قدم به قدم تا رسیدن به رتبه یک گوگل

قدم به قدم تا رسیدن به رتبه یک

آموزش سئوی سایت در دنیای امروز چیزی نیست که بتوانید راحت از کنار آن بگذرید. حتما خوب می دانید که بیش از ۸۰% کاربران اینترنت از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند و در این میان گوگل بیش از ۷۰% از بازار جهانی موتورهای جستجو را در دست گرفته است!
طبق آمارها در هر ساعت، بیش از ۱.۴ میلیارد جستجوی مختلف انجام می‌شود. حال اگر شما هم سایتی دارید و می خواهید کسب و کار خود را در اینترنت توسعه دهید چه سهمی از این جستجوها دارید؟

وقت آن رسیده که شما هم دست به کار شوید و از میان رقبای سرسختتان از نردبان سئو بالا بروید و خود را به رتبه های برتر گوگل برسانید.

سئو یک مهارت و دانش تخصصی است اما چندان هم پیچیده نیست. یعنی با کمی آموزش، تلاش و تمرین شما هم می توانید از پس سئوی سایت خود بربیایید.

در این مقاله به شما خواهم گفت که چطور با سه قدم اساسی می توانید فرایند بهینه سازی سایت خود را انجام دهید و صدرنشین گوگل شوید.

 

گوگل و بهینه سازی سایت

گوگل برای رتبه بندی سایت ها در صفحه نتایج خود، ملاک ها و معیارهای زیادی را در نظر می گیرد. نکته مهمتر اینجاست که این ملاک ها و معیارها ثابت نیستند زیرا الگوریتم‌های گوگل هر روز در حال بهتر شدن هستند.

هر قدر ما بتوانیم سایت خود را به شکل مناسب تری برای موتورهای جستجو بهینه کنیم گوگل رتبه بهتری به ما خواهد داد و ترافیک بیشتری به سایت ما جذب خواهد شد. اما نکته ای که می خواهم به آن توجه داشته باشید این است که:
اولا فاکتورهای مورد نظر گوگل یکی دوتا نیستند و نمی توان تمام تکنیک های سئو را صفر تا صد روی سایت اعمال کرد.

دوما گوگل همان قدر که به سئو و بهینه سازی سایت ها اهمیت می دهد به همان اندازه در مورد استفاده بیش از حد از تکنیک های سئو هشدار می دهد. پس در سئو کردن سایت خود افراط نکنید زیرا  هرچند ما سایت خود را برای گوگل بهینه می کنیم اما هدف اصلی ما کاربران هستند نه گوگل.

جعبه نکته
گوگل از ما می خواهد برای کاربران بنویسیم طوری که آنها خوششان بیاید نه ربات ها.

 

قدم های اساسی در سئو

به طورکلی سئو به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود:

On-Page SEO  یا سئوی داخلی که شامل بهینه ‌سازی صفحات داخلی و ساختارها و محتوای سایت است.

Off-Page SEO  یا سئوی خارجی که شامل تمام اقداماتی است که در خارج از سایت انجام می دهیم تا رتبه سایت خود را بهبود دهیم مانند لینک‌سازی.

برای قدم برداشتن در مسیر سئو سه کار اساسی را باید همیشه در برنامه کار خود قرار دهید و آنها را بروز رسانی کنید. زیرا الگوریتم های گوگل هر روز در حال تغییر و بهتر شدن هستند و ملاک های سئو هر روز، بروز می شوند. پس باید با جریان تغییر هماهنگ باشید.

۱- در قدم اول باید به سراغ سئوی داخلی برویم. محتوای با کیفیت تولید کنیم و صفحات خود را برای کاربران و موتورهای جستجو بهبود بخشیم.

۲- در قدم دوم سئوی خارجی سایت را به طور جدی دنبال می کنیم و با تبلیغات و لینک‌سازی به شیوه‌ درست، به آگاهی از برند و جذب ترافیک بیشتر برای سایت کمک می کنیم.

۳- قدم سوم که اهمیت آن کمتر از دو قدم قبلی نیست بررسی و آنالیز سایت است. پس از هر دوره بهینه سازی سایت یا اجرای کمپین های تبلیغاتی با استفاده از ابزارهای بررسی سئو داخلی و سئوی خارجی سعی می کنیم اقدامات خود را ارزیابی کنیم و استراتژی های سئو را بهبود بخشیم.

 

قدم اول: بهینه سازی سئوی داخلی

افزایش رتبه سایت با سئو,تحلیل سئو سایت و آنالیز سایت,تحلیل و آنالیز سئو سایت

        ۱- انتخاب کلمات کلیدی مرکزی

در مرحله اول شما باید بتوانید بهترین و هوشمندانه ترین کلمات کلیدی را برای سایت تان انتخاب کنید. منظور از کلمات کلیدی همان عباراتی هستند که کاربران با توجه به نیاز خود و حوزه کاری شما آنها را در گوگل جستجو می کنند.

برای اینکه بتوانید به رتبه خوبی در نتایج گوگل برسید باید در انتخاب کلمات کلیدی سایت تان استراتژی داشته باشید و نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • اگر در ابتدای راه هستید به سراغ کلمات کلیدی سخت و تک کلمه ای نروید. یعنی کلماتی که رقابت روی آنها زیاد است. زیرا رتبه گرفتن یک سایت تازه کار روی کلمات پررقابت بسیار دشوار است ممکن است چندین ماه و یا حتی چندین سال زمان لازم باشد تا روی چنین کلماتی رتبه بگیرید. پس کلمات خود را هوشمندانه انتخاب کنید.
  • برای اینکه در کلمات کلیدی سخت رتبه بگیرید حتما باید قبلا روی کلمات کلیدی متوسط رتبه گرفته باشید و اگر بخواهید روی کلمات متوسط به نتایج خوبی برسید باید اول روی کلمات راحت رتبه گرفته باشید.
  • انتخاب کلمات کلیدی طولانی یا long tail ها در ابتدای کار بسیار مناسب هستند زیرا هرچه تعداد کلمات یک عبارت کلیدی افزایش پیدا کند میزان سختی آن کمتر می شود.
  • برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب به سراغ نیاز مخاطبانتان بروید. باید ببینید مشکل و نیاز کاربران چیست و آنها به دنبال چه چیزی هستند. در این صورت است که می توانید به نیاز آنها پاسخ دهید.
  • برای پیدا کردن نیاز مخاطب روش های زیادی وجود دارد. مثلا می توانید از طریق ابزارهایی مثل:google keyword planner، kw finder، keyword tool.io  و یا پیشنهاداتی که گوگل به شما می دهد، بفهمید کاربران چه چیزهایی را جستجو می کنند و در جستجوهای خود به دنبال چه پاسخی می گردند.

    ۲- تولید محتوای باکیفیت

زمانی که عبارات کلیدی اصلی سایت خود را پیدا کردید نوبت به تولید محتوا می رسد. زیرا یکی از مهمترین آیتم ها در سئو و بهینه سازی سایت تولید محتوای هدفمند و باکیفیت است. محتوای هدفمند و باکیفیت همان محتوایی است که:

  • در پاسخ به نیاز مخاطب نوشته شده باشد.
  • نسبت به محتواهای موجود یا محتواهای سایت های رقیب کامل تر و جامع تر باشد. این باعث می‌شود شما از دید گوگل به عنوان یک مرجع شناخته شوید.
  • به علاوه کاربر آن محتوا را دوست داشته باشد و با آن ارتباط برقرار کند. این برای گوگل از هر چیزی خوشایندتر است.
  • در محتوای خود از LSI ها یا کلمات کلیدی مترادف با کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید. این کار باعث می‌شود که شما هم در کلمه کلیدی اصلی و هم کلمات مترادف رتبه بگیرید و ورودی سایتتان افزایش پیدا کند.
  • از محتواهای بصری مانند عکس و ویدیو غافل نشوید. این محتواها باعث می شوند کاربران بیشتر در سایتتان بمانند و نرخ پرش در سایت کاهش پیدا کند.


    ۳- بهینه سازی محتوا و صفحات

تکنیک های سئو داخلی سایت به دو بخش تقسیم می شود. برخی از تکنیک ها را یکبار انجام دهید کافیست مثل استفاده از هاست باکیفیت. اما برخی از اصول را باید به صورت مداوم در سایت تان انجام دهید مثل بهینه سازی تصاویر، بهینه سازی تگ ها، بهینه سازی صفحه اصلی سایت و انجام برخی اصول سئوی تکنیکال.


قدم دوم: بهینه سازی سئوی خارجی

سئوی خارجی,سئوی داخلی,افزایش رتبه سایت با سئو

دومین مرحله بهینه سازی سایت، سئو خارجی یا off page seo  است. پس از اینکه صفحات و محتوای سایتتان را سئو کردید موقع آن رسیده که آنها را به کاربران بیشتری معرفی کنید. زیرا تولید محتوا و بهینه سازی صفحات داخلی برای دیده شدن کافی نیست.

سئو خارجی سایت به تمام فعالیت‌هایی گفته می شود که در خارج از سایت شما اتفاق می‌افتد تا رتبه‌ سایت شما را افزایش دهد. این فعالیت‌ها شامل لینک‌سازی ها، استراتژی‌های شبکه های اجتماعی، بازاریابی و… می‌شود.

در سئوی خارجی شما باید برای سایتتان بک لینک های با کیفیت بسازید. بک لینک همان لینک هایی هستند که سایت های دیگر به سایت شما یا صفحات شما می دهند. این یعنی سایت شما به اندازه کافی خوب است و محتوای شما آنقدر مفید است که سایت های دیگر شما را به کاربرانشان معرفی کنند.

این کار باعث می شود که شما سریعتر به رتبه های اول گوگل برسید.

جعبه نکته
یادتان باشد کیفیت لینک‌های خارجی که دریافت می‌کنیم، مهمتر از کمیت آن است.

با یادگیری کامل اصول لینک سازی می توانید خودتان بک لینک های با کیفتی برای سایت تان بسازید در برخی موارد نیز می توانید با هزینه کردن برای خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی برای صفحاتتان لینک بگیرید.

به علاوه هر اندازه که مشارکت و تعامل بیشتری با افراد در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید و بیشتر دیده ‌شوید سینگال‌های قوی‌تری برای گوگل می‌فرستید و این به گوگل نشان می دهد که چقدر پرطرفدار هستید.

 

قدم سوم: تحلیل و آنالیز سایت

فرض کنید که تمام اصول سئو داخلی و خارجی سایتتان را به بهترین شکل ممکن انجام دادید، چطور می خواهید بفهمید عملکرد سایت تان خوب هست یا نه؟

مهمترین نیاز شما در این مقطع این است که بتوانید سایت خود را آنالیز کنید تا بفهمید اقداماتی که انجام دادید تا چه اندازه شما را به اهدافتان رسانده است؟ در کدام بخش ها قوی بودید و در کدام قسمت ضعیف عمل کردید و چطور عملکرد خود را بهبود بخشید.

تحلیل کیفی و کمی کسب و کارتان باعث می شود تا با بهبود عملکرد خود، هم رضایت مشتریانتان را کسب کنید و هم  به اهداف تجاری‌تان برسید. قطعا یکی از بزرگترین اهداف هر کسب و کاری افزایش فروش است. برای این کار شما به جمع‌آوری اطلاعات مشتریان، افزایش میزان ماندگاری کاربر در سایت و تبدیل بازدیدکننده‌ها به مشتری بالقوه نیاز دارید.

تجزیه و تحلیل سایت، زیرساخت و چارچوب تکنیکال وب سایت را بررسی می کند و به شما می گوید که سایتتان تا چه اندازه برای دسترسی کاربر راحت است و تجربه خوبی را برای او می سازد.

شما با آنالیز وب سایتتان از نقاط ضعف و قوت صفحات فرود خود آگاه می شوید و با تحلیل کارایی سایتتان نرخ تبدیل را افزایش دهید.

تحلیل سئو سایت و آنالیز سایت,تحلیل و آنالیز سئو سایت,سئوی خارجی

ابزارهای زیادی برای آنالیز سایت ها وجود دارد که البته برای تحلیل داده های آن باید از یک متخصص سئو کمک بگیرید. ابزارهایی مانند Google Search Console ، Ahrefs، Woorank، Website GraderHubspot، Moz Pro Tools ، SEMrush و Varvy چند ابزار کاربردی برای کمک به شما جهت بررسی و آنالیز سایت است.

جمع بندی

راه اندازی و طراحی سایت تنها شروع یک راه طولانی است. بعد از آن باید به فکر سئو و بهینه سازی سایت تان باشید. فقط از طریق آموزش سئوی سایت است که می توانید رتبه های برتر گوگل را از آن خود کنید.

در این مقاله شما را با سه قدم اصلی در سئو سایت آشنا کردیم. قدم اول بهینه سازی سئوی داخلی، قدم دوم بررسی اصول سئوی خارجی و قدم سوم تحلیل و آنالیز سایت و بهبود عملکرد آن و تدوین استراتژی جدید بود.

همه این مراحل باید به دقت انجام گیرد و هیچکدام جای دیگری را نمی گیرد. پس همین امروز با متخصصین سئو در وبین سئو همراه شوید و کار سئوی سایتتان را شروع کنید. رتبه یک گوگل در انتظار شماست.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید