خلاصه کتاب اجرا تنها مهارتی که باعث موفقیت می‌شود!

خلاصه کتاب اجرا

خلاصه کتاب اجرا؛ تنها مهارتی که باعث موفقیت می‌شود. (ترجمه کتاب:The Execution Factor نوشته: کیم پرل) در چند دقیقه:

چطور و در چه زمای بخوانم؟

حجم کتاب
حجم کتاب

خلاصه کتاب

زمان مطالعه
زمان مطالعه کتاب

5 دقیقه

میزان تمرکز
میزان تمرکز برای مطالعه کتاب

در مسیر (کم)

نویسندگان
نویسندگان کتاب

کیم پرل

نکات کلیدی کتاب

  • ایده های خوب تنها زمانی ارزشمند می شوند که به واقعیت تجاری تبدیل شده و اجرایی شوند.
  • ایده ها حتی اگر بسیار جذاب باشند؛ بدون داشتن قابلیت عملی و ارزش تجاری، نمی‌ توانند بازار مناسبی را جذب کنند.
  • از هر ۱۰ استراتژی کسب و کار ۹ مورد آن به دلیل اجرای نادرست به شکست می‌ انجامند.
  • تنها کافیست شروع کنید؛ هیچ شروع اشتباهی وجود ندارد.
  • ۵ ویژگی کلیدی برای اجرای موفق شامل رویا، اشتیاق، اقدام، انعطاف‌پذیری و توانایی ایجاد و تقویت روابط است.
  • رویاپردازی همان ستاره راهنمایی است که کارآفرینان در طول مسیر به آن نگاه می کنند.
  • اشتیاق، سوختی است که کارآفرینان را به اقدام و ادامه دادن ترغیب می‌ کند.
  • اقدام، امکان اجرای ایده را فراهم می‌ کند.
  • انعطاف‌ پذیری به کارآفرینان کمک می‌ کند که در مسیر اصلی خود با وجود چالش‌ ها، مشکلات و موانع، پایدار باشند.
  • برقراری روابط مؤثر با طرفداران و حامیان، نقش مهمی در تحقق رویاهای کارآفرینان ایفا می‌ کند.

ویژگی ها و آرزوهای کارآفرینان

آیا شما تفکری وسیع و بزرگ دارید؟ آیا به سخت کوشی اعتقاد دارید؟ آیا با پشتکار بالا بدون توجه به چالش ها و موانع پیش می روید؟ این ویژگی‌ ها از جمله ویژگی‌ های کلیدی کارآفرینان هستند.

آیا برای دستیابی به استقلال تلاش می‌ کنید؟ آیا می‌ خواهید کنترل بیشتری بر زندگی‌ تان داشته باشید؟ آیا دوست دارید که رئیس زندگی خودتان باشید؟ این‌ ها آرزوهای مهم کارآفرینان هستند.

اما بدانید که: بدون توانایی اجرا و تبدیل رویاهای بزرگتان به محصولات و سودآوری‌ های واقعی؛ شما نمی‌ توانید به عنوان یک کارآفرین موفق شناخته شوید.

تفاوت اصلی بین یک کارآفرین واقعی و کارآفرین رویاپرداز در همین مقوله اجرا است.

اهمیت اجرا

کارآفرینان می‌ دانند که تقریباً هیچ چیزی به طور دقیق به تمامی انتظارات و آرزوهای آنها پاسخ نمی‌ دهد.  دنیای کارآفرینی پر از چالش‌ ها، موانع غیرمنتظره، و پیچیدگی‌ های غیرقابل پیش‌بینی است.

احتمالاً رسیدن به موفقیت در این مسیر، از مسیرها و راه‌ های پر خطری عبور می کند. اجرا کاری واقعاً دشوار است؛ اما شما می توانید با آموزش دیدن خود را عالی کنید و تسلط تان بیشتر شود.

اگرچه اجرا یکی از مهارت‌ های بسیار حیاتی در کسب و کار است؛ اما بسیاری از مدیران توانایی اجرایی ندارند.

وظیفه اصلی شما به عنوان کارآفرین و جویای موفقیت این است: “باید عادات ناکارآمدی که ممکن است مانع از دستیابی به اهداف کسب و کار شوند را کاهش یا حذف کنید.”

برای داشتن اجرای برتر، شما باید از دایره امن تان خارج شوید. کارآفرینان موفق دارای پنج ویژگی اجرایی اساسی هستند که به در آنها تبدیل به یک عادت شده است. این ویژگی‌ ها عبارتند از:

۱- رویا ستاره راهنمای شما

افراد بدون رویا برای خود هدف خاصی نیز ندارند و نمی دانند چه مسیری را در پیش بگیرند و برای تحقق اهداف شان چه کارهایی انجام دهند.

به عبارت دیگر، رویا برای آن‌ ها همچون یک قطب‌نما و ستاره‌ راهنما عمل می‌ کند و در هر مرحله از سفر زندگی، آن را به عنوان راهنمایی اساسی می‌ پذیرند و از آن کمک می گیرند.

رویایتان را بر اساس واقعیت‌ ها و شرایط موجود مشخص کنید. ایده‌ های خود را با افراد متخصص و با تجربه به اشتراک بگذارید آنهایی که اصول موفقیت را به خوبی می‌ شناسند.

رویای بزرگ شما چیست؟

چه چیزی می‌ خواهید ایجاد کنید، بسازید، به دست آورید یا خلق کنید؟ هر چیزی که رویای شما باشد، یک دارایی ارزشمند است که باید به آن اهمیت دهید. هرگز آن را از دست ندهید. حتی اگر هنوز مطمئن نیستید که قصد دارید چه کاری انجام دهید، یک لیست از اهداف و وظایفی که می‌ خواهید انجام دهید، تهیه کنید.

ممکن است که نوشته های امروزتان همان ایده اصلی نباشد؛ اما بدانید که این تنها قدم اول در مسیر جستجوی بزرگ کارآفرینی است.

بعد از نوشتن رویا، گام‌های ضروری برای عملی کردن آن را به ترتیب اولویت بندی کنید.

۲- اشتیاق

کلمه “اشتیاق” از ریشهٔ لاتینی “pati” به معنای رنج و درد گرفته شده است.

در ابتدا، اشتیاق ممکن است دردی را به وجود آورد که نیاز به درمان یا سرکوب دارد.

جعبه نکته
بنابراین، اشتیاق نه تنها نمایانگر عشق بی‌ پایان کارآفرینان نیست، بلکه یک رنج است که آنها تمایل دارند با تحمل آن، اهداف و آرزوهایشان را تحقق بخشند.

اشتیاق به شما قدرت لازم را می‌ دهد تا تصمیمات سختی را در مسیر کارآفرینی اتخاذ کنید. این تصمیمات سخت کمک می‌ کنند تا در مسیری که به دنبال رسیدن به رویاها هستید، از موانع غیرمنتظره عبور کنید.

اشتیاق عاملی است که رویاها را تقویت کرده و آنها را به واقعیت تبدیل می‌ کند؛ اما استرس را کاهش نمی‌ دهد، بلکه تنها اجازه می‌ دهد تا آن را تحمل کنید.

حتی با وجود اشتیاق، کارآفرین بودن به هیچ وجه آسان نیست. بسیاری از کارآفرینان بصورن فردی عمل می‌کنند. آیا می‌توانید به تنهایی بر موانع پیش آمده غلبه کنید؟

اگر به تنهایی کار می‌ کنید، باید به از خودتان مراقبت کنید. راه اول این است که اشتیاق خود را حفظ کنید. افراد مشتاق برای هر موفقیت کوچک و بزرگی که بدست می آورند جشن می‌ گیرند.

به عنوان مثال، ورزشکاران حرفه‌ای همیشه در زمین بعد از پیروزی شان شادی می کنند تا هوادارانشان نیز بتوانند از پیروزی‌ شان لذت ببرند. این لحظات شادی به اشتیاق آنها می افزاید.

بدون این انرژی تقویت‌ کننده، سوخت شما به سرعت تمام می‌ شود. بنابراین، بعد از هر موفقیتی، جشن بگرید و شادی کنید.

۳- اقدام

اقدام نقطه مرکزی است. بدون اقدام، امکان اجرا کردن هیچ کاری وجود ندارد. اقدام با تبدیل کردن رویاها از روی کاغذ به واقعیت شروع می شود. این گام نخست مانند سایر گام های بعدی دارای اهمین است.

کارآفرینان علاقه دارند فوراً اقدام کنند و به جلو بروند، اما استراتژی و برنامه‌ ریزی نیز ابزارهای مهمی در کارآفرینی هستند.

آنها می‌ دانند که تمام تحلیل‌ ها در بهترین حالت حدس و گمان‌ هستند. هیچ کس نمی‌ تواند دقیقاً پیش‌ بینی کند چه چیزی رخ می‌ دهد مگر اینکه اقدام کند. بنابراین، تنها کافی است که شروع کنید.

برای انجام اقدامات لازم از این تکنیکها استفاده کنید:

از قانون ۷۰-۴۰ پیروی کنید:

این قانون می گوید که نیاز به جمع آوری ۱۰۰ درصد اطلاعات ندارید؛ جمع‌آوری ۴۰ تا ۷۰ درصد از اطلاعات مورد نیاز برای شروع کار کافی است.

بدترین سناریوی ممکن را تصور کنید:

برای بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد، برنامه‌ریزی کنید. تمام جزئیات این وضعیت ناگوار را به تصویر بکشید. اگر موفق به مدیریت این شرایط بحرانی شدید؛ از سایر شرایط بحرانی نیز می توانید عبور کنید.

قطعه گمشده را پیدا کنید:

پیدا کردن تکه‌ های گم‌ شده را به عنوان اولویت داشته باشید. ممکن است نتوانید همه نکات مهمی که در روند پیشرفت از دست داده‌اید؛ را تشخیص دهید.

نقاط ضعف در برنامه‌ ها و استراتژی‌ های خود را کشف کنید. این تکه‌ های گم‌ شده می‌ توانند به شما آسیب برسانند؛ بنابراین آنها را شناسایی کنید.

خطر اقدام نکردن را ارزیابی کنید:

اقدام نکردن به طور قابل توجهی بیشتر از پیشروی و حتی اقدام در مسیر نامطمئن به رویاهایتان آسیب می‌ زند.

از تله “وقتی … آنوقت” اجتناب کنید:

اگر کارآفرینان ریسک و خطر نکنند و تنها منتظر شرایط عالی بمانند، هرگز موفق نمی‌ شوند. جملاتی مانند “وقتی پول کافی به دست آوردم، آنوقت کسب و کارم را شروع می‌کنم” نمونه‌ های رایج از این نوع تله‌ها هستند.

بهترین اتفاق ممکن را مجسم کنید:

تصور اتفافات منفی کار ساده ای است؛ اما تمرکز زیاد بر روی آنها، کارایی را از شما می گیرد. در مقابل به تمام اتفاقات و احتمالات مثبت بیاندیشید. این تفکر مثبت شما را با قدرت به سمت تحقق رویاهایتان می کشاند.

۴- انعطاف پذیری

اگرچه کارآفرینان زندگی جذابی دارند؛ اما معمولاً در تلاش برای ایجاد چیزی نوآورانه و سودآور هستند و  با موانع غیرمنتظره مواجه می‌ شوند. به همین دلیل آنها باید انعطاف ذهنی و جسمی داشته باشند تا بتوانند پس از مقابله با هر چالش و شکستی مجدد سرپا شوند و ادامه دهند.

کارآفرینان موفق، افراد سخت‌ کوشی هستند و به هیچ عنوان اجازه نمی‌ دهند موانع کوچک یا حتی بزرگ، آنها را از دستیابی به آرزوها و اهدافشان باز دارند.

موقعیت های منفی می توانند فرصتی برای پیشرفت شما باشند.

اینکه امروز به اهداف کارآفرینی خود نرسیده باشید؛ به هیچ وجه به این معنی نیست که نتوانید در آینده یک رویای دیگر خود را محقق سازید؛ و یا حتی بتوانید در آینده با عوض شدت شرایط به همان رویای اول خود برسید.

ممکن است رویایتان تغییرات زیادی نکرده باشد ولی شاید خالص تر، متمرکزتر و قابل اعتمادتر شود.

۵- روابط

محتوا را مشخص کنید

موفقیت در کارآفرینی و اجرا ارتباط مستقیمی با روابط باکیفیت دارد. مردم به مشارکت و ایجاد ارتباط با دیگران زیاد تمایل ندارند و البته این ویژگی در ذات انسان هاست.

اگر متصورید که می توانید از پس انجام همه امور به تنهایی برآیید؛ به احتمال زیاد از رسیدن به هدف خود باز خواهید ماند.

کارآفرینان به برقراری ارتباطات قوی نیاز دارند تا بتوانند با کمک آنها به موفقیت برسند. برای ایجاد ارتباط با دیگران، باید وقت بگذارید و تلاش کنید. برای برقراری ارتباط با همکاران، باید به صورت مستمر با آنها ارتباط داشته باشید و به ملاقات آنها بروید.

برای تمرین هر روز به مدت یک هفته با یک شخص جدید آشنا شده و ارتباط بگیرید.

به مدت یک هفته سعی کنید هر روز با یک فرد جدید ارتباط برقرار کنید. با افرادی آشنا شوید که در حوزه کاری شما فعالیت داشتند و تجربیات مشترک دارید. از تجربیات آنها استفاده کنید و مطالب جدید یاد بگیرید.

حرف دل کاربران (2)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • حسین پریاوی
    7 ماه پیش

    خلاصه کتاب اجرا را دوست داشتم. بسیار ممنونم از نویسنده و سایت خوبتون. خصوصا تصمیم گرفتم روی توصیه کتاب در مورد ارتباطات قویتر بعنوان یکی از مهمترین بخشهای کلیدی در اجرای موفق بیشتر روی خودم کار و تمرین کنم.

    • محمد نصیری
      7 ماه پیش

      درود
      خداروشکر امیدوارم مفید باشه براتون