چک لیست سئو تکنیکال + فایل PDF

چک لیست سئو تکنیکال

سئو تکنیکال یا Technical Seo شامل مهمترین اصول سئو و بهینه سازی هر وب سایتی است. با رعایت این اصول اولیه و ضروری شما وارد الگوریتم های موتور جستجوی گوگل می شوید و در لیست خزش و کرال ربات های گوگل قرار می گیرید.

رعایت چک لیست سئو تکنیکال از شما یک وب سایت معتبر خواهد ساخت و به مرور با اجرای سئو داخلی و سئو خارجی رتبه تان در گوگل بیشتر بیشتر خواهد و به رنک اول خواهید رسید.

در این مقاله به صورت اختصار در مورد سئو تکنیکال با شما صحبت خواهیم نمود.

دلایل اهمیت سئو تکنیکال

به دلایل زیر بهینه سازی سایت از نظر فنی یا همان تکنیکال مهم است:

  • بر روی رنکینگ رتبه سایت در گوگل تاثیرگذار است.
  • بر روی تصمیمات بازدیدکنندگان سایت تاثیر می گذارد.
  • بر روی نرخ تبدیل کاربر به مشتری تاثیر می گذارد.
  • بر روی نرخ فروش نیز موثر خواهد بود.
  • یک مزیت رقابتی به حساب می آید.
  • روند رشد سایت را بهبود می بخشد.
  • به روند اجرای استراتژی های بازاریابی دیجیتال سرعت می بخشد.

میزان سرمایه گذاری شما بر روی سایت چه از نظر زمانی و پولی، در آینده به شما چند برابر برگشت خواهد داشت و سود زیادی خواهید برد. تنها نیاز به صبر است.

چک لیست سئو تکنیکال + فایل PDF

ویژگی های یک سایت دارای سئو فنی

در این قسمت به شما خواهیم گفت در صورتی که موارد سئو تکنیکال را رعایت کنید؛ چه تغییراتی در سایت تان اعمال خواهد شد.

افزایش سرعت سایت

سایت سریع تر خواهد بود. براساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۶ صورت گرفته است؛ شما فقط سه ثانیه فرصت بارگذاری سایت خود را دارید. ۵۳ درصد کاربران سایت را در گوشی موبایل باز می کنند و صفحاتی که بیش از سه ثانیه طول بکشد را سریع می بندند و آن را ترک می کنند.

از نظر گوگل نیز سایت های کند اهمیت کمتری داشته و نرخ کلیک شان نیز پایین تر خواهد بود.

سرعت بارگذاری در همه زمان ها یک فاکتور مهم برای وب سایت ها است.

ایجاد ارتباط بهتر موتورهای جستجو با سایت

زمانی که ساختار سایت اصولی باشد، بودجه کرال سایت تان نیز بیشتر می شود و ربات ها به راحتی وارد سایت شما می شوند و صفحات سایت سریعتر ایندکس می شود.

پیوند داخلی صفحات با یکدیگر نیز به درستی صورت می گیرد و این مساله نیز سرعت خزش و ایندکس کلی سایت را بیشتر می کند و در نهایت رنک (Rank) سایت افزایش می یابد. برای گوگل شما یک سایت با ارزش و دارای اولویت بیشتر شناخته خواهید شد.

عدم وجود صفحه مرده (۴۰۴)

برای کاربران بدترین تجربه؛ کلیک کردن بر روی لینکی است که صفحه ای ندارد!!! یعنی همان خطای ۴۰۴ است. در سایت به هیچ وجه نباید صفحه خطای ۴۰۴ وجود داشته باشد.

در صورت حذف یک صفحه باید آن را به لینک تازه هدایت یا ریدایرکت کنید. یکی از مهمترین موارد که در سئو تکنیکال یا فنی بررسی می شود؛ چک کردن صفحات خطای ۴۰۴ است.

عدم وجود محتوای تکراری

در سئو تکنیکال وجود محتوای تکراری بررسی می شود و شما یونیک بودن تمامی محتواهای خود را به اثبات گوگل می رسانید. این مساله در اعتماد کردن گوگل به سایت شما تاثیر مثبت دارد و شما را به مرور زمان به عنوان یک مرجع در نظر می گیرد.

افزایش امنیت سایت

سایت ایمن خواهد شد. تمامی پروتکل های امنیتی در سایت و کدنویسی رعایت خواهد شد. پروتکل SSL نشان می دهد که داده ها در یک بستر ایمن میان سرور و کاربر انتقال داده می شوند.

اقدامات لازم در سئو تکنیکال

در این قسمت اقدامات لازم در سئو تکنیکال را شرح خواهیم داد. به شما خواهیم گفت نیاز به رعایت چه مواردی است.

انتخاب دامنه اصلی سایت

اولین گام در سئو فنی انتخاب دامنه برای سایت است. انتخاب دامنه با نام سایت فرق دارد. منظور از دامنه به همراه پیشوند اصلی و نوع پروتکل امنیتی است.

سایت به چه صورت قرار است در اینترنت نمایش داده شود. با www یا بدون آن با پروتکل https یا بدون آن

تنها راه شناسایی سایت شما از طریق آدرس سایت است. می توانید برای دریافت راهنمایی های بیشتر با پشتیبانی شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و از آنها مشاوره دریافت نمایید.

فعال کردن SSL

امنیت اطلاعات کاربران برای گوگل بسیار اهمیت دارد و از همین رو در صورتی که سایت شما SSL را پشتیبانی نکند؛ به راحتی گوگل از ورود کاربران به سایت شما جلوگیری می کند و آنها با خطای ناامن بودن سایت روبرو می شوند (unsafe site).

این مساله بر روی سئو و رتبه سایت تان بشدت ضرر دارد.

در همان شروع کار پروتکل ssl را بر روی سایت فعال کنید. از طریق شرکت هاستینگ خود اقدام نمایید و با پرداخت هزینه ای بصورت سالانه آدرس سایت را از HTTP به HTTPS تبدیل نمایید.

نکته قابل توجه این است که؛ آدرس سایت HTTPS و HTTPS هر دو برای گوگل دو سایت و یا URL متفاوت به حساب می آیند. مرحله بعد این است که نسخه اصلی سایت را برای گوگل مشخص کنید.

معرفی کردن سایت به گوگل

شما باید به ربات های گوگل این اجازه را بدهید که بتوانند سایت را بررسی کنند. سایت های وردپرسی به صورت پیش فرض، اجازه ایندکس کردن سایت را به ربات های گوگل نمی دهند و شما بعد از اجرایی کردن تمامی کارهای خود باید این اجازه را به گوگل بدهید.

برای این کار در پیشخوان وردپرس به بخش تنظیمات بروید و در انتهای صفحه “تنظیمات خواندن” اجازه ایندکس شدن سایت را با برداشتن تیک گزینه زیر بدهید.

“از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند”

چک لیست سئو تکنیکال + فایل PDF

برای سرعت بخشیدن به ایندکس شدن سایت، آن را به ابزار گوگل سرچ کنسول وصل کنید.

جعبه نکته

در برخی از قالب های وردپرسی شما یکسری صفحات در قالب های برگه، نوشته و محصول را مشاهده می کنید. می توانید آنها را قبل از برداشتن تیک اجازه ایندکس، حذف کنید.

فعال کردن سایت مپ

قدم بعدی فعال کردن نقشه سایت site map است. در مقاله آموزش ساخت سایت مپ در گوگل بصورت مفصل تمامی موارد توضیح داده شده است.

در فایل نقشه سایت لینک تمامی صفحات سایت خود را قرار می دهید و آن را ذخیره نمایید. با نام sitemap.xml. استفاده از نقشه سایت باعث افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات سایت می گردد.

فایل robot.txt

فایل متنی روبوت بصورت مستقیم در هاست سایت قرار می گیرد و حاوی دستورات مهمی برای ربات های گوگل می باشد. با دستورات داخل آن به ربات های گوگل اجازه دسترسی به صفحات و بخش های مختلف سایت را می دهید.

فعال سازی بردکرامپ

Breadcrumb بردکرامپ لینک هایی هستند که در بالای هر صفحه از سایت به کاربر نشان می دهند که الان در کجای سایت قرار دارد.

چک لیست سئو تکنیکال + فایل PDF

حذف صفحات ۴۰۴

با حذف یک صفحه از سایت، آدرس url آن تبدیل به یک صفحه ۴۰۴ می شود. شما باید لینک های آدرس حذف شده را پیدا کرده و با ریدایرکت کردن؛ این مساله را بهبود ببخشید. به منظور یافتن لیست صفحات ۴۰۴ از گوگل سرچ کنسول می توانید کمک بگیرید.

اسکیماگذاری سایت

استفاده از اسکیماها در سایت می تواند به عنوان یک مزیت رقابتی برای سئو سایت شما به حساب آید؛ به این دلیل که اسکیماگذاری امری ضروری و واجب برای سایت نیست.

اسکیماها در واقع توضیحات اضافه ای هستند که شما در قالب کد به ربات های گوگل می دهید. چه نوع خدماتی در آن صفحه به کاربر ارائه داده می شود مانند اسکیما ویدیو، اسکیما سوالات متداول و…

بررسی خطاهای سرچ کنسول

به صورت دوره ای ابزار گوگل سرچ کنسول را بررسی نمایید و خطاهای مختلفی که ثبت شده است را بررسی و رفع نمایید. مواردی همچون ایندکس نشدن برخی از صفحات، خطاهای ۴۰۴، موبایل فرندلی، سرعت سایت و…

بخش Coverage و Enhancements را بررسی کنید.

تگ های Heading

استفاده از تگ های H یا هدینگ در سئو محتوا تاثیر دارند. کاربرد تگ های h در عناوین و سرتیترهای یک محتوا و سایت به کار می رود. نکته مهم در استفاده از تگ هدینگ: هر صفحه تنها می تواند دارای یک عدد تگ H1 باشد.

 و در ادامه لینک دانلود فایل PDF چک لیست سئو تکنیکال برای راحتی بیشتر شما دوستان قرار داده شده است. دانلود این فایل رایگان است.
دانلود فایل چک لیست سئو تکنیکال
حجم فایل: 420 KB

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید