نکات مهم استفاده از رل کنونیکال

تگ canonical چیست

تگ canonical چیست؟ زمانی که چند محتوا با مطالب مشابه هم در وب سایت خودمان داشته باشیم، استفاده از تگ کنونیکال راهی است برای تشخیص گوگل که متوجه بشود کدام محتوا دارای اهمیت بیشتری است و آن را در صفحات نتایج خود نمایش بدهد.

در واقع ما صفحاتی داریم که از نظر مطالب با هم شباهت دارند اما آدرس های url شان متفاوت می باشد. در واقع ربات های گوگل در هنگام تشخیص آن ها کمی سردرگم می شوند و نیاز به راهنمایی بیشتری دارند. در این جا راه حل استفاده از Rel= Cannonical است. هنگامی این کد را در صفحه ای قرار می دهیم، ربات ها به آدرس درج شده مراجعه می کنند و آن صفحه ایندکس می گردد.

خب، اجازه بدهید خلاصه بگوییم، تگ Canonical راهی برای کمک به گوگل جهت تشخیص برترین مطلب، میان مطالبی است که از شباهت زیادی نسبت به یکدیگر دارند. به بیان ساده تر، زمانی که تگ Canonical یا تگ کنونیکال (همان کد معروف Rel=Canonical) در یک صفحه قرار می‌گیرد، گوگل به آدرسی که این تگ در آن وارد شده است، اهمیت بیشتری می‌دهد و مسلماً آن صفحه را در نتایج جستجو ایندکس می‌کند.

در مقاله ای به صورت مفصل به توضیح این مورد که محتوای تکراری می تواند چه تاثیری بر روی سئو بگذارد و همچنین نحوه استفاده از این تگ را بیان کرده ایم و پیشنهاد ما خواندن آن، برای آشنایی بیشتر با مفهوم می باشد.

نکات مهم به کاربردن Canonical

موارد زیر را بهتر است در هنگام استفاده این تگ مهم در نظر بگیرید:

۱- استفاده از آن در صفحه اصلی سایت:

یکی از مواردی که ممکن است زیاد رخ دهد وجود محتوای تکراری در صفحه اصلی می باشد و این مشکل رایج در اکثر وب سایت ها است. همچنین ممکن است کاربران از طریق لینک ها و آدرس های مختلف وارد homepage تان بشوند. پیشنهاد ما، نوشتن این کد در صفحه اصلی می باشد.

۲- نوشتن در صفحاتی که محتوا مشابه دارند:

این تصور وجود دارد که از این تگ در صفحات کاملا شبیه هم استفاده می شود، اما بهتر این است در تمامی صفحات که محتوای تقریبا مشابه دارند، به کار برده شود؛ برای مثال در category ها و در فروشگاه  های اینترنتی در قسمت دسته بندی محصولات که گاها خصوصیات و ویژگی های مشابه ای بین کالا ها وجود دارد و تنها تفاوت شان در مدل و سبک است.

جعبه نکته
در صورتی که محصولات یا صفحات، تفاوت زیادی با هم داشته باشند در آن صورت ربات های گوگل این تگ را به احتمال زیاد نادیده می گیرند.

۳- داشتن خاصیت self-referential:

رل کنونیکال را می توان به خودش ارجاع یا انتقال داد.

جعبه مثال
به عنوان مثال: سه پیج داریم با محتواهای تقریبا مشابه، ولی برای ما صفحه اول به عنوان مرجع می باشد و می خواهیم آن صفحه اولویت داشته باشد پس باید تگ را با آدرس خودش در صفحه اول بنویسیم. به این ویژگی خود ارجاعی یا self-referential گفته می شود.

 

۴- عدم استفاده به صورت دایره ای یا پشت سر هم:

دو صفحه را به هم ارجاع ندهید یعنی یک حلقه و لوپ را ایجاد کنید. یک مثال برای توضیح بیبشتر برایتان بازگو می کنیم: صفحه ای داریم با عنوان X و همینطور پیجی دیگر با عنوان Y. در صفحه X به Y اشاره کرده ایم و همینطور برعکس آن در صفحه Y هم به X ارجاع داده ایم. این یعنی اینکه یک دایره بین این دو تشکیل شده است و برای ربات های خزنده مبهم است. تصویر زیر کاملا مفهوم را می رساند و شما باید تلاش کنید که این ارتباط را بدون هیچ ابهامی بسازید.

canonicalization چیست,Rel canonical چیست,تگ canonical چیست

نحوه به کاربردن canonical در یوست Yoast:

برای نوشتن آن در افزونه یواست وارد بخش پیشرفته یا Advanced بشوید و سپس در قسمت نشانی قانونی یا canonical آدرس را تایپ کنید. تصویر زیر این جایگاه را نشان می دهد.

معنی canonical,canonicalization چیست,Rel canonical چیست

سخن وبین سئو

این ابزار بسیار کارایی دارد و می تواند در سئو سایت تاثیر بسزایی بگذارد و در زمان های بحرانی، شما را نجات دهد اما باید این نکته را هم بدانید که کاملا با تدبیر از آن استفاده کنید چون همچون دو لبه چاقو می باشد. اگر سوال یا نظری در این موقاله داشتید در قسمت دیدگاه ها آن را با ما در میان بگذارید.

حرف دل کاربران (9)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • Saman
    5 ماه پیش

    سلام ببخشید توی همه صفحه ها باید لینک بگذارم داخل نشانی قانونی یا فقط صفحه ای اصلی

    • محمد نصیری
      5 ماه پیش

      اگر سایت شما وردپرسی است و افزونه سئو نصب دارید این اتفاق به صورت اتوماتیک انجام میشه.
      اما اگر وردپرسی نیستید حتما باید در سورس سایت به فکر قرار دادن تگ canonical باشید.
      این تگ مرجع محتوای صفحه شما را مشخص می کند اگر صفحه شما محتوا و هدف یکتایی را پوشش می دهد حتما باید آدرس همان صفحه در این تگ قرار بگیرد.

  • Saman
    5 ماه پیش

    سلام ببخشید اگر داخل نشانی قانونی آدرس را وارد کنم یعنی سایت کنونیکال شده

  • سامان
    5 ماه پیش

    سلام ببخشید اگر من داخل نشانی قانونی آدرس را وارد کنم یعنی سایت کنونیکال شده

    • ثنا شاه محمدی
      5 ماه پیش

      درود وقت بخیر
      بله در افزونه یوست اگر در قسمت نشانی قانونی یا همان canonical آدرس صفحه ای از سایت تان را وارد نمایید؛ گوگل آن آدرس را به عنوان مرجع این محتوا در نظر می گیرد.

  • ابراهیمی
    1 سال پیش

    ممکنه لطفا بهترین تنظیمات کنونیکال در رنک مث رو هم بفرمایید

    • محمد نصیری
      1 سال پیش

      درود وقت بخیر
      در بروزرسانی ها حتما این مورد رو قرار خواهیم داد.

  • حمیدرضا
    2 سال پیش

    سلام بسیار مفید بود ممنونم

    • محمد نصیری
      2 سال پیش

      سلام خواهش میکنم خداروشکر