انکرتکست (Anchor Text) چیست و انواع آن کدام است؟

انکرتکست

انکرتکست (Anchor Text) به کلمه یا متنی گفته می شود که به آدرس دیگری لینک شده است.
به عنوان مثال، هنگامی که شما در منوی اصلی وب سایتتان لینکی به نام «صفحه اصلی» قرار داده اید، درواقع با انکرتکست «صفحه اصلی» به آدرس وب سایتتان لینک داده اید. در این مثال، انکرتکست، همان کلمه «صفحه اصلی» است.

تولید محتوا در سال های اخیر تحولات زیادی داشته است و در حال حاضر بسیاری از وبلاگها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با اهداف تجاری و برای کسب درآمد راه اندازی می شوند. اگر شما هم به فکر راه اندازی وبلاگ هستید احتمالا با چالش مهمی به نام انتخاب موضوع مواجه شده اید.

در متن بالا، از کلمه «تولید محتوا» به صفحه دیگری لینک داده شده است و درواقع انکرتکست این لینک، کلمه «تولید محتوا» است.

انکرتکست مهمترین پارامتر در بحث لینک سازی داخلی و خارجی وب سایت است. در ادامه با ساختار لینکها، انواع انکرتکست و نقش آن در لینک سازی آشنا خواهید شد.

آشنایی با ساختار لینکها

در صورتی که کد HTML یک لینک را مشاهده کنید، چیزی شبیه به کد زیر را خواهید دید:

anchor text,انکرتکست,انکرتکست چیست

در کد بالا، عبارت «آموزش سئو» انکرتکست است که به آدرس https://www.webinseo.com/seo-tutorials لینک شده است.

حتما مشاهده کرده اید که بسیاری از وب سایت ها در صفحات مختلف خود از هر کلمه کلیدی به صفحه مرتبطش لینک می دهند. با این کار، سیگنالی به گوگل ارسال می شود که در هرکدام از صفحات سایت چه محتوایی وجود دارد و در واقع آن صفحه برای چه کلمه ای بهینه سازی شده است.

با این کار ممکن است گوگل رتبه آن صفحات در کلمات موردنظر را افزایش دهد؛ اما کمی صبر کنید! همه ماجرا به این سادگی نیست!

شاید تا چند سال قبل که الگوریتمهای گوگل مانند امروز هوشمند و پیشرفته نبودند، می توانستیم با استفاده از این ترفند، رتبه صفحات مختلف را | در کلمات کلیدی دلخواهمان افزایش دهیم؛ اما در حال حاضر اوضاع کمی فرق کرده است و گوگل با حساسیت بسیار بالایی رفتار شما را آنالیز می کند.

لازم است در این زمینه، هوشمندانه و با دقت رفتار کنید زیرا ممکن است با کوچکترین اشتباه، بزرگ ترین جریمه در انتظارتان باشد.

در حال حاضر گوگل حساسیت بالایی در مورد انکرتکست هایی که به هر صفحه لینک شده اند دارد و این مورد را به دقت مورد بررسی قرار میدهد. در حالت طبیعی، چطور ممکن است که بخش زیادی از لینک های داده شده به یک صفحه، انکرتکست یکسانی داشته باشند؟

در صورتی که گوگل به این نتیجه برسد که شما در تلاش هستید تا رتبه صفحات خود را از روش های غیرطبیعی افزایش دهید، وب سایتتان را پنالتی  و جریمه کرده و از صفحات اول نتایج حذف می کند.

اما سؤالی که قطعا برای شما مطرح است، این است که چگونه به صفحات مختلف سایت لینک دهیم و از چه انکرتکستی استفاده کنیم که گوگل وب سایتمان را پنالتی نکند؟

جعبه نکته

لطفا دقت کنید! این بخش یکی از مهمترین بخش های لینک سازی است.
کافیست از جایگاه گوگل به موضوع نگاه کنید. در چه صورتی لینک های داده شده به یک صفحه طبیعی به نظر می رسند؟ پاسخ مشخص است: در صورتی که انکرتکست های مختلف و مرتبطی داشته باشند.

انواع انکرتکست

انکرتکست کلمه کلیدی اصلی (Exact Match Keywords Anchors)

اگر برای هر صفحه، یک کلمه کلیدی اصلی انتخاب کرده باشیم، در صورتی که از آن کلمه کلیدی به صفحه مورد نظرمان لینک دهیم، انکرتکستی از نوع Exact Match ایجاد کرده ایم.

به عنوان مثال اگر برای صفحه آموزش سئو، کلمه کلیدی «آموزش سئو» را انتخاب کرده باشیم، در صورتی که از این کلمه به آدرس https://www.webinseo.com/seo-tutorials لینک دهیم، انکرتکست این لینک از نوع Exact Match خواهد بود.

 

انکرتکست کلمه کلیدی همراه با کلمه ای دیگر (Partial Match)

در صورتی که در کنار کلمه کلیدی اصلی، از کلمات دیگری نیز استفاده کنیم، انکرتکستی از نوع Partial Match ایجاد کرده ایم. به عنوان مثال در صورتی که برای صفحه آموزش تولید محتوا، کلمه کلیدی «آموزش تولید محتوا» را در نظر گرفته باشیم و از کلماتی مانند «آموزش ساخت محتوا» و یا «آموزش حرفه ای سئو» به https://www.webinseo.com/seo-tutorials لینک بدهیم، انکرتکست این لینک از نوع Partial Match خواهد بود.

 

انکرتکست طولانی (Long Tail Anchors)

انکرتکست طولانی با Partial Match فقط در تعداد کاراکتر متفاوت است و برای مثال آموزش بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، انکرتکست طولانی است.

 

انکرتکست مترادف(LSI Anchors)

LSI مخفف عبارت Latent Semantic Indexing است. یعنی مترادف عبارت کلیدی در این نوع انکر تکست به جای استفاده از عبارت کلیدی هدف، از عبارات هم معنی آن استفاده می‌کنید. برای مثال اگر کلمه کلیدی “آموزش سئو” را هدف قرار داده‌اید، متن لینک LSI آن می‌تواند عباراتی مانند “یادگیری سئو”، “آموزش بهینه سازی سایت” باشد.

 

انکرتکست نام برند (Branded Anchors)

در این نوع، از نام برند به عنوان انکرتکست استفاده می شود. به عنوان مثال اگر از کلمه «وبین سئو» به آدرس https://www.webinseo.com لینک دهیم، از نوع Branded ایجاد کرده ایم.

 

انکرتکست کلمات عمومی (Generic Anchors)

حتما شما هم در وب سایت های مختلف، لینک هایی با انکرتکست «اینجا کلیک کنید»، «این را بخوانید»، «ادامه مطلب» و… را مشاهده کرده اید. این انکرتکست ها از نوع Generic هستند.

 

انکرتکست بدون متن (Naked Anchors)

در صورتی که از هیچ انکرتکستی برای لینک های خود استفاده نکنیم، آدرس وب سایت به عنوان انکرتکست در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، لینک https://www.webinseo.com انکرتکستی از نوع Naked دارد.

 

انکرتکست تصاویر (Image Anchors)

همانطور که قبلا اشاره کردیم، می توانیم از تصاویر به آدرس دلخواهمان لینک بدهیم. در این حالت، متن جایگزین تصویر(alt) به عنوان انکرتکست در نظر گرفته خواهد شد.

 

در ابتدا لازم است به این نکته توجه کنید که هدف از لینک دادن به یک صفحه، افزایش اعتبار و همین طور کسب رتبه در کلمات کلیدی است. این دو مورد در کنار یکدیگر انجام خواهند شد. پس اصراری بر استفاده بیش از حد از انکرتکست Exact Match برای کسب رتبه در کلمه کلیدی موردنظرتان نداشته باشید. این کار خطرناک است؟

همانطور که قبلا اشاره کردم، برای اینکه لینک های وب سایتتان طبیعی به نظر برسند، بهتر است از انواع انکرتکست ها هنگام لینک دهی به صفحات مختلف وب سایتتان استفاده کنید؛ در بالا با انواع انکرتکست ها آشنا شده اید. اما مهم ترین سؤال این است که بهتر است از این انکرتکست ها به چه نسبتی استفاده کنیم؟

قطعا پاسخ واضح و مشخصی در مورد نسبت استفاده از انکرتکست های مختلف وجود ندارد؛ اما بر اساس تجربه، می توانیم بگوییم که بهتر است حدود ۱۵ درصد از لینک هایی که به وب سایتتان می دهید از نوع Branded باشند.

هنگامی که لینک هایی با نام برند شما به وب سایتتان داده می شود، این سیگنال به گوگل ارسال می شود که وب سایتتان برند معتبر و قابل اعتمادی است.

 

نسبت پیشنهادی من برای استفاده از انواع انکرتکست ها:

  • کلمه کلیدی اصلی (Exact Match): 25 درصد
  • کلمه کلیدی همراه با کلمه ای دیگر (Partial Match): 20 درصد
  • انکرتکست طولانی (Long Tail Anchors): 10 درصد
  • انکرتکست مترادف(LSI Anchors): 15
  • نام برند (Branded): 10 درصد
  • بدون متن (Naked): 10 درصد
  • کلمات عمومی (Generic): 5 درصد
  • تصاویر (Image): 5 درصد

anchor text,انکرتکست,انکرتکست چیست

نسبتهای اشاره شده، تقریبی بوده و بر اساس تجربه به دست آمده است. در صورتی که تجربه ای در این زمینه ندارید، توصیه میکنم از همین نسبت ها برای برنامه لینک سازی خود استفاده کنید تا احتمال پنالتی گوگل را به حداقل برسانید.

جعبه نکته
به این نکته توجه کنید که بهتر است با ارزش ترین لینک های خود را به Exact Match اختصاص دهید. به عنوان مثال، در صورتی که امکانی برای شما فراهم شد تا لینک وب سایتتان را در سایتی قدرتمند و با ارزش قرار دهید، انکرتکست آن لینک را از نوع Exact Match قرار دهید تا بیشترین بازدهی را از لینک موردنظر داشته باشید.

توجه: آشنایی با مبحث انکرتکست، پیش نیاز بسیار مهمی برای شروع لینک سازی است. در صورتی که در مباحث این بخش به تسلط کامل نرسیده اید، توصیه میکنم این بخش را بارها مطالعه کنید تا بتوانید به درک کاملی از این مبحث رسیده و سپس لینک سازی را آغاز کنید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید