نگهداری و رشد محتوا

بررسی عملکرد محتوا,بررسی محتوا,بررسی نتیجه محتوا

پس از تولید و انتشار محتوا کار تمام نیست. سه راه برای سبز ماندن محتوای قدیمی شما وجود دارد:

• هدف گذاری مجدد

• نگهداری و بازنشر کردن محتوای همیشه سبز

• بررسی نظرات و گفتگوی کاربران در شبکه های اجتماعی برای برندسازی و بدست آوردن سهم بیشتری از  بازار

نکته ای پیش از شروع:

در مقالات گذشته چهارچوبی برای تولید محتوا ترسیم کردیم و در آن زمان احتمالاً با استفاده از رویکردی قدم به قدم و محتاطانه پیش رفته و محتواهایی تولید کردید. حالا که آموخته اید وقت آن رسیده که چهارچوب ها را بازنگری کنید و کار را بهتر کنید. آیا توان و ابزار مناسب در اختیار دارید؟

هدف گذاری مجدد محتوا

اگر به مخاطبان متفاوتی در کانال های مختلف دسترسی دارید و یا سرمایه گذاری شما در تولید محتوا زیاد است و میتوانید محتوایتان را برای مخاطبان بیشتری توسعه دهید، هدف گذاری مجدد محتوا می تواند بسیار هوشمندانه باشد. قرار نیست پست های خود را بر روی لینکدین، پینترست یا اسلایدشر کپی کنید زیرا این کار هیچ کمکی نمی کند. شما باید محتوای خود را برای کانال ارتباطی مورد نظر دوباره تنظیم و بهینه کنید.

برای همین هدف گذاری مجدد محتوا اگر با برنامه ریزی انجام شود بسیار کارآمد و مفید است. اگر در جلسات طوفان فکری ایده ای پیدا کردید که فکر می کنید بحدی خوب است که در یک کانال نمی گنجد و ظرفیت بیشتری دارد و در آینده می تواند منبع خوبی در اینترنت بشمار رود، حتما موارد زیر را در نظر بگیرید و بعد اقدام کنید:

• آیا تحقیقاتتان می تواند یک ارائه با ارزش باشد؟ در این صورت یک ارائه ترتیب دهید و با گرافیک های مناسب تزیین کنید و نکات کلیدی را درج کنید و سپس در اسلایدشر منتشر کنید. فرم های مختلف محتوایی را به هم لینک کنید.

• آیا اینفوگرافیکی دارید که نیاز است با بقیه به اشتراک گذاشته شود؟ در مرحله طراحی اینفوگرافیک، فرم های خلاصه ای از آن را برای قرار دادن در شبکه های اجتماعی تهیه کنید. طرح کامل را در سایت قرار داده و نسخه خلاصه آن را نیز در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

• آیا یک راهنمای تصویری خوب ایجاد کرده اید؟ در لحظات عکاسی و خلق تصاویر فقط به فکر سایت نباشید. بلکه به قرار دادن تصاویر در بروشور و کاتالوگ نیز فکر کنید.

• آیا یک مشتری دارید که شما در کار با او لذت برده و او نیز از نتیجه راضی است؟ فرآیند کاری خود با مشتری موردنظر را مستند کنید و در وب سایت خود منتشر کنید تا دیگران نیز ببینند که کار با شما چقدر می تواند لذت بخش و رضایمند باشد.

محتوای همیشه سبز

آیا برایتان پیش آمده که محتوایی تولید کنید که در قید و بند زمان نباشد؟ یعنی در طول گذر زمان همچنان بدرد بخور و قابل استفاده باشد. اگر جوابتان مثبت است باید بگویم شما یک محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) تولید کرده اید.

بهتر است همیشه یک نفر به بررسی محتوای قدیمی شما بپردازد تا واژه ها و جملات تاریخ مصرف گذشته را شناسایی و اصلاح کند. پس همیشه محتوای شما در طول زمان نیاز به اندکی ویرایش دارد. حتی اگر همیشه سبز باشد!

گوگل ترندز می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه کلمات کلیدی را جایگزین عبارات و کلمات کلیدی دیگر کنید. این ابزار می تواند تغییر حجم جستجوی عبارات مختلف را بررسی کرده و باهم مقایسه کند.

با گوگل ترندز می توانید آخرین ترندهای صنعت خود را ببینید و محبوبیتشان را مشاهده کنید.

بررسی نظرات و بازخورد مخاطبین در شبکه های اجتماعی

بسیار مهم است که تیم تولید محتوا و شبکه های اجتماعی شما باهم کار کنند. بدین ترتیب فرصت های خوب را از دست نمی دهید. شبکه های اجتماعی و محتوا بخش های یک سیستم پویا هستند و با هم در ارتباطند. در این سیستم گوش کردن به مخاطب در شبکه های اجتماعی باعث بوجود آمدن ایده هایی برای تولید محتوای شما می شود. و همینطور تیم محتوا به تیم شبکه های اجتماعی پاسخ می دهد که به مخاطب چه بگویند و همه این کارها به درک بهتر مخاطب کمک می کند.

بررسی عملکرد محتوا,بررسی محتوا,بررسی نتیجه محتوا

در برخی از سازمان دو تیم تولید محتوا و شبکه های اجتماعی یکی هستند. اما اگر در سازمانی این دو تیم یکی نیستند باید شرایطی فراهم آورده شود که این دو تیم باهم در تعامل و همکاری باشند. بهتر است این تعامل همواره وجود داشته باشد تا بیشترین لایک، ترافیک و اشتراک گذاری ها در شبکه های اجتماعی را بدست آورید.

باید بدانید که کل ترافیک سایت شما از شبکه های اجتماعی نمی آید. پس همه محتوای شما قرار نیست برای شبکه های اجتماعی تولید شود. مثلاً در فروشگاه های اینترنتی احتمالاً روی کلمات خرید اینترنتی کفش تمرکز می کنید ولی در شبکه های اجتماعی روی برندها و مد.

افزایش حجم کار در بازاریابی محتوا

اینک می توانید نرخ بازگشت سرمایه در محتوا را محاسبه کنید زیرا دیگر می دانید که چه کاری جواب می دهد و چه کاری نمی دهد. بدین ترتیب می توانید حجم کار خود را افزایش دهید اما قرار نیست انتشار هفته ای ۵ پست را به ۲۰ پست را ارتقا دهید!

تغییر اندازه یعنی شما می دانید چند نویسنده می خواهید؟ بصورت دورکاری یا غیر از آن؟ با افزایش اندکی در منابع می توانید تولید و انتشار محتوای خود تغییر حجم دهید. سعی کنید در محدوده هایی که موفق بوده اید کار کنید ولی حس ایده های جدید و تست آن ها در خود نگه دارید. افزایش حجم می تواند با افزایش و بهبود محتوا و بهبود منابع نیز همراه باشد. پس علاوه بر افزایش ترافیک، دنبال عواملی بگردید که بیشترین اشتراک گذاری و نرخ تبدیل را ایجاد میکند.

اینک می توانید سرمایه گذاری های خود را گسترش داده  و در جاهایی که قبلاً توان سرمایه گذاری نداشته اید اقدام کنید:

• اگر زمان نداشتید که صدایی برای برند خود تولید کنید الان زمانش فرا رسیده است.

• تغییر مدیریت و هماهنگی تیم با تغییراتی که تا کنون اتفاق افتاده است.

• به جای بکار گیری افراد مختلف به دنبال افراد متخصص باشید. مثلاً چند نویسنده که در زمینه خاص تبحر دارند پیدا کنید.

• کسی را مامور لینک ها و برچسب های محتواها کنید که کلمات قدیمی را تغییر دهد و دستی به سر و گوش محتواهایتان بکشد و آن ها را به روز نگه دارد.

امیدوارم این مقالات بتواند راهنمای خوبی بوده و شما را در مسیر بازاریابی محتوا یاری کند. با آرزوی بهترین ها برای شما همراهان گرامی.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید