نکات نوشتن یک پروپوزال سئو حرفه ای

پروپوزال سئو

پروپوزال سئو درواقع یک فایل ورد می باشد که سئوکار قبل از بستن قرارداد در اختیار کارفرما قرار می دهد تا کارفرما بتواند درباره همکاری کردن یا نکردن فرد تصمیم گیری کند. در این فایل توضیحات کامل، درباره همکاری و خدماتی که قرار است دریافت شود، همچنین هزینه ها، شرایط و قوانین وجود دارد.

یک سئو کار می بایست به حدی از کار و تجربه اش مطمئن باشد که جای هر گونه ابهام و سوالی را در پرپوزال اش نگذارد و در این راستا تیم وبین سئو سعی نموده تا با تهیه مقالات آموزشی آموزش سئو نیاز اصلی و به روز سئوکاران و وبمستران را پیدا کند و به آن ها با تهیه یک مقاله کاربردی و به روز پاسخ دهد. هیچ گاه خود را از آموزش دیدن و مطالعه کتاب های مفید بی نیاز ندانید و همیشه در برنامه روزانه تان وقتی را برای مطالعه کتاب و آموزش دیدن بگذارید. آموزش دیدن می تواند شرکت در دوره های جدید، مطالعه مقالات، مراجعه به رفرنس های انگلیسی و مطالعه کتاب باشد. با این کار ذهن شما قوی و باز می شود و خلاقیت و ابتکار عمل بیشتری در کار خود پیدا خواهید نمود و وجه تمایز شما و برتری خفیف تان همین امر خواهد شد.

در پروپوزال چه چیزهایی باید نوشته شود؟

  • سئو سایتش در چه شرایطی قرار دارد؟
  • فاصله اش با رقبا چه مقدار است؟
  • سئو کار چه برنامه ای برای سئو سایتش دارد؟
  • هزینه حدودی سئو کردن سایت چه مقدار است؟
  • مدت زمان سئو شدن سایت چقدر است؟
  • چه قوانینی و تعهداتی در این همکاری وجود دارد؟

روش های نوشتن پروپوزال سئو سایت

بررسی سئو داخلی

در اولین مرحله باید وارد سایت کارفرما شده و سئو داخلی آن را مورد بررسی قرار دهید. تنها کسی که می تواند یک کارفرما را قانع کند یک سئو کار زرنگ و خبره است و برای کمک به او باید ابتدا بدانید که چه مشکلاتی در سئو سایتش وجود دارد.

باید بعد از نتیجه گیری، متنی را برای کار فرما نوشت و در حد دانش کارفرما باشد و او متوجه شود که سئو سایتش در چه وضعیتی قرار دارد.

به سراغ سئو خارجی بروید

در مرحله بعدی برای نوشتن پروپوزال باید سایت را از نظر سئو خارجی بررسی کنید. البته این مورد را بدانید که کار شما آنالیز سایت نمی باشد، شما فقط باید یه نمای کلی از وضعیت سئو خارجی و تعداد بک لینک ها بدست آورید، پس لازم نیست زمان زیادی را صرف این کار قرار دهید.

سئو تکنیکال را بررسی کنید

بعد از مراحل گفته شده باید اسکیماهای سایت را بررسی کنید. نگاهی به کدهای سایت داشته باشید و از سایر جزئیات سئو تکنیکال آگاه شوید. توضیح دادن این قسمت کمی برای کارفرما مشکل می باشد، پس بهتر است قبل از توضیح دادن مقدمه ای برای هر یک در نظر داشته باشید. مثلا بهتر است قبل از آن بنویسید اکسیماها چه کدهایی هستند.

توضیح دهید که چه کمکی می کنید

پس از آن که کارفرما متوجه مشکلات سایت خود شد بهتر است او را در جریان قرار دهید که چه کمکی می توانید برای بهبود سئو سایت او انجام دهید.

مثلا: محتواهای خوبی در سایت تان وجود دارد، اما رقبای شما محتواهای بهتری دارند، پس بهتر است بخشی از کار را برای بروزرسانی محتواها قرار دهیم.

تعهدتان را شرح دهید

این مرحله از مهم ترین مراحل پروپوزال به شمار می رود. در این بخش باید به کارفرما بگویید که چه تعهدی به او می دهید. تعهدهای سئو چند نوع هستند:

  • تعهد به افزایش کلیک روزانه تا X عدد
  • تعهد به سئو کردن X تعداد کلمه کلیدی
  • تعهد به افزایش فروش
  • تعهد انجام کار
جعبه نکته
بهترین کار، تعهد دادن برای سئو کردن کلمات کلیدی یا افزایش ترافیک می باشد.

KPI بدهید

KPI معیارهایی برای بررسی موفقیت در کار است.

مثلا شما در KPI باید تعداد محتوا، تعداد خطاهای رفع شده سایت، رتبه کلمات کلیدی و… را مشخص کنید.

کارفرما حین انجام پروژه می تواند به سراغ آن ها برود تا متوجه شود سئوکار در انجام کار خود به درستی پیش رفته است یا خیر.

از قوانین تان بگویید

این قسمت نیز می تواند یکی دیگر از قسمت های مهم نوشتن پروپوزال سئو باشد. در این مرحله شما باید درمورد قوانین خود صحبت کنید و آن ها را شرح دهید، البته نه سختگیرانه اما بهتر است قوانین را برایشان روشن کرده و تعیین تکلیف کنید.

نکات مهم در نوشتن پروپوزال ها

هر شخصی ارزش زمان گذاشتن ندارد

بسیاری از پروپوزال هایی که می نویسید به پروژه ختم نمی شوند؛ زیرا کارفرما پس از مطالعه آن برای همکاری قانع نمی شوند. بسیاری از کارفرماها دید خوبی نسبت به سئو سایت ندارند و هنگام صحبت درباره سئو سایت فکر می کنند می توانند سایت خود را با یکی دو میلیون به صفحه اول برسانند.

این افراد همان کسانی هستند که برایشان زمان صرف می کنید پس از دیدن قیمت از همکاری منصرف می شوند، پس بهتر است از همان ابتدا قیمت حدودی را به کارفرما بگویید تا مطمئن شوید.

به زیبایی اهمیت دهید

افراد باهم تفاوت های بسیاری دارند و مثل هم نیستند به همین دلیل برای برخی از کارفرماها زیبایی فایل هایی که ارسال می کنید تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری آن ها دارد، پس بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید.

کمی از خودتان بگویید

کارفرماها در بسیاری از مواقع پس از مطالعه پروپوزال ها تصمیم به همکاری کردن یا نکردن شما می گیرند، پس بهتر است در بعضی مواقع در گوشه کنار متن خود به طور غیر مستقیم از خودتان بگویید، تا بتوانید به کارفرما نشان دهید که آدم خبره ای هستید؛ مثلا می توانید درباره سابقه خود بنویسید.

جلسه را از دست ندهید

در صورتی که احتمال موافقت کارفرما و همکاری را بالا می دانید، پس بهتر است یک جلسه حضوری ترتیب دهید تا بتوانید کارفرما را قانع کنید تا به شما اعتماد کند.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید