بازاریابی تاثیر بیشتری روی سایتم دارد؟
  • چگونه با چه تکنیک هایی می توانم سرعت سایتم را بهبود ببخشم؟

Google Analytics

google-analytics

برای کار با گوگل آنالیتیکس نیاز به دانستن یکسری اصطلاحات و ویژگی هایی است که در زمان استخراج و تحلیل داده ها به آنها نیاز دارید.

  • ابعاد (Dimensions): دایمنشن مقادیر مختلفی از جمله نوع مرورگر، صفحۀ خروج کاربر، صفحات مورد بازدید و زمان حضور کاربر در وب‌ سایت را می پذیرد.
  • متریک‌ ها (Metrics): متریک ها برای سنجش مقدار درونی یک Dimensions مورد استفاده قرار می گیرد. بصورت مجموع یا نرخ، می توانند اندازه گیری شوند. به عنوان مثال: میانگین حضور کاربر در یک صفحه یا وب سایت
  • دوره‌ ها (Sessions): بصورت کلی دوره به مدت زمان حضور کاربر آن هم بصورت فعال در سایت شما گفته می شود. تمام اطلاعات مرتبط با کاربر در دوره یا Sessions او ثبت می گردد. دیتاهایی مانند: تعداد صفحات بازدیدی، رویدادها، میزان خرید و... حافظه ذخیره هر دوره 30 دقیقه است و در صورت خروج و یا بسته شدن سایت و برنامه و یا عدم تعامل کاربر در سایت (فعال نبودن) پاک می شود. در صورتی که همان کاربر مجدد به سایت مراجعه نماید، یک دوره یا سیزن جدید برای او ساخته می شود.
  • کاربران (Users): هر کاربر به فردی گفته می شود که حداقل به مدت یک دوره (30 دقیقه) در سایت حضور فعال داشته باشد.
  • بازدیدکنندگان (Visitors): دو دسته بازدید کننده داریم: جدید sNew Visitor , تکراری Returning Visitors. بازدید کننده تکراری فردی است که قبلا در سایت شما یک دوره را سپری کرده است.
  • بازدید صفحات (Pageviews): این مقدار نشان دهنده تعداد کل دفعاتی است که از یک صفحه مشخص بازدید شده است. در نظر داشته باشید که بازدیدهای مکرر یک کاربر تکراری در مقدار این عبارت تاثیر دارد.
  • صفحات/دوره‌ ها (Pages/Sessions):  میانگین تعداد صفحاتی که در طی یک دوره از سایت بازدید می شود. نکته: بازدید های تکراری نیز در نظر گرفته می شود.
  • میانگین زمانِ دوره (Avg. Session Duration): میانگین مدت زمان دوره کاربران سایت را نشان می دهد.
  • نرخ پرش (Bounce Rate): نرخ پرش درصد کاربرانی را نشان می دهد که وارد سایت شما شده اند و سریعا بدون هیچ واکنش و تعاملی از آن خارج شده اند. هر چه میزان نرخ پرش کمتر باشد، عملکرد سایت شما خوب بوده است.
  • دوره‌ های جدید (New Sessions): مقدار  تقریبی از تعداد بازدیدهای جدید و کاربرانی است که برای اولین بار سایت شما مشاهده می کنند. هر کاربر تکراری ممکن است با آی پی جدید وارد شود و دوره جدید بسازد.
  • اهداف (Goals): تعیین اهداف قابلیت خوب و کاربردی آنالیتیکس است. شما می توانید با تعیین اهداف مختلف میزان موفقیت سایت خود را بدست آورید. می توانید مشاهده کنید که چنددرصد از کاربران یک صفحه خاص را بازدید می کنند و یا یک فرآیند ثابت را انجام می دهند.
  • تبدیل‌ ها (Conversions): زمانی یک کاربر هدف خاص شما را اجرایی کرد؛ به یک مشتری یا یک کاربر ثابت تبدیل می شود. مثلا هدف شما ثبتنام در سایت و یا خرید یک دوره است. کاربری خرید خود را ثبت کند؛ هدف شما پاس شده و تبدیل به مشتری می گردد.
  • کمپین‌ ها (Campaigns): شما با ساخت یک کمپین اختصاصی، می توانید پارامترهای شخصی متناسب با سایت و بیزنس خود را اضافه کنید. سپس می توانید اطلاعات بیشتر و دقیق تر موردنیاز خود را بدست آورید.
  • جذب (Acquisition): به روشی گفته می شود که با استفاده از آن کاربران خود را بدست آورده اید. به عنوان مثال بصورت ارگانیک از نتایج موتور جستجوی گوگل.
  • رفتار (Behavior): رفتار کاربران زمانی که در سایت شما هستند. با استفاده از رفتار می توانید محتوا را مطابق نیاز و خواسته کاربران طراحی کنید و بازخورد بهتری دریافت نمایید.
آزمون
فصل 8

آزمون

این فصل در حال آماده سازی است ...

مطالعه آموزش بستن آموزش

آنچه در این فصل می خوانید:

سوالات متداول

برخی از سوالات متداول کاربران
آموزش سئو را از کجا شروع کنیم؟
یادگیری سئو را از مطالعه محتواها و مقالات رایگان سایت وبین سئو شروع کنید.
سئو چیست؟
سئو، SEO، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو مخصوصا گوگل که بیش از 98 درصد مردم ایران از آن استفاده می کنند؛ مفهوم بسیار ساده ای به نظر میرسد اما وقتی میخواهید شغلتان را به کسی توضیح دهید متوجه می شوید.(خیلی کار سختیه!!!) دوستانی که کمی با سئو آشنا یا کارشناس سئو هستند کاملا متوجه منظورم شدند؛ نگران نباشید اگر شما هم جز عاشقان سئو باشید به این درد شیرین دچار می شوید.

حرف دل کاربران (138)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • hamid
    ژانویه 11, 2024

    سلام به نظر شما بین قالب divi و آسترا پرو کدام یک برای سئو مناسبتر هست
    ؟

    • محمد نصیری
      ژانویه 11, 2024

      درود وقت بخیر
      باید قالب ها رو بررسی کنید از نظر سورس من سالهاست که از قالب های آماده استفاده نمیکنم.

  • حسین محمدی
    دسامبر 9, 2023

    سلام میشه راهنمایی کنید چجوری برای آرشیو کامنت را ایجاد کردید، راهکارش چیه

    • محمد نصیری
      دسامبر 10, 2023

      درود وقت بخیر
      وردپرس به صورت پیش فرض این مسئله رو داره اما باید قالبی که از آن استفاده می کنید این امکان رو داشته باشه. یعنی آرشیو کامنت ها فعال باشه.

  • زهرا بادران
    سپتامبر 9, 2023

    سلام و احترام برا اینکه سئو کار ماهر وردپرس بشم دوره شما برا وردپرس هم صدق میکنه؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 9, 2023

      درود وقت بخیر
      بله این آموزش سئو کاملا منطبق بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس هست.

  • سعید اسحاق زاده
    سپتامبر 4, 2023

    آموزش سئو های شما روی آخرین آپدیت گوگل هم جواب میده؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 5, 2023

      درود وقت بخیر
      بله دوره بروزرسانی شده و کاملا منطبق بر شرایط حال حاضر هست.

  • عزیززاده
    جولای 14, 2023

    سلام. معمولا مطالب گفته شده شما به شکل های مختلف در سایت ها گداشته میشود و هدف آنها نیز کاملا مشخص است. یکی از اهداف انها همان بالا بردن سئو است. سوال این است که آیا مجموعه کامل آموزش سئو به صورت کاملا عملی رو دارید که قابل پیاده سازی باشه؟ هزینه ش چقدر میشه؟ همچنین یک دوره عملی اگر بخوایم گه روی یک سایت نکات رو پیاده کنیم چی؟

    • محمد نصیری
      جولای 14, 2023

      درود وقت بخیر
      قطعا دوره سئو وبین سئو می‌تونه نیازهای شما رو به صورت جامع برطرف کنه.

  • زهرا طوسی
    ژوئن 28, 2023

    ضمن تشکر از مطالب آموزنده، جملات شما بین رسمی و محاوره چرخش داره. بهتره یک‌دست باشه

    • محمد نصیری
      ژوئن 28, 2023

      درود وقت بخیر
      خیلی ممنونیم که وقت گذاشتید و محتوا رو بررسی کردید.
      این مسئله رو سعی می کنیم که رفع کنیم.

  • بهار
    فوریه 15, 2023

    سلام جناب نصیری، من تازه شروع به یادگیری سئو کردم. آموزش های شما واقعا فوق العاده است. خیلی ساده و روان توضیح دادید و داشتن ویدیو توی آموزش هاتون خیلی به من کمک کرد. ممنونم واقعا

  • سارا علی طاعتی مرفه
    ژوئن 20, 2022

    چند نگنه درباره یادگیری سئو:

    نکته خیلی مهمی که در آموزش سئو و در مسیر یادگیری سئو از قلم افتاده این هست که سئو رو بصورت تئوری نمیشه یاد گرفت.

    یادگیری سئو (آموزش سئو) فقط از طریق اجرای آموخته‌ها روی یک وب‌سایت امکان پذیر هست.

    گوگل به‌دنبال محتوای user friendly هست و نه صرفا محتوای seo friendly برای موتورهای جستجو.

    ولی اگه محتوایی user friendly باشه؛ و seo friendly نباشه، در رقابت‌ شانس زیادی برای رسیدن به نتایج بالای صفحه اول نتایج گوگل نداره.

    گوگل با اینکه یه ماشین به ظاهر هوشمند هست؛ یه ماشین خنگ هم هست!

    کسی در سئو با هزینه و زمان کمتر موفق هست (در مقایسه با رقبا) که بطور کامل نحوه عملکرد گوگل رو بشناسه…

    که اینجا اصطلاحا وارد حوزه سئو کلاه خاکستری میشیم…

  • امیر حسین زمانی
    ژوئن 20, 2022

    من نظرات بقیه رو خوندم نمیدونم چرا همه میخواستن بگن تفاوت هست بین محتوای user friendly و محتوایی که گوگل اون هارو می پسنده. به نظر من گوگل بیشتر به رفتار مخاطب ها نگاه میکنه و در کنارش از الگوریتم های خودش هم استفاده میکنه برای همین که در بعضی مواقع گوگل میاد یک سایت رو از صفحات اخر میراه صفحه اول و بررسی میکنه که مخاطبان چه طور با اون تعامل دارند و محتواش در چه سطحی است. هر چه قدر گوگل از الگوریتم های هوش مصنوعی خودش برای بررسی استفاده کنه باز هم میدونه که باید رفتار مخاطب را در نظر بگیره

  • سجاد مهدوی
    ژوئن 20, 2022

    به عنوان کسی که در یکسال اخیر سعی کرده تا سئو را بهتر یاد بگیرد دوست دارم نکاتی را که تا به حال یادگرفته ام برای دوستانی که تازه میخواهند سئو را یاد بگیرند بنویسم تا در این مسیر کمکشان کرده باشم.

    سایت داشته باشید

    هرچقدر هم که آموزش ببینید و دوره های مختلف را بگذرانید تا زمانی که یک سایت نداشته باشید و مطالبی که دریافت میکنید را روی آن تست نکنید ؛ احتمال اینکه واقعا سئو را یاد بگیرید پایین است.

    سئو زمانی مسئله تان باشد که محتوای مناسب دارید

    سئو، گول زدن موتور های جستجو نیست بلکه شما باید یک محتوای خوب ( محتوایی که نیاز کاربر را برطرف کند ) داشته باشید و به موتور های جستجو با سئو کمک کنید که شما را بهتر بشناسند و به کاربران بیشتری معرفی کنند.

    سئو زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ است

    سئو زمانی نتیجه میدهد ( منجر به فروش میشود ) که حداقل های حوزه های دیگر را مثل UI ، UX ، شناخت درست از نیاز کاربرا و بسیاری از مسائل دیگرِ دیجیتال مارکتینگ ( من دیدی نسبت به تمامی شاخه های دیجیتال مارکتینگ ندارم) رعایت کنید . در غیر این صورت حتی اگر با هر روشی در کلمات کلیدی های مختلف هم لینک اول باشید؛ احتمالا فروش آنچنانی ندارید.

    از سئو دید درست داشته باشید

    بجای اینکه دائما به فکر یادگیری ترفند های مختلف با آموزش های مختلف باشید ( هر چند که بنظرم اصلا بد نیست که ترفند ها را بدانید ) سعی کنید هدف از سئو کردن را درک کنید.

    در نهایت باید بگم که این ها فقط نکاتی بودند که در حال حاضر بنظرم میتونه برای کسانی که قصد یادگیری سئو را دارند مفید باشه و حتما نکات بسیار زیادی هم هست که من از وجودشان اطلاعی ندارم و ممکن است نظرم در آینده درباره این نکات هم تغییر کند.

  • الهام
    ژوئن 20, 2022

    من به تازگی مجددا سایت خودم را فعال کرده ام و بیشتر هدفم برند شخصی است. از این رو نیاز به یادگیری خیلی از مفاهیم و مهارت ها از جمله وردپرس، سئو، استراتژی محتوا و … دارم.

    سایت وبین سئو همیشه برای من نقطه شروع یادگیری بوده و مسیر پیش رو را برایم روشنتر می کند.

  • نازنین
    ژوئن 20, 2022

    من چند وقته که در حوزه محتوی و سئو فعالیت میکنم و تجربه ای که تا امروز داشتم نشون داده که در اولویت قرار دادن کاربر و نیازهاش در بلند مدت همیشه نتیجه بهتری داشته.

  • محمد امین زندی فرد
    ژوئن 20, 2022

    سئو از بهترین راه های دیجیتال مارکتینگه که نرخ تبدیل خوبی داره اما نکته ای که داره اینه که باید طی فرآیندی مستمر و مادام العمر انجام بشه و مثل کمپین های متفاوت نیست که در یه برهه زمانی انجام بشه و تمام.
    گوگل به محتوا جدید علاقه منده ،بنابراین نمیشه انتظار داشت که با نوشتن یه مقاله و فارغ از آپدیت کردنش تا ابد در صفحه اول باقی بمانیم.
    نکته ای که وجود دارد این است که که گوگل مدام تغییر می کند ، به این نگاه کنید که در ده سال اخیر چند الگوریتم عرضه شده . گوگل می دونه که برای اینکه در صدر باقی بمونه باید تغیر کنه وگرنه جایگاهش را به یاهو یا بینگ می دهد. پس سئو کار هم لازمه که تغیر کنه ، که این تغیر باید به صورت دائمی باشه.
    الگوریتم گوگل به سمتی می رود که مخاطب را در اولویت قرار می دهد یا به همان بحث user friendly بودن بیشتر و بیشتر نزدیک می شود بنابراین روز به روز ارزش محتوا ناب بیشتر می شود . مخصوصا زمانی که محتوا رو به افزایش است.

  • عبداله ماپار
    ژوئن 20, 2022

    سلام آقا یه سوال داشتم من میخام آدرس سایتم رو تغییر بدم آیا میشه سئو سایت قبلی رو آرودی رو این سایت؟

    • محمد نصیری
      ژوئن 20, 2022

      سلام عبداله عزیز
      بله من در بخش سورس آموزش سئو این مسئله رو بسیار روش تاکید دارم که حتما یک سئوکار باتجربه بزارید این کار رو براتون انجام بده. کار خاصی نداره اما نکاتی داره که باید رعایت بشه.

  • Seokar.m
    می 28, 2022

    سلام میخاستم بدونم استفاده از عبارت کلیدی به صورت کاملا دقیق یا Exact Match در تایتل درسته؟ یا نیازی به این کار نیست؟

    • محمد نصیری
      می 28, 2022

      سلام سئوکار عزیز
      بله استفاده از عین keyword در title کار کاملا درستی هست و هنوز ببرای گوگل اهمیت زیادی داره و من در تمام آموزش سئو های خودم این نکته خیلی مهم رو میگم.

  • عاطفه
    می 28, 2022

    سلام آقای نصیری عزیز
    من خیلی وقت بود دنبال آموزش سئو بودم، اما سایتی که بهم راه درست رو نشون بده رو پیدا نکردم و همیشه سردرگم بودم. اما آموزش سئو وبین سئو خیلی بمن کمک کرد. من حتی دوره آموزش سئو شما رو هم شرکت کردم و از این کار خیلی خوشحالم ممنونم از شما

    • محمد نصیری
      می 28, 2022

      درود بر خانم عاطفه
      ممنونم از دیدگاه خوبتون.

  • سعیدرضایی
    اکتبر 14, 2021

    سلام خسته نباشین میخاستم بپرسم برای شروع به یاد گرفتن سئو و کارکردن با سئو نیازه برنامه نویسی بلد باشم؟

    • ثنا شاه محمدی
      اکتبر 14, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر . خیر برای این آموزش و یادگیری اصلا نیاز و اجباری به دانستن زبان های برنامه نویسی نمی باشد. اگر بلد باشید که خیلی خوب است و پوئن مثبت است برای تان و کار خودتان را می توانید سریعتر راه بیاندازید. به عنوان مثال: در نظر بگیرید برای یک پروژه وب سایت نیاز است تا بخشی از کدنویسی heading را کمی تغییر بدهید. اگر کدنویسی را بلد باشید خودتان به راحتی می توانید این تغییر را اعمال کنید و و اگر دانش این کار را ندارید باید از یک برنامه نویس بخواهید و باید برای انجام آن هزینه پرداخت کنید.

  • seo-kare-javan
    اکتبر 10, 2021

    سلام خسته نباشین یه سوال داشتم خدممتون اینکه خرید بک لینک برای سئو سایت ضرر داره و کار اشتباهی است؟
    ممنون

    • ثنا شاه محمدی
      اکتبر 10, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. سوالتون رو از جنبه مخالفش جواب پاسخ می دهم و شما با دانستن این موارد می توانید از خرید بک لینک های مضرر جلوگیری کنید.
      ثبت چه بک لینک هایی اشتباه نیست؟
      خرید چه Backlink هایی مانعی ندارد:
      ۱- لینک سازی یا خرید از سایت های مرتبط با موضوع سایتتان
      ۲- لینک ها به همه صحات سایت تان نباشد (تنها دو یا چند صفحه خاص)
      ۳- از همه صفحات سایت مبدا لینک نگیرید.
      ۴- خرید رپورتاژ آگهی روش خوبی برای لینک بیلدینگ پولی است.
      ۵- از تمامی حالت های انکرتکست استفاده کنید.
      ۶- هر دو حالت فالو و نوفالو را مدنظر داشته باشید.
      ۷- از سایت های داخلی و خارجی بصورت همزمان لینک بگیرید.
      ۸- سایت های نامرتبط را نیز فراموش نکنید.
      ۹- خرید بک لینک و یا ساخت لینک در فوتر را به هیچ وجه انجام ندهید.
      ۱۰- برای لینک سازی یا رپورتاژ نویسی، از محتوای سئو شده و یونیک غافل نشوید.

  • سایت فروشگاهی اسباب بازی کودک
    اکتبر 2, 2021

    سلام و عرض ادب خدمت شما بنده یک سایت فروشگاهی رو تازه راه اندازی کردم و سوالاصلی من برای شروع اینه که چرا من اصلا باید سایتم رو سئو کنم اصلا این همه سئو و بهینه سازی سایتهای فروشگاهی رو تبلیغ میکنن چه فایده ای داره لطفا بمن توضیح بدید. ممنونم

    • ثنا شاه محمدی
      اکتبر 2, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. ممنون از ابراز لطفی که به سایت و تیم وبین سئو دارید.
      جواب سوال شما خیلی مفصل است و من سعی میکنم بصورت خلاصه و البته قابل فهم توضیح بدم.
      همونطور که میدانید رقابت در صفحه اول گوگل به قدری زیاد و تنگاتنگ است که این امکان وجود دارد سایتی که مثلا رنک اول را دارد فروشش از سایت دیگری که مثلا در رتبه سوم است؛ خیلی زیادتر باشد. مطمئن باشید اگر سایتی در رتبه یا جایگاه بالاتری در گوگل به نسبت رقیبش باشد و در عین حال نرخ تبدلیش هم خوب باشد؛ درصد سوداش واقعا زیاد است و این رقم و سود باورنکردنی است. به این دلیل که وقتی یک سایت در رتبه های برتر نتایج سرچ گوگل باشد؛ وقتی مشتری وارد سایت اش می شود احتمال اینکه به خریدار تبدیل شود بسیار زیاد است و این شانس به رقیبش نمی رسد.

      بنابراین دلیل اولی که ما می بایست سایتمان را بهینه سازی یا همان سئو کنیم؛ داشتن برتری نسبت به رقبا و در نهایت فروش و سود بیشتر است.

      دلیل دیگر این است که با این کار ما برندمان را قوی می کنیم. از زاویه دیگر ما با سئو برندسازی می کنیم و اگر سایت ما دارای رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل باشد؛ افراد زیادی از این طریق به سایت فروشگاهی اعتماد می کنند و همین باعث می شود که جایگاه مان در گوگل به یک ثبات نسبی برسد و برندسازی و اعتمادسازی برای ما بسیار راحت اتفاق می افتد.
      تمامی این موارد تنها به این دلیل اتفاق می افتد که سایت ما با دریافت یک آموزش سئو عالی و استاندارد، رنک های خوب گوگل را تصاحب می کند و به نسبت رقبا بیشتر بازدید می شود و شانس اش به عبارتی چندین برابر می گردد.

  • علی بابا
    سپتامبر 9, 2021

    از چه قالبی برای سایتم استفاده کنم؟ ی توضیح کلی بهم می دید؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 9, 2021

      تهیه قالب مناسب و استاندارد از نظر سئو
      برای ایجاد وب سایت، سیستم های مدیریت محتوای مختلفی مانند وردپرس، جوملا، نیوک، پرستاشاپ و… وجود دارند که ممکن است وب سایت شما بر اساس زمینه فعالیتتان با استفاده از یکی از آنها راه اندازی شده باشد.
      سیستم های مدیریت محتوا(CMS) از قالب های مختلفی پشتیبانی می کنند که می توانید با استفاده از آنها ظاهر وب سایت خود را مطابق با سلیقه تان تغییر دهید. قالب های بسیار زیادی برای سیستم های مدیریت محتوای مختلف در اینترنت وجود دارند. برخی از این قالبها رایگان و برخی نیز در ازای پرداخت مبلغی در اختیار شما قرار می گیرند.
      البته ممکن است خودتان به طراحی قالب تسلط داشته باشید و قالبی که استفاده می کنید توسط خودتان طراحی شده باشد و یا ممکن است به جای استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده، از سیستم های اختصاصی و برنامه نویسی شده توسط خودتان استفاده کنید.
      مهم نیست چه کسی قالب وب سایتتان را طراحی کرده است. تنها نکته ای که اهمیت دارد این است که از قالبی استفاده کنید که شرایط مناسب و استانداردی داشته باشد.
      از نظر سئو، قالبی مناسب و استاندارد است که موارد زیر در آن رعایت شده باشد:
      ساختار کد نویسی استاندارد
      در گذشته ای نه چندان دور، یکی از پارامترهای گوگل برای ارزیابی وضعیت بهینه سازی وب سایتها، ساختار استاندارد و صحیح کد نویسی وب سایت بود. به طوری که اگر وبسایتی موفق به کسب تأییدیه W3C از نشانی
      https://validator.w3.org میشد، قطعا یک پیج رنک از گوگل دریافت می کرد. در واقع کار این وب سایت، آنالیز کدهای HTML/CSS وب سایت شما است. در صورتی که هیچ مشکلی از نظر دستوری در کدها وجود نداشته باشد، تأییدیه ای از سوی W3C به وب سایتتان ارائه می شود و شما می توانید این تأییدیه را در فوتر سایتتان قرار دهید تا نشان دهید که وب سایتتان از نظر کد نویسی کاملا استاندارد است
      همان طور که اشاره شد، این مورد در گذشته دارای اهمیت بوده است اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت الگوریتم های گوگل و توانایی بالای خزنده ها در درک محتوا و نحوه نمایش وبسایت ها، این مورد مانند گذشته تأثیرگذار نیست اما توصیه من این است که حتی الامکان، از قالب هایی با کد نویسی استاندارد استفاده کنید و اگر قالب فعلی شما دارای مشکلات اساسی در کد نویسی است، آنها را برطرف کنید.

  • Ala
    سپتامبر 9, 2021

    ویژگی های هاست خوب چیه؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 9, 2021

      ویژگی های هاست مناسب
      ازنظر سئو انتخاب هاست مناسب دارای اهمیت بسیار زیادی است. هاست، فضایی است که وب سایتتان همراه با تمامی فایل هایش بر روی آن قرار دارد و اگر برای لحظهای قطع باشد، وب سایت شما از دسترس خارج خواهد شد.
      تصور کنید پس از مدتها تلاش با زحمت زیادی توانسته اید به رتبه خوبی در یکی از کلمات کلیدی تجاری و پررقابت دست پیدا کنید و ورودی های خوبی از این طریق کسب می کنید.
      اگر وب سایت شما برای چند ساعت در دسترس نباشد، کاربر با جستجو در گوگل و ورود به وب سایتتان مشاهده می کند که وب سایت شما در دسترس نیست؛ احتمالا در این حالت بلافاصله وارد وب سایت های رقبای شما که در نتایج گوگل قرار دارند شده و کاربری که می توانست به سادگی مشتری شما شود، تبدیل به مشتری رقیبتان شده است.
      علاوه بر این، خزنده های گوگل ممکن است روزانه تا چندین هزار بار به وب سایت شما مراجعه کنند و صفحات مختلف وب سایتتان را بررسی کنند. در صورتی که هنگام ورود خزندهها، وب سایت شما در دسترس نباشد، بلافاصله اخطاری مبنی بر اینکه وب سایت شما در دسترس نیست در سرچ کنسول گوگل دریافت خواهید کرد و این یعنی عدم اعتماد گوگل به پایداری وب سایت شما و دریافت امتیاز منفی از سوی گوگل!
      در ادامه به چند نکته مهم هنگام انتخاب و خرید هاست اشاره می کنم که بهتر است حتما به آنها توجه کنید:
      اشخاص و شرکت های زیادی وجود دارند که به ارائه خدمات میزبانی وب (هاست) با قیمت های بسیار ناچیزی مشغول اند. این هاست ها معمولا کیفیت بسیار پایینی دارند و بهتر است از خرید آنها صرفنظر کنید.
      هنگام خرید هاست حتما به سابقه شرکت موردنظر توجه کنید. با جستجوی نام شرکت در گوگل می توانید علاوه بر اطلاعات بسیاری در مورد سوابق فعالیت شرکت، مشتری های راضی و ناراضی آن شرکت را در انجمن های مختلف پیدا کرده و نظراتشان در مورد کیفیت
      سرویس دهی شرکت موردنظر را بررسی کنید.
      دقت کنید که سرویس دهنده هاست حتما از وب سایت شما به طور مرتب نسخه پشتیبان تهیه کند تا در صورت بروز مشکل بتوانید از نسخه پشتیبان استفاده کرده و وب سایتتان را به حالت قبل بازگردانید.
      اگر از هاست لینوکس استفاده می کنید، دقت کنید که هاست موردنظر حتما از دستورات فایل htaccess پشتیبانی کند. این فایل برای بازنویسی آدرس ها در سئو لازم و ضروری است.
      یکی از مهم ترین پارامترهای گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها سرعت لود آنهاست. اگر سروری که وب سایت شما بر روی آن میزبانی می شود دارای مشکلات نرم افزاری با سخت افزاری خاصی باشد که موجب تأخیر در پردازش و نمایش اطلاعات وب سایت شما شود، سایتتان به کندی بارگذاری خواهد شد و این کندی سرعت از نظر گوگل امتیاز منفی بزرگی برای وب سایتتان خواهد بود و علاوه بر آن احتمال خروج کاربران از وب سایتتان افزایش خواهد یافت.
      به نکاتی که اشاره شد می توان موارد دیگری مانند امنیت سرورها، بروز بودن نرم افزارهای سرور و پشتیبانی حرفه ای را نیز اضافه کرد که ارتباط مستقیمی با سئو ندارند اما بهتر است هنگام انتخاب هاست به آنها توجه کنید.

  • الی
    سپتامبر 7, 2021

    آموزش seo به صورت خصوصی هم دارید؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 7, 2021

      درود
      بله آموزش سئو به صورت کاملا خصوصی هم داریم که در یک ماه همراه با کلی تمرین عملی هست

  • yaqoob
    سپتامبر 7, 2021

    سلام من آموزش سئو رو شروع کردم و تا حدودی یاد گرفتم میخام بدونم ی سئوکار چقدر درآمد داره؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 7, 2021

      درود
      خداروشکر که مهارت جدیدی رو یاد گرفتید و خوشحالم از این مسئله.
      ببینید درآمد یک سئوکار در سال ۱۴۰۰ از ۲ میلیون شروع میشه و حتی تا ۱۰۰ میلیون در ماه هم میرسه بستگی داره که چقدر مهارت داشته باشید و چقدر بتونید از مهارتتون در کنار خلاقیت برای پیشبرد پروژه ها استفاده کنید.

  • محسن
    سپتامبر 7, 2021

    سلام وقت بخیر
    من ی سایت فروشگاهی دارم میخام آموزش سئو فروشگاهی رو شروع کنم؟ چیکار باید بکنم؟

    • محمد نصیری
      سپتامبر 7, 2021

      درود وقت بخیر
      برای یادگیری سئو سایت های فروشگاهی اولین قدم شناخت صفحات PLP , PDP در سایت فروشگاهی هست تا بتونید هم از نظر تکنیکال و هم از نظر محتوایی سئو خوبی رو بر روی محصولات و دسته بندی ها انجام بدید.

  • mohsenr
    جولای 5, 2021

    آیا راه اندازی و استفاده از ابزارها به سئو سایت من کمک میکنه؟

    • علیرضا خسروی
      جولای 5, 2021

      سلام دوست عزیز وقتتون بخیر. راه‌اندازی ابزارهایی هم‌چون گوگل آنالیتیکس و… واجب نیست و تاثیر مستقیمی روی سئو سایتتون ندارن. شما علاوه‌بر راه‌اندازی ابزارهای تخصصی این حوزه، باید به‌طور مداوم و مستمر ازشون استفاده کنید و با استفاده از تحلیل‌هایی که انجام می‌دید به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم روی سئو سایتتون اثر بذارید. موفق و پیروز باشید.

  • مریم خدابنده
    ژوئن 26, 2021

    آیا فعالیت در شبکه های اجتماعی برای سئو سایت مناسبه؟ چون من طبق بودجه ای که در دسترسم هست باید یا فقط روی سایت کار کنم یا توی سوشیال، به نظر شما کدوم واجبه؟

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 26, 2021

      سلام. شبکه‌های اجتماعی صد درصد مفید و مهم هستند و ارزش وقت گذاشتن و سرمایه‌گذاری هدف‌مند و درست رو دارند. شبکه‌های اجتماعی خودشون یکی از عامل‌های موفقیت یک سایت هستند پس جدی بگیرید و با مدیریت بودجه سعی کنید به هر دو عامل برسید. موفق و پیروز باشید.

  • آمنه سجادی
    ژوئن 26, 2021

    من میخوام یک مطلبی رو بنویسم، انقدر از یوست و رنک مث بد گفتن مردم که منم تهیه شون نکردم، چیکار کنم و چقدر باید بنویسم؟

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 26, 2021

      سلام وقت بخیر. رنک مث و یوست یک کمک کننده در سئو هستند و اطمینان کاملی بهشون نیست اما اثر منفی روهم نمی‌ذارن، از این افزونه‌های وردپرسی برای نوشتن دیسکریپشن و تایتل استفاده کنید چون بدردتون می‌خوره. در مورد محتواهم خدمتتون عرض کنم که حداقل ۳۰۰ کلمه باید باشه اما بهتره تا ۶۰۰ کلمه به‌طور میانگین ادامش بدید. موفق باشید.

  • omid
    ژوئن 26, 2021

    سلام وقت شما بخیر. از کجا میفهمیم که گوگل برای الگوریتمهای خودش آپدیت منتشر کرده!؟‌چون خیلی برام جالبه که متخصصای سئو در ایران چجوری این موضوع میفهمن و در بارش حرف مینزنن.

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 26, 2021

      سلام. خود شرکت گوگل که هیچ وقت نمیاد الگوریتم‌های خودش رو که براشون کلی زحمت کشیده رو لو بده، نهایتا بیاد یک معرفی اجمالی بکنه (اونم خیلی خیلی مهماشو). شما با مطالعه رسانه‌های خارجی و دنبال کردن حرفه‌ای‌ترین‌های حوزه سئو در شبکه‌های اجتماعی و مطالعه مقالات و کتاب‌های این حوزه،‌ می‌تونید از آخرین اخبار الگوریتم‌های گوگل باخبر بشید. ما در وبین سئو هم در مورد این الگوریتم‌ها به‌طور مفصل صحبت کردیم و می‌کنیم. موفق و پیروز باشید.

  • سارا معین پور
    ژوئن 20, 2021

    سلام در یک مقاله چه تعداد کلمات کلیدی باید استفاده بشه؟

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 20, 2021

      سلام وقت بخیر. بستگی داره به نوع مقاله و تعداد کلمات اون مقاله. شما هر چقدر محتوای با کیفیتی تولید کنید و از کلمات کلیدی به‌صورت طبیعی استفاده کنید شانس بیشتری برای کسب رتبه صفحه اول گوگل خواهید داشت. دقت کنید که گوگل بهترین محتوارو برای کاربرش نمایش میده.

  • karim
    ژوئن 20, 2021

    من هم رنک مث استفاده کردم هم یوست اما هیچ رتبه ای توی گوگل نگرفتم دلیلش میتونه چی باشه؟

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 20, 2021

      سلام وقت گرامی بخیر. ببینید رنک مث و یوست در مرحله اول برای زبان انگلیسی ساخته شدن و مناسب زبان فارسی نیستن. در مرحله دوم، اگر قرار بود همه با استفاده از یک افزونه وردپرسی بیان صفحه اول که همه الان صفحه اول بودن:) شما باید با استفاده از مهارت و تخصص سئو رتبه بگیرید؛ با یک افزونه نمیشه رتبه گرفت، این افزونه هاهم بیشتر فقط برای یادآوری یکسری نکات استفاده میشن. ما در وبین سئو از یوست استفاده میکنیم تا فقط دیسکریپشن و تایتلمون رو بنویسیم و هر از چندگاهی از کنونیکال استفاده کنیم.

  • قیصی
    ژوئن 20, 2021

    سلام ببخشید من در پیدا کردن کلمات کلیدی سایتم مشکل دارم، بع نظر شما بهترین ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی چیه؟

    • علیرضا خسروی
      ژوئن 20, 2021

      سلام وقت شما بخیر. بهترین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی خود گوگل هست، شما با استفاده از گوگل Google Suggest و Google Related Searches و حتی بررسی دیسکریپشن و محتوای رقبا میتونید کلمات کلیدی هدف خودتون رو پیدا کنید.

  • احمد
    ژوئن 13, 2021

    با عرض سلام و احترام
    اگر یک تصویر از اینترنت دانلود کنیم و با استفاده از فتوشاپ مقداری از رنگ تصویر تغییر بدم و لوگوی سایت رو هم اضافه کنم و یک متنی هم به آن اضافه کنم باز هم داپلیکیت کانتنت محسوب میشود یا نه؟

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 13, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر بله باز duplicate content محسوب می شود و برای اینکه داپلیکیت به حساب نیاید باید تغییرات زیادی اعمال نمود . به عنوان مثال باید کراپ کنید تا حدی که خودتان متوجه تغییر بشوید و سپس از یک واتر مارک بر روی آن بیاندازید . وگرنه با تغییر رنگ و اضافه کردن فیلتر و لوگو تصویر همان تصویر قبلی است.

  • payam amiri
    ژوئن 13, 2021

    سلام خسته نباشین ببخشید یه سوال داشتم تاثیر لینک سایت در ترسال پنل پیامکی چقدره؟

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 13, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. اگر منظور شما تاثیر بر روی سئو سایت می باشد؛ باید بگویم هیچ تاثیری ندارد.

  • Angel
    ژوئن 10, 2021

    باعرض سلام و خسته نباشین. من یکسری لینک سازی انجام دادم و میخام بدونم که این لینک ها چه زمانی آپدیت میشن و در سرچ کنسول قرار میگیرن. مرسی ازتون

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 10, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. اصلا زمان مشخصی برای اینکه لینک های خارجی در سرچ کنسول ثبت بشوند وجودندارد و گاهی ممکن است چند ماه و گاهی یه هفته زمان ببرد.

  • رضایی
    ژوئن 10, 2021

    سلام برای جلوگیری از اینکه یه عنوان کپی نشده باشه چه راهکارها و یا افزونه هایی وجود داره؟

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 10, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. می توانید از یک کدنویس بخواهید که برای این مساله کد بنویسد و افزونه unique-title-checker هم برای این کار می باشد.

  • مهدی امامی
    ژوئن 10, 2021

    سلام و خسته نباشین سوال من این است که در یک پروژه ای اگر قراراست ۵۰۰ تا لینک ساخته بشه چه مقدار سوشال سینگال بزنیم و با چه استراتژی اینکارو انجام بدیم. مرسی از شما و سایت خوبتون

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 10, 2021

      دوست عزیر سلام وقتتون بخیر. برای این کار شما نیاز به مشاوره دارید و باید زمان مشاوره برای خودتان ثبت کنید. در منو بالایی سایت وبین سئو با کلیک بر روی مشاوره سئو درخواست تون ثبت کنید. باید یکسری سوالات از شما در مورد پروژه پرسیده بشود برای دسترسی راحتتر لینک صفحه مشاوره سئو در انتهای پاسخ قرار می دهم.
      https://webinseo.com/seo-consulting

  • kamyab amiri
    ژوئن 3, 2021

    سلام و خسته نباشین من میخام قالب سایتم رو عوض کنم امکان داره با این کارم افت رتبه پیدا کنم و اگه جوابتون بله هست چه مدت زمانی طول میکشه تا دوباره به حالت اولیه برگردم.

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 3, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. بله قطعا انتقال قالب منجر به افت رتبه می شود و چه مدت زمانی هم طول می کشد بستگی به قالب جدیدتان دارد.

  • mohammad jan
    ژوئن 3, 2021

    سلام من یکسری تغییرات با توجه به مباحث سئو روی سایتم انجام دادم و با اینکارم ایمپرشن سایتم زیاد شده و اوریج پوزیشنم کاهش پیدا کرده اما در مورد نرخ کلیک سایت هیچ تغییری نداشتم و حتی داره روز به روز کمتر میشه و به زیر یک رسیده. لطفا بمن بگین که مشکل کار از کجاست؟ مرسی

    • ثنا شاه محمدی
      ژوئن 3, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. واقعا در این زمینه ما چیزی نمی دونیم این یعنی همان مفهوم سئو! اینکه نرخ کلیک یا همان CTR سایتتان افزایش پیدا نمی کند احتمالا برمی گردد به متن عنوان و دیسکریپشن شما که فقط هدف آن سئو بوده و طوری نشده که مخاطب را جذب کند باید از کلمات و جملاتی استفاده کنید که کاربر را وادار به کلیک کند.

  • امیرحسین
    می 31, 2021

    با عرض سلام به نظر شما برای سئو کردن افزونه رنک مث بهتره یا ابزار یواست؟

    • ثنا شاه محمدی
      می 31, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. هیچ فرقی بین این دو وجود ندارد اگر شما سئو بلد باشید چون هر دو ابزار کار با سئو هستند اما ابزار یواست به روزتر است.

  • کریم رضایی
    می 31, 2021

    سلام اگر در یک سایت مثل ویرگول یه مقاله منتشر کنم و بخام از این مقاله به عنوان بک لینک استفاده کنم میتونم بیش از یک لینک از آن بگیرم. مرسی از سایت خوبتون

    • ثنا شاه محمدی
      می 31, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر
      بله مجاز هستین بیش از یک لینک بگیرید ولی ارزش مقاله و لینکهای خروجی کم می شود.

  • fereshte roshani
    می 31, 2021

    سلام خسته نباشین. اگه چند سیستم همزمان با یک خط اینترنتی وارد سایتی بشوند تاثیری در تایم و ورودی اون سایت داره یا نه؟ یا اینکه اصلا فرقی نداره برای گوگل و متوجه میشه. مرسی ازتون

    • ثنا شاه محمدی
      می 31, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. خیر تاثیر ندارد

  • akbari1400
    می 25, 2021

    درود و خسته نباشید. با توجه به اینکه در سرچ کنسول من هیچ خطایی ثبت نشده و سایتم کاملا موبایل فرندلی هست اما با اینحال هیچ ورودی در قسمت page experience مشاهده نمیکنم. ممنون میشم توضیح بدین.

    • ثنا شاه محمدی
      می 25, 2021

      دوست عزیز سلام وقتتون بخیر. شما باید با مراجعه به منوی بالای صفحه و تحلیل سایت سفارشتون رو ثبت کنید تا کاملا سایت توسط کارشناسان ما بررسی بشه در حال حاضر هیچ پاسخی برایتان ندارم.

  • ایمان کاظمی
    می 25, 2021

    سلام خسته نباشین. کامنت هایی که کاربران برای سایت ما ثبت می کنن ایا اثری بر روی سئو دارد؟ مرسی

    • ثنا شاه محمدی
      می 25, 2021

      دوست عزیز سلام و وقتتون بخیر. بله مسلما تاثیر مثبت بر روی سئو دارد.

  • mehrii
    می 25, 2021

    با عرض سلام و احترام
    یه سوال داشتم برای طراحی سایت فروشگاهی چه متدی را شما پیشنهاد می کنین یعنی اینکه وردپرس بهتر است یا بستر دیگه ای؟ ممنون ازتون

    • ثنا شاه محمدی
      می 25, 2021

      دوست عزیز سلام و وقتتون بخیر. عموما این قضیه بر اساس موضوع سایت انتخاب می شود اما حداقل در ۸۰ درصد موارد استفاده از وردپرس کار راه انداز است.

  • سایت گردشگری
    می 20, 2021

    سلام شرکت ما دوتا سایت گردشگری داره و درحال حاضر تصمیم گرفتیم که همه تمرکز و فعالیت مون برروی یکی بزاریم سوال من اینه که چجوری میتونم از مقالات سایت دوم استفاده کنم بدون ایجاد پنالتی یا محتوای کپی؟
    مرسی

    • ثنا شاه محمدی
      می 20, 2021

      دوست عزیز سلام و وقتتون بخیر. مثل همیشه در این حالت باید از ریدارکت ۳۰۱ استفاده بشود. یعنی باید لینک هر محتوا رو به لبنک مقاله ای که در سایت هدف درست کردید redirect بزنید.

  • kamran mirzaei
    می 20, 2021

    سلام و خسته نباشین. تمام ادرس های سایت من فارسی بودند ولی به خاطر یسری مشکلات تمام URL هارو به انگلیسی تغییر دادم.الان خطای ۴۰۴ نشون میده به کاربر .الان برای ایندکس من چکارباید بکنم؟ خود گوگل متوجه تغییر میشه و ایندکس جدید رو انجام میده؟
    ممنون از سایت خوبتون

    • ثنا شاه محمدی
      می 20, 2021

      دوست عزیز سلام و وقتتون بخیر. البته که باید کاری انجام بدهید. شما می بایست آدرسهای قدیمی رو به URL های جدید حتما ریدایرکت ۳۰۱ بزنید. اگر اینکار رو انجام ندهید اعتبار و ارزش صفحات قبلی کلا از بین میروند و به صفحات جدید منتقل نمی شوند.

  • سحر2020
    می 17, 2021

    سلام لطفا به سوال من جواب بدین. سایتی که من روش دارم کار میکنم همیشه تو صفحه اول گوگل نشون داده می شد اما چند وقتی هست با ip ایران تو صفحات ۳ و ۴ رفته اما با آی پی خارجی همون صفحه اول گوگل نشون داده می شه. خیلی ممنون

    • ثنا شاه محمدی
      می 17, 2021

      درود وقتتون بخیر. از آنجایی که محل و موقعیت جغرافیایی یک فاکتور در نمایش نتایج گوگل است پس وقتی IP تغییر پیدا کند، گوگل هم متوجه شده و این طور برداشت می کند که مکان کاربر عوض شده است. پس نباید نگران باشید و این تغییر رنک و رتبه یک امری کاملا طبیعی است.

  • سید سجاد موسوی
    می 17, 2021

    با عرض سلام و احترام خیلی ممنون از مطالب واقعا مفیدی که منتشر می کنید. من یک سایت فروشپگاهی دارم که تقریبا حدود هزارتا محصول دارم حالا سوال من اینه که باید برای همه این ۱۰۰۰ محصول یک محتوای جداگانه بنویسم؟
    سپاس از شما

    • ثنا شاه محمدی
      می 17, 2021

      سلام و خیلی ممنون از توجه اتون. در جواب باید بگویم که بله اگر می خواهید صفحاتتان در نتایج سرچ گوگل نشان داده شوند باید برای هر کدامشان یک محتوای غیرتکراری ثبت کنید. باید از همین الان شروع به تولید محتوا و سئو کنید.

  • mansorii
    می 12, 2021

    سلام لطفا چند تا ابزار مناسب برای بررسی سئو سایت معرفی کنین

    • محمد نصیری
      می 12, 2021

      درود وقت بخیر.
      ابزار gtmetrix ابزاری برای محاسبه سرعت سایت
      ابزار MOZ ابزاری مناسب برای تحلیل بک لینک های ساخته شده و همچنین عبارات کلیدی
      ابزار kwfinder بهترین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی
      SEObility تحلیل و آنالیز سایت به صورت کاملا حرفه ای
      SEMrush تحقیق عبارات کلیدی بررسی وضعیت رقبا و همچنین کمپین تبلیغات گوگل

  • سایت عروسک
    می 12, 2021

    سلام من یکسری بک لینک ساختم ولی در moz نشان داده نمیشه. حدود یه ماه هست که سایتم را بارگذاری کردم. دلیل اینکه بک لینک ها هنوز اوکی نشدند چی هست؟

    • محمد نصیری
      می 12, 2021

      سلام وقتتون بخیر
      در پاسخ باید به شما بگویم که ابزار MOZ زمان زیادی نیاز دارد تا صفحات و لینک ها را بررسی کند و همچنین نتیجه نمایش بدهد. در برخی موارد این بررسی چند ماه به طول می کشد. ابزار سرچ کنسول هم گزینه خوبی است برای دیدن و خروجی گرفتن از بک لینک ها

تلگرام وبین سئو