آموزش ساخت سایت مپ در گوگل

نقشه وب سایت

نقشه وب سایت یا همان Sitemap فایلی است که به صورت یک لیست کاملا سازماندهی شده از صفحات موجود در پروژه وب سایت تان می باشد. استفاده از آن یکی از بهترین روش های است که می توان به معرفی سایت به گوگل (سایر انواع موتور های جستجو)  پرداخت.

ثبت نقشه سایت در گوگل را می توان یکی از مهمترین اقداماتی دانست که در راستای سئو و بهینه سازی (یکی از مهم ترین بخش های آموزش سئو همین یادگیری ثبت سایت مپ است.) باید توسط تیم سئوکار پروژه انجام شود. در ادامه این مقاله می خواهیم کمی با مفهوم اصلی و کلی sitemap آشنا شویم و سپس به آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر بپردازیم.

سایت مپ همانطور که گفته شد و از نامش نیز مشخص است؛ در دسترس موتورهای جستجو قرار دارد و توسط ربات های گوگل کرول می شود و می توانند به صفحات سایت دسترسی داشته باشند.

به عبارت دیگر نمونه سایت مپ بهترین ابزار برای کرول شدن Crawl شدن سایت تان می باشد

سایت مپ چیست؟

برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل برای برنامه نویسان منتشر شد. سپس در سال ۲۰۰۶ یاهو (Yahoo) و MSN نیز به این پروتکل ملحق شدند. هر چقدر که این نقشه کوچک تر باشد، سرعت ایندکس شدن هر صفحه بیشتر می شود. تمامی پیج هایی که می خواهید در دیدرس Google قرار بگیرند باید در این فایل ثبت بشوند.

ثبت sitemap در گوگل وبمستر را می توان بهترین گزینه نامید.

در صورتی که وب سایت تان یکی از موارد زیر را دارد؛ حتما باید از این ساختار استفاده کنید:

  • پروژه تان بسیار بزرگ است و شامل بخش ها و صفحات زیادی است. دراین صورت موتورهای جستجو با استفاده از این نقشه می توانند به آخرین صفحات و جدیدترین آنها دسترسی داشته باشند.
  • سایت تان یک آرشیو محتوایی با حجم بالا دارد که محتواهای آنها تقریبا هیچ ارتباطی با هم ندارند در این صورت استفاده از نقشه سایت گزینه مناسب است.
  • در صورتی که سایت جدید است و یا تعداد بک لینک های آن کم می باشد. گوگل و سایر موتورها با استفاده از دنبال کردن Backlink ها دسترسی به سایر محتواها پیدا می کنند. با این روش اگر تعداد لینک های خارجی یا همان بک لینک تان کم باشد؛ ایجاد سایت مپ کمک بزرگی برای شما است.
  • وجود داشتن حجم و تعداد زیادی از فایلهای مولتی مدیا Multi Media در سایت و همچنین از آنها در بخش اخبار استفاده شده؛ استفاده از این راهنمای گوگل، توصیه می گردد.
جعبه نکته
اطلاعات دیگری نیز می توان در این فایل قرار داد. از جمله؛ تاریخ آخرین بروزرسانی یک صفحه، به طور میانگین در چه طول بازه زمانی آپدیت می شود.

آموزش معرفی و ثبت سایت مپ به گوگل

استفاده از گوگل سرچ کنسول برای این کار یک روش بسیار مناسب و کاربردی است که برای تمامی کسانی که در حوزه سئو و اینترنت فعالیت دارند؛ مناسب است. از آنجایی که ما نمی توانیم به صورت مستقیم به گوگل آدرس این فایل را بدهیم؛ پس باید از یکسری ابزارها استفاده کنیم که Google Search Console یکی از آنهاست. در ابتدا برای این کار نیاز به یکسری اقدامات اولیه و پیش نیاز دارید.

اقدامات اولیه

  1. در ابتدا باید برای دامین خودتان ثبت نام کرده باشید. باید سطح دسترسی تان به عنوان صاحب دامنه باشد تا بتوانید دسترسی به تمام گزارش های مربوط به سایت مپ را داشته باشید.
  2. بررسی و تهیه لیست صفحاتی که می خواهید توسط موتورهای جستجو کرول شوند. سپس نسخه کانونیکال هر صفحه را مشخص کنید.
  3. باید در مورد فرمت فایل تان تصمیم بگیرید. ساخت سایت مپ هم به صورت دستی و هم با استفاده از ابزار امکان پذیر است.
  4. از طریق سرچ کنسول گوگل باید اقدام به ثبت شود که بدین منظور، از طریق پیشخوان وبمستر تولز، گزارش sitemap انتخاب شود.

آموزش ساخت سایت مپ,ایجادسایت مپ,ثبت نقشه وب سایت در گوگل

۵٫ در این مرحله، باید آدرس URL نفشه سایت خود را در کادر وارد کنید و سپس بر روی دکمه Submit کلیک کنید.

چگونه سایت مپ بسازیم,ساخت سایت مپ,سایت مپ

ثبت دوباره سایت مپ

جعبه نکته
نکته جالب توجه این است که؛ اگر یک بار به گوگل این فایل را معرفی کرده اید دیگر نیازی به ثبت دوباره آن ندارید. اگر موردی را در آن ویرایش یا اضافه نموده اید، هنگامی که گوگل در حال کرول کردن سایت شما است متوجه تغییرات می شود.

حذف sitemap

وقتی که نقشه وب سایت را از پنل سرچ کنسول پاک می کنید؛ این کار باعث نمی شود که اطلاعات اش از یاد گوگل برود و آن را فراموش کند. اگر قصد شما این است که گوگل دیگر آن صفحات را بررسی نکند؛ باید از طریق robots.txt فایل اقدام کنید. اقدامات زیر را به منظور حذف می توانید انجام بدهید.

  1. در قسمت گزارش سایت مپ خود، فایلی را که قصد حذف کردن را انتخاب و وارد آن شوید.
  2. سپس روی دکمه موارد بیشتر با آیکن سه نقطه کلیک کنید. ( درتصویر با های لایت زرد مشخص شده است)
  3. دکمه Remove Sitemap را انتخاب کنید.

سایت مپ برای وردپرس,سایت مپ چیست,نحوه ایجاد نقشه سایت

۴٫ در آخر نیز با باز کردن فایل Robots.txt دسترسی ربات گوگل را به آن را غیرفعال کنید یا اینکه کلا خط دستوری آن را پاک کنید.

این پست ادامه دارد. در روزهای آینده به نحوه گزارش سایت مپ در سرچ کنسول می پردازیم. این پست مفید و کاربردی را از دست ندهید. با وبین سئو همراه باشید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید