دان شدن سایت و روشهای جلوگیری از آن

دان شدن سایت زمانی پیش می آید که سرور، سایت ما را باز نمی کند. این تجربه ای سخت است که همه مدیران وب سایت ها با آن رو به رو شده اند. اما به یاد داشته باشید که این به معنی خارج شدن کامل آن سرور نمی باشد.

دان شدن سایت یعنی چه؟

چرا وب سایت سایت ها دان Down می شوند. دان شدن سرور یا خوابیدن سایت، برای تمامی سایت ها رخ می دهد. بهترین زمان برای فهمیدن این مشکل موقعی است که شما در حال کردن با سایتتان هستید که ناگهان متوجه قطعی وب سایت می شوید؛ می توانید با پشتیبانی هاست تماس گرفته و مشکل را بررسی کنید. اما بدترین حالت این می باشد که شما اصلا متوجه قطعی یا به خواب رفتن سایت نمی شوید که این باعث سخت تر شدن کار و همچنین ضررهای زیادی از نظر کاهش بازدید و نرخ برگشت را شامل می گردد که تمام این نکات را در بخش آموزش سئو سایت نیز گفته ام.

بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته، از میانگین ۴۰۰ شرکت با بیزینس تقریبا خوب و رو به بالا، هر یک تجربه دان شدن به میزان میانگین پنج بار در ماه را داشته اند. 

دان شدن,دان شدن سایت,دان شدن سایت یعنی چه

دلیل دان شدن وب سایت

علت های بیشماری برای این اتفاق وجود دارد. اگر تنها یک دلیل داشت مطمئن باشید تا به حال، راه حل آن ساخته شده بود.

جعبه نکته
اما این را فراموش نکنید در این ماجرای کشمکشی شما تنها نیستید. سایت های بزرگی همچون فیس بوک و توئیتر، نیز گاهی دچار این مساله می شوند، و برای مدتی از دسترس خارج می گردند.

در ادامه مروری بر یک سری از علت دان شدن سایت می پردازیم.

۱- پشتیبانی و نگهداری سرور(Server Maintenance)

هاست و سرور شما نیز در بازه های زمانی نیاز به یک سری اعمال و تغییرات به روز رسانی بر روی نرم افزارها و سرویس های خود دارد. در این حالت به طور عمدی سایت شما آفلاین می شود. معمولا مدیران هاست سعی بر این دارند که این عملیات Update را در ساعت هایی انجام بدهند که ترافیک کمتری وجود دارد. یعنی میزان بازدید در حداقل حالت ممکن است. اما گاها پیش می آید که برعکس بشود و در پیک پرترافیک سایت شما اتفاق بیافتد.

۲- استفاده بیش از حد  سرور (Overload)

این مورد بستگی به هاست شما دارد. در یک بازه زمانی این امکان وجود دارد که سایتتان از حداکثر مقدار ترافیک ورودی بگیرد در این حالت به اصطلاح سایت overload یا سرریز می شود. اگر پلن هاستتان قابلیت کنترل ترافیک را نداشته باشد. دیگر از دسترس خارج می شوید.

۳- خطاهای فنی کدنویسی

گاهی اوقات ممکن است خطاهای فنی و کدنویسی دلیل دان شدن سایت باشد. به طور مثال اگر ادیتور شما وردپرس است، اگر تنها یک قطعه کد را تایپ نکنید در آن صورت سایت آفلاین می گردد.

اگر یک پیام خطای که می بینید، اصلا ربطی به سرور ندارد، این احتمال وجود دارد که یک اشتباه یا یک مغایرت پلاگینی یا یک خطای کدنویسی در قالب رخ داده است.

۴- هک شدن سایت

اگر شما در Backend یا کدنویسی از پروتکل های امن مانند Https استفاده نکرده باشید. ممکن است حملات DDos رخ بدهد و یک هکر با وارد کردن حجم بالایی از ترافیک سعی بر آفلاین کرن سایت داشته باشد. شما با رعایت نکردن و عدم اعمال پروتکل های امنیتی، راه را برای نفوذ هکرها باز گذاشته اید و آن ها به راحتی سایت شما را می توانند کنترل کنند.

۵- هاست ارزان و رایگان

در این حالت اگر شما واقعا از کیفیت کدنویسی و سایت خودتان مطمئن هستید. پس به احتمال خیلی زیاد مشکل از سمت سرور و هاست است. این مطلب به این معنی می تواند باشد که هاستینگ شما توانایی مدیریت ترافیک را ندارد و از سطح کیفیت خوبی برخوردار نیست. این موارد در مورد هاست های رایگان خیلی اتفاق می افتد.

دان شدن سرور,دان شدن یعنی چه,علت دان شدن سایت

روشهای پیشگیری از دان شدن سایت

۱- انتخاب هاست مناسب

انتخاب یک هاست مناسب مهمترین عامل اصلی حفظ وب سایت شما در اینترنت و  پیشرفت شما در بازاریابی محتوایی می باشد. خدمات زیر باید از طرف یک هاستینگ خوب به شما ارائه داده شود تا همواره شما در حالت آپ تایم Uptime باشید.

  • از سرورهای سریع و با کارایی بالا استفاده می کنند.
  • داشتن یک پیکربندی و تنظیمات عالی برای داشتن سایتی بهینه
  • استفاده از یک سرور بک آپ (پشتیبان)، مواقعی که سرور اصلی افت سرعت دارد یا قطع می باشد.
  • داشتن قابلیت مانیتورینگ برای جلوگیری و برطرف نمودن بدافزارها و هک شدن
  • به روز رسانی و پاکسازی سیستم عامل، انجام می شود.

۲- به روز رسانی نرم افزار ها

هکرها و مجرمان سایبری، از نفوذی که در نرم افزار CMS، تم و افزونه وجود دارد، استفاده می کنند و آن ها را مورد هدف قرار می دهند. بهترین راه برای جلوگیری، تنظیم به روز رسانی خودکار می باشد. در این حالت، شما دیگر نگرانی بابت به روز رسانی آنها ندارید.

۳- نظارت وب سایت

با استفاده از خدمات نظارت و مانیتورینگی که از طرف شرکت به شما داده می شود. به راحتی می توانید با نصب پلاگین آن، اگر در حالت آفلاین قرار گرفتید یا اگر مشکل دیگری رخ داد را ببینید و در پی رفع آن بر بیایید.

متن ویدیو شبا سایتت چجوریه؟

سلام امیدوارم که حالتون خوب باشه توی این ویدیو همراه من باشید چون می خواهم یک ابزار خیلی خوبی را به شما معرفی کنم تا با آن بتوانید UpTime  بودن سایتتان را بررسی کنید.

قبل از اینکه به سراغ معرفی ابزار بروم می خواهم به شما بگویم که اصلا به چه دردی می خورد. که ما بدانیم کی سایتتمان آپ شده و کی دان شده است. چرا این آپ تایم و یا دان شدن سرور برای ما مهم است و برای سئو سایت ما مهم است؟

وقتی که سایت شما به صورت مداوم در حال آپ و دان شدن است. خوب چه اتفاقی می افتد، ربات گوگل به سایت ما سر می زند و می بیند که سایت ما در دسترس نیست و اینجا است که به سئوی سایت ما ضربه می زند! و این جاست که یاد آن موقعی می افتیم که می گویم از سرورها و هاست های اشتراکی خوبی استفاده کنید؛ به این دلیل که سرعت و Up Time  شان بالا باشد.

اکثرا اگر دیده باشید، می زنند آپ تایم ۹۹ درصد، یعنی همیشه ما آپ تایم هستیم. اما من با شرکت های بزرگ که کار کرده ام باز هم آن ها تعداد Down شدن ها در ۲۴ ساعت به ۷ یا ۸ بار و هر بار دان شدن هم به ده دقیقه می رسید. خوب در حوزه های پررقابت این تعداد دان شدن آسیب به شدت زیادی می زند.

یکسری تا اینجای ویدیو همراه هم بودند و حتی نمی دانند این Down شدن یعنی چی؟ یعنی سایت ما از دسترس خارج بشه! سرور سایت ما برای مدتی، برای چند دقیقه ای، برای چند ثانیه ای از دسترس خارج بشود. وقتی سایت ما را جستجو می کنند و وارد سایت ما می شوند دیگر سایت ما را نمی توانند ببینند. این اتفاق می افتد.

خب حالا برویم روی اسکرین تا من ابزار خوب و رایگان را معرفی کنم تابتونید ازش استفاده کنید و آپ تایم بودن سایتتان را با آن مانیتور کنید.

خب حالا به سراغ ابزار می رویم. اسم آن ابزار uptime robot هست. در گوگل تایپ کنید uptime robot اولین سایت uptime robot.com را روی اش کلیک می کنیم.

باید توی این سایت عضو بشوید. پس روی لینک رجیستر کلیک می کنیم. اسم کامل و پسورد را انتخاب می کنیم. بعد می گوید به سراغ ایمیل تان بروید. خب من وارد ایمیلم شدم، یک ایمیل این شکلی برایم می آید. بر روی click here کلیک می کنم.

یک همچین محیطی دارد. وقتی که می خواهید یک سایتی را اضافه کنید، روی  Add New Monitor کلیک می کنید. می گویید که یک Https است یک اسم کوچک که مثلا من اسم سایت خودم را می زنم webin و می خواهم بگویم که مثلا هر ۵ دقیقه بررسی کند. دیگه به بقیه موارد کاری ندارم. و وقتی که آپ یا دان شد بهم با ایمیل اطلاع بدهد.

خب اینجا که وارد می شویم ، یک رفرش می زنیم. ببینید الان شروع می کند. هر پنج دقیقه برای شما ریپورت Report  می گیرد که آیا سایت شما آپ بوده یا دان بوده. شما می توانید تا ۵۰ تا سایت را به صورت رایگان مونیتور کنید.

امیدوارم که این آموزش به دردتان بخورد و موفق باشید.

حرف دل کاربران (5)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • مرجان محمدتقی
    12 ماه پیش

    سلام.وقت عالی بخیر
    آموزش سئو میخوام

    • محمد نصیری
      12 ماه پیش

      درود وقت بخیر می تونید از این لینک برای تهیه دوره آموزش سئو استفاده کنید.

  • Ontaustu
    2 سال پیش

    سایت UptimeControl.net را به مقاله اضافه کنید، زیرا فقط آنها ۳ دقیقه فاصله بررسی در دسترس بودن سایت در طرح رایگان دارند.

    • محمد نصیری
      2 سال پیش

      ممنونیم حتما

  • aliazdeh
    3 سال پیش

    عالی ممنون