ریدایرکت ۴۱۰

ریدایرکت 410

ریدایرکت ۴۱۰ چیست و بیشترین کاربرد آن مانند ریدایرکت ۴۰۴ برای صفحاتی است که در سایت وجود ندارند و بسیاری از سایت ها از این روش استفاده می کنند. در اینجا چند سوال پیش می آید که آیا این روش درست است یا نه؟ تفاوتی بین redirect 410 , 404 وجود دارد یا نه؟ سوال دیگر مگر اصلا کد ریدایرکتی به غیر از کدهای ۳۰۱ داریم؟

همه این سوالات را در این مقاله توضیح می دهیم.

ریدایرکت ۴۱۰ چیست؟

خلاصه تعریف redirect 410 به گوگل اعلام می کند که دیگر آن صفحه وجود ندارد و دیگر در لیست ایندکس قرار نگیرد. بعد از این کد دیگر ربات های گوگل اصلا به سمت این صفحه نمی آیند. حدستان درست است! ۴۱۰ ریدایرکت نیست و وجود ندارد؛ بصورت معمول این کار فقط توسط ۳۰۱ و ۳۰۲ صورت می گیرد از ۴۱۰ بهتر است برای حذف دائمی صفحات استفاده کنید و از کدهای دیگر برای این کار استفاده نکنید. در واقع کد ۴۱۰ ریدایرکت نیست کلمه ریدایرکت را فقط به دلیل اینکه خوب بتوانیم مفهوم آن را برسانیم از این کلمه استفاده کردیم.

چه زمان هایی بهتر است از redirect 410 استفاده کنیم؟

HTTP Status code: 410 بهترین کاربردش در زمانی است که یک صفحه را نمی خواهید و می خواهید به گوگل بگویید که من تصمیم گرفته ام این صفحه را حذف کنم و قصد اینکه به صفحه دیگری ریدایرکت بزنم را نیز ندارم. خب کی این صفحه را حذف می کنم؟ مثلا این صفحه دیگر قدیمی شده و محتوای آن اصلا سرچی ندارد و یااینکه اصلا از قبل ایندکس نبوده و الان هم نظرم برای نگه داشتنش عوض شده و برای سایتم در حال حاضر مناسب نیست. مثالی دیگر در سایت های خبری: یک صفحه برای عنوان خبری ساخته شده و الان مشخص شده که آن خبر معتبر نبوده و دست نیست و می خواهم آن را از سایتم پاک کنم.

با دلایل بالا یا یکسری دلایل دیگر شما ممکن است بخواهید و نیاز داشته باشید که از ۴۱۰ استفاده کنید. در وردپرس افزونه ای است که قابلیت انجام تمامی ریدایرکت ها را دارد و همچنین کد ۴۱۰ را انجام می دهد.

۴۱۰ و ۴۰۴ و ۳۰۱ کدام یک؟

۴۰۴ زمانی رخ می دهد که یک خطایی در سایت رخ داده و ربات ها نتوانسته اند صفحه موردنظر را پیدا کنند و صفحه ۴۰۴ بصورت پیش فرض در همه آدرس های اشتباه و لینک های خراب نشان داده می شود. اما ۴۱۰ یک کدی است که ما به اختیار خودمان برای یک page در نظر می گیریم و ثبت اش می کنیم.

خب برخی از افراد می ترسند از ۴۱۰ استفاده کنند و دچار اشتباه شده و فکر می کنند اگر از ۴۱۰ استفاده کنند گوگل آن را خطا در نظر می گیرد و بخاطر همین ترس می آیند و از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده می کنند. در صورتی باید ۳۰۱ را بزنید که آن صفحه ورودی گوگل دارد و نمی خواهیم حذفش کنیم چرا که با حذف آن به سایت لطمه وارد می شود و ما می خواهیم آن را به صفحه دیگری انتقال دهیم این یعنی ریدایرکت ۳۰۱٫

اما قضیه همانطور که گفتیم برای ۴۱۰ فرق دارد و به صفحات مرده اطلاق می شود و یکسری تغییرات استراتژی کسب و کار و یا دلایل شخصی دیگری باعث حذف دائمی آن شده اند.

redirect 410,ریدایرکت 410,ریدایرکت 410 چیست

جعبه نکته

در ریدایرکت ۴۱۰ صفحه دیگری برای انتقال وجود ندارد و قصد ما حذف دائمی صفحه است

آیا می توانیم نه ریدایرکت بزنیم و نه ۴۱۰؟

بله حتما چرا نشود! پیشنهاد ما این است که به جای حذف، محتوای آن را کامل کنید و یا تغییر بدهید و آن را مخاطب استراتژی جدیدتان به روز رسانی کنید. اگر واقعا دیگر جایی برای تغییر وجود ندارد و قصدتان جدی است بنا به هدف تان از ۳۰۱ و یا ۴۱۰ استفاده کنید.

بهترین انتخاب ۳۰۱ و بعد از آن ۴۱۰ است.

بحث داغی هست میان سئو کاران که آیا گوگل ۴۱۰ را همان ۴۰۴ در نظر می گیرد یا نه؟! شرکت گوگل به صورت رسمی و صد در صدی بیان کرده که واقعا ۴۱۰ را قبول دارد یا نه؟ شما به پیشنهاد ما آن را به عنوان حرکت آخر برای حذف یک صفحه در نظر داشته باشید و دست ربات های گوگل برای وارد شدن به آن را ببندید و از لیست ایندکس پاک می شود.

با ریدایرکت ۴۱۰ مشکلی رخ می دهد؟

خب درست است که برای گوگل خطایی به حساب نمی آید اما ممکن است که آن صفحه لینک های داخلی داشته باشد و یا برچسب یا تگ هایی در محتوا آن گذاشته باشید که بعد از حذف خالی می شوند و باید برای آن ها فکر چاره ای باشید چرا که خالی بودن یک تگ یا برچسب یعنی حطای ۴۰۴، چون به صفحه ای لینک ندارد و کاربر را هدایت نمی کند.

راه حل:

اگر دسته بندی برچسب محتوای دیگری هم داشته باشد که مشکلی پیش  نمی آید و آن را نشان می دهد. اما اگر مطلبی غیر از صفحه حذف شده را ندارد باید اول آن را no-index کنید و سپس از سایت پاک کنید. روش دیگر بگذارید بماند و د سریعترین زمان برنامه ای در نظر بگیرید که برای آن مطلبی منتشر شود. روش سوم ریدایرکت کردن تگ به صفحه مرتبط دیگری است.

سخن آخر وبین سئو

همیشه برای حذف کلی یک صفحه از سایت تان کمی مخحتاط باشید و دقت تان را بالا ببرید و مطمئن شوید که روش های دیگری غیر از حذف آن مشکل تان را حل نمی کند و حذف آخرین راه حل است. برای تغییر استراتژی و شروع تغییرات جدید انواع ریدایرکت و کدهای ۴۱۰ می توانند کمک کننده باشند و این مقاله در صورت تصمیم نهایی تان برای حذف و رفع مشکل تان از طریق حذف بسیار مفید خواهد بود.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید