انتخاب نام دامنه و تاثیر آن بر سئوی سایت

انتخاب نام دامنه

انتخاب نام دامنه می تواند تاثیر زیادی بر سئوی یک وب سایت داشته باشد. ممکن است بپرسید چطور؟

واقعیت این است که نام دامنه اگر به درستی انتخاب شود روی نرخ کلیک، میزان جستجو، بک لینک های طبیعی، ترافیک، برندسازی و تبلیغات تاثیر زیادی می گذارد. در نتیجه می تواند کسب و کار شما را هم متحول کند.

دامنه چیست؟

دامنه همان آدرس سایت شماست که وقتی کاربران آن را در مرورگر جستجو کنند وارد سایتتان می شوند. آدرس صفحه اصلی اولین چیزی است که مخاطب با آن روبرو می شود و به همین دلیل است که اهمیت دارد زیرا هم از یک طرف موتورهای جستجو روی آن بسیار حساس هستند و توجه زیادی به آن می کنند و هم بر روی برندینگ و ذهنیت کاربر تاثیر دارد. پس باید طوری انتخاب شود که هم برای گوگل قابل تشخیص باشد و هم ساده و قابل فهم باشد تا کاربر آن را راحت تر به خاطر بسپارد.

یکی از مهم ترین کارهایی که در سئو و بهینه سازی سایت باید به آن توجه شود انتخاب آدرس URL مناسب برای یک سایت است.

آیا نام دامنه روی سئوی سایت تاثیر دارد؟

با قاطعیت می توان گفت بله، تاثیری که نام دامنه روی سئوی سایت شما دارد بیشتر از یک نام ساده است. نام دامنه مناسب می تواند شما را سریعتر و بهتر به موتورهای جستجو معرفی کند و مخاطبان را به سمت شما جذب کند.

پس اگر می خواهید کسب و کار آنلاینی راه بیندازید حتما با یک متخصص سئو مشورت کنید زیرا مهمترین تصمیم در ابتدای کار انتخاب یک نام دامنه مناسب است. مشاوران سئو با انتخاب درست نام دامنه کمک زیادی به کسب رتبه های بالا در موتورهای جستجو به وب سایت شما خواهند کرد.

انتخاب یک دامنه بهینه براساس اصول سئو، نوع فعالیت و خدمات شما را به کاربران و موتورهای جستجو معرفی می کند و سیگنال هایی به آنها می دهد که از طریق آنها می توانید در رقابت نتایج جستجو برنده میدان باشید.

چگونه نام دامنه ای بر اساس اصول سئو انتخاب کنیم؟

نام دامنه چیزی نیست که امروز انتخاب کنید و بعدا بخواهید آن را تغییر دهید. باید از همان ابتدا برای راه اندازی و توسعه کسب و کارتان قدم هایتان را درست و محکم بردارید. اولین قدم انتخاب یک نام دامنه مناسب بر اساس معیارهای سئو است. الگوریتم های گوگل فاکتورهای زیادی را در هنگام بررسی نام دامنه مورد توجه قرار می دهند اما موار زیر جزء کلیدی ترین معیارها در تعیین دامنه وب سایت هستند.

 

اصول انتخاب نام دامنه,انتخاب نام دامنه,تاثیر نام دامنه بر سئو

۱- از نام برند خود در دامنه استفاده کنید.

بهترین راه برای انتخاب دامنه مناسب این است که یا از نام برند خودتان استفاده کنید یا نامی را انتخاب کنید که قابلیت برندشدن داشته باشد به طوری که مخاطبان با شنیدن آن برند شما را در ذهن تداعی کنند.  با این کار می توانید ترافیک سایت خود را افزایش دهید.

 

۲- از انتخاب نام دامنه تطبیق دقیق بپرهیزید.

منظور از دامنه تطبیق دقیق دامنه ای است که کلمه کلیدی اصلی سایت در آن به کار رفته باشد. در گذشته هایی نه چندان دور بسیاری از وب مسترها سعی می کردند با انتخاب چنین عباراتی در نام دامنه (مثل خرید گوشی ارزان)، بدون داشتن محتوایی ارزشمند یا بک لینک خود را به جایگاه بالای نتایج برسانند. اما گوگل از آنها زرنگ تر بود و با ارائه یک بروز رسانی جدید به نام  Exact Match Domain  تمام نتایج را زیر و رو کرد و سایت هایی که از این روش درصدد کسب رتبه بودند را به قعر نتایج جستجو کشاند.

 

۳- نامی کوتاه را برای دامنه انتخاب کنید.

برای انتخاب دامین سایت از نام های کوتاه که از ۱۲ کاراکتر کمتر هستند استفاده کنید. هر چند نام دامنه کوتاه تر باشد نوشتن، گفتن و حفظ کردن آن راحت تر است و روی سئوی سایت، برندینگ و جذب ترافیک تاثیر بیشتری دارد.

 

۴- از پسوند های رایج استفاده کنید.

پسوندها یا TLDهایی مثل.ir  و .com  بسیار رایج و فراگیرند تا جایی که طبق آمار، ۷۰ درصد کاربران از این پسوندها برای پیدا کردن سایت مورد نظر خود در مرورگر استفاده می کنند. پس اگر می خواهید یک دامنه با قابلیت برند سازی بالا داشته باشید بهتر است شما هم در انتخاب دامنه سایت از همین پسوندهای متداول استفاده کنید. در صورتی که نتوانستید دامنه مناسبی در این TLD ها پیدا کنید به سراغ دیگر پسوندها بروید. مثل:

  • co: یک اختصار برای شرکتهای تجاری است.
  • info: برای سایت های اطلاعاتی استفاده می شود.
  • net: سایت هایی در زمینه زیرساخت اینترنت و فنی از آن استفاده می کنند.
  • org: برای سازمان های غیر تجاری و غیر انتفاعی با اهداف انسان دوستانه به کار می رود.
  • biz: برای استفاده تجاری یا business ها، مانند سایتهای تجارت الکترونیک مناسب است.
  • me: وبلاگ ها، رزومه ها یا سایت های شخصی می توانند از آن استفاده کنند.
جعبه نکته
بهترین کار این است که دامنه خود را با هر دو پسوند رایج ثبت کنید. مثلا آدرس سایت را با com. ثبت کرده و آدرس ir.  را روی آن ریدایرکت کنید.در این شرایط کاربر به هر دو شکل که برند شما را جستجو کند به یک صفحه هدایت خواهد شد. توجه داشته باشید که این کار را قبل از هر گونه اقدام برای بهینه سازی سایت انجام دهید تا ریدایرکت کردن روی سئوی شما تاثیر منفی نگذارد.

 

اصول انتخاب نام دامنه,انتخاب نام دامنه,تاثیر نام دامنه بر سئو

۵- دامنه ای منحصر به فرد انتخاب کنید.

نام دامنه تکراری و کپی هم روی سئوی سایت و برندینگ تاثیر منفی دارد و هم به اعتبار سایت ضربه می زند. هیچگاه سعی نکنید از نام برندهای تجاری معروف در دامنه خود استفاده کنید. زیرا این کار می تواند مشکلات قانونی هم برای شما به وجود آورد.

 

۶- در نام دامنه از عدد یا خط فاصله استفاده نکنید.

استفاده از عدد یا خط فاصله تلفظ نام دامنه را دشوار می کند و از تاثیر آن کم می کند. دامنه سایت باید ساده و روان باشد تا راحت بیان شود و کاربر را در هنگام جستجو سردرگم نکند. پس از این کاراکترها جز در موارد خاص استفاده نکنید.

 

۷- نام دامنه باید قابل تلفظ و با املای صحیح باشد.

نامی که دارای املای صحیح و روان باشد و به صورت شفاهی به راحتی به زبان می آید بهتر در ذهن پردازش می شود، بیشتر به یاد می ماند و سریعتر به یاد آورده می شود و این تاثیر مستقیمی روی برندینگ شما دارد. کلماتی که راحت بیان می شوند در ذهن ماندگارترند. تمام دامنه های معروف دنیا مثل google ، yahoo  و bing نگارش کوتاه و ساده ای دارند و کاربر به راحتی آنها را به حفظ می کند.

 

۸- در انتخاب نام دامنه آینده نگر باشید.

نام دامنه چیزی است که از ابتدا تا انتهای روند فعالیتتان همراه شماست. چیزی است که دیگران شما را با آن می شناسند. به زمانی فکر کنید که فعالیت شما گسترش پیدا کرده و به یک برند معروف تبدیل شده اید. آیا این نام در آن زمان همچنان برای شما کارایی خواهد داشت؟

توجه داشته باشید که اگر بعدا بخواهید نام دامنه تان را عوض کنید رتبه و جایگاهتان در نتایج افت خواهد کرد. هزینه هایی که برای برندیگ انجام دادید از بین خواهد رفت و روی سئوی سایتتان تاثیر منفی خواهد داشت.

 

۹. در انتخاب نام دامنه سریع عمل کنید اما عجله نکنید!

انتخاب نام دامنه مساله بسیار مهمی است. شما قرار است با این نام سالها فعالیت کنید و با آن خود را به دیگران معرفی کنید. به علاوه این نام باید با گذشت زمان و توسعه فعالیتها همچنان کارایی داشته باشد. پس باید نام های زیادی را بررسی کنید تا به چیزی که دوستش دارید و شرایط لازم را نیز دارد برسید. زیرا به احتمال زیاد بسیاری از نام های موردنظر شما قبلا رزرو شده اند. پس عجله نکنید و از مشورت با متخصصان سئو که در این راه تجربه دارند غافل نشوید.

اما اگر یک نام دامنه مناسب پیدا کردید زود آن را رزرو کنید حتی اگر انتخاب نهایی شما نباشد. زیرا در ثبت دامنه هیچ محدودیتی وجود ندارد.

  • چگونه آزاد بودن یک دامنه را چک کنیم؟

برای بررسی آزاد بودن یک دامنه ابزارهای زیادی وجود دارد. سایت هایی مثل:

whois.net

bannedcheck.com

smywebsitepenalized.com

می توانند به شما کمک کنند نام دامنه های موردنظرتان را چک کنید. به علاوه پیشنهاداتی نیز ممکن است برای شما داشته باشند. هر چند مطمئن بودن آنها صد در صد نیست اما می توانند کمک زیادی به شما بکنند.

اصول انتخاب نام دامنه,انتخاب نام دامنه,تاثیر نام دامنه بر سئو

 

۱۰- سابقه دامنه های قبلا رزرو شده را بررسی کنید.

ممکن است دامنه ای که موردنظر شما است قبلا رزرو شده باشد. اگر زمان آن به پایان رسیده باشد شما می توانید دوباره آن را رزرو کنید اما اگر زمان آن تمام نشده باشد شما می توانید به صاحب آن پیشنهاد خرید آن را بدهید. اگر تصمیم به این کار گرفتید حتما قبل از خرید آن دامنه در مورد گذشته آن تحقیق کنید. ممکن است این دامنه ها برای سایت های اسپم یا کلاه برداری استفاده شده باشند. فعالیت و رنک گیری با دامنه هایی که توسط موتورهای جستجو پنالتی شده باشند کار بسیار سختی است.

  • حالا اگر دامنه ای که خریدیم توسط گوگل اسپم شده بود چه کنیم؟

در این شرایط شما باید نام صاحب دامنه و تمام اطلاعات مربوط به آن را تغییر دهید و آن را به نام خود ثبت کنید تا گوگل متوجه شود که این یک سایت جدید است.

 

جمع بندی

همانطور که گفته شد نام دامنه تاثیر زیادی روی سئو و بهینه سازی سایت دارد. انتخاب یک نام مناسب و مرتبط با فعالیت و خدمات وبرند، ساده و روان بودن، منحصر به فرد بودن و استفاده از پسوندهای رایج از معیارهای مهم در انتخاب نام دامنه است. سعی کنید از انتخاب نام دامنه تکراری یا دامنه هایی که توسط موتورهای جستجو پنالتی شده اند اجتناب کنید. رعایت این اصول باعث می شود موتورهای جستجو سریعتر شما را بشناسند وکاربران نیز بیشتر شما را به ذهن بسپارند.

 

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید