خلاصه کتاب نگرش کارآفرینانه

خلاصه کتاب نگرش کارآفرینانه

خلاصه کتاب نگرش کارآفرینانه درسهایی از ۱۰۰ سال تجربه سازمان ج ِی.ای. در تربیت کارآفرینان جوان (ترجمه کتاب: The Entrepreneurial Attitude نوشته: لری سی. فارل) در چند دقیقه:

چطور و در چه زمای بخوانم؟

حجم کتاب
حجم کتاب

304 صفحه

زمان مطالعه
زمان مطالعه کتاب

5 دقیقه

میزان تمرکز
میزان تمرکز برای مطالعه کتاب

در مسیر (کم)

نویسندگان
نویسندگان کتاب

لری سی. فارل

نکات کلیدی کتاب

  • موفقیت در کارآفرینی از دو عامل استراتژی هوشمندانه و فرهنگ قوی نشات می گیرند.
  • تمرکز کارآفرینان باید بر روی محصولات و مشتریانشان باشد.
  • روش قدیمی رشد کسب و کار توسط جی . ای مطرح شد؛ اما در کنار آن مفهوم جدید رشد نیز آموزش داده می شود.
  • در کارآفرینی مفهومی متفاوت تر مانند: “تله موش بهتر” نیاز است.
  • یک کارآفرین موفق می بایست از ماموریت اصلی شرکت و روش تحقق آن آگاهی داشته باشد.
  • برای تبدیل شدن به یک کارآفرین خودساخته نیاز به تعهد بالا و عملکرد عالی است.
  • کارآفرینان نیاز دارند به موارد: سخت کوشی، دانش، پول، فرهنگ مشارکتی و دوستانه
  • هفت قابلیت کارآفرینان موفق توسط جی. ای مشخص می شود.
  • از نظر والت دیزنی کارآفرینان به ماموریت مشخص، بینش درست درباره مشتریان و محصوالت، نوآوری سریع و عشق به کارشان نیازمندند

استراتژی هوشمندانه و فرهنگ قوی باعث موفقیت در کارآفرینی می شود

الزامات تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق توسط جی.ای در قالب پنج سوال عنوان می شود. هنگام نوشتن برنامه کسب و کار می بایست به این سوالات پاسخ داده شود:

  • انجام چه کاری برای آنها لذت بخش است؟
  • در انجام چه کاری خوب هستند؟
  • امیدوارند که به چه بخش هایی از بازار خدمت رسانی کنند؟
  • مهارت های موردنیازشان چیست؟
  • به چه مقدار درآمدی می اندیشند؟

با ذکر مثالی ارتباط بین این سوالات با نوشتن برنامه کسب و کار را واضح متوجه خواهید شد: یک دانشمند سوئدی در بخش تحقیقات شرکت دارویی به نام “اسکیب” کار می کرد و چند ایده او توسط شرکت رد شده بود. به این دلیل که هدف آنها بازارهای کوچک بود و اینکه مشتریان پولسازی را شامل نمی شد. اما او به ایده اش باور زیادی داشت و از همین رو از کارش استعفا داد و بصورت شخصی پوشک مناسب افراد سالخورده را تولید و به بازار عرضه نمود. او بالاخره توانست بیزنس خود را راه اندازی نماید. باید از خود بپرسید که قرار است که چه کاری را چگونه انجام دهید؟

کارآفرینان باید بر محصولات و مشتریانشان تمرکز کنند

نوشتن برنامه کسب و کار برای اغلب کارآفرینان موفق از جمله موسس شرکت الکتریکی پاناسونیک اولویت اصلی نیست. در سال ۱۹۱۸ آقای ماتسوشیتا همه پس انداز خود را صرف واردات سوکت های باکیفیت پریز برق از انگلستان نمود و تلاش کرد آنها را به بازرگانان اوزاکای ژاپن بفروشد. با همه تلاش ها او موفق نشد. او با پشتکار فراوان از بازرگانان می پرسید که چه تغییری بر روی سوکت ها را می پسندند. با این پرسش و پاسخ ها او توانست از شکست اولیه خود را نجات دهد و به موفقیت چند میلیون دلاری برسد.

برای کارآفرینی به چیزی متفاوت مثل یک “تله موش بهتر” نیاز دارید

معمولا شرکت های کوچک و تازه تاسیس به کمک فناوری می توانند از شرکت های بزرگ و قدیمی پیشی بگیرند و همچنین آنها به کارمندان خود آزادی عمل بیشتری می دهند. به عنوان مثال لری هیل بالم که دانشجوی حقوق دانشگاه کالیفرنیا بود، با مشخص کردن نیازی، صنعتی را اختراع نمود. ایده اولیه او در پروازی طولانی به سمت آسیا به ذهنش رسید. در آن زمان او پیک بود و مسئولیت انتقال بسته های فوری را بر عهده داشت.

در ابتدا او برای تاسیس شرکت دو نفر از دوستان خود را استخدام نمود؛ اما همان ابتدای کار، دوستانش کار را ترک کردند. آنها نتوانستند برای راه اندازی بیزنس شان از بانک وامی بگیرند. اما کار را ادامه دادند و با باوری راسخ تلاش نمودند. از دو اصل مهم کارآفرینی یعنی: “اقدام و ابداع” پیروی کردند و توانستند در نهایت یک شرکت بین الملی در حوزه ارسال مرسولات پستی، تاسیس کنند. در نظر داشته باشید که اقدام سریع و به موقع از نوآوری مهمتر است. بیزنس هایی که به کارمندان خود دسترسی حرکت سریع را می دهند، موفق هستند و مزیت رقابتی دارند. در یک محیط بدون محدودیت، نبوغ کارمندان معمولی شکوفا می شود و آنها ایده های خوبی را بیان می کنند.

کارآفرینان موفق باید از ماموریت شرکت و روش دستیابی به آن آگاه باشند

دو اصل اساسی: “عاشق کار بودند” و “سخت کار کردن” ارزشهای اصلی کارآفرینی هستند. این کارآفرینان هستند که می توانند به خود و دیگران انگیزه بالا بدهند. روش رهبری اچ. راس پرات در واقع الهام بخش جی. ای بوده است. پرات مهارت های کارآفرینی زیادی داشت از جمله: توانایی تاسیس و فروش شرکت های عالی است. به عنوان مثال: او در سال ۱۹۸۴ توانست شرکت EDS را به قیمت ۲٫۵ میلیارد دلار به جرنال موتورز بفروشد. این شرکت را تنها با پس انداز ۱۰۰۰ دلاری همسرش تاسیس نموده بود. در مرحله بعد شرکت پرات سیستمز را تاسیس کرد و باز آن را در سال ۲۰۰۹ به قیمت ۴ میلیارد دلار به فروش رساند.

یک کارآفرین خودساخته باید تعهد بالا و عملکرد عالی داشته باشد

برنامه فروش سهام شرکت به کارمندان در سال ۱۹۰۹ برای اولین بار توسط ویلیام لور راه اندازی گردید؛ که یک روش خوب برای افزایش تعهد کارمندان است. این شرکت روش تبلیغات را علاوه بر طراحی برنامه سودرسانی به کارمندان، را ابداع نمود. روش معرفی برند، بسته بندی مناسب و توجه به بازارهای کوچک و تخصصی نیز توسط لور به بازارهای انگلستان معرفی شد. در نهایت جی. ای نیز با گرفتن ایده از شرکت لور، ۴ روش برای افزایش تعهد کارمندان را معرفی نمود:

  1. شما به عنوان موسس شرکت باید عاشق کارتان باشید و کارمندانی را استخدام کنید که به کارشان علاقه داشته و به آن افتخار کنند.
  2. کارمندان را آزاد بگذارید و از آنها مسئولیت پذیری را بخواهید. به آنها استقلال بدهید. مدیران باید فقط اهداف را مشخص نمایند و در این مسیر راهکارهایی را ارائه دهند.
  3. کارمندان را در سود و زیان شرکت سهیم کنید. در تعیین سرنوشت شرکت کارمندان را وارد نمایید.
  4. کارمندان به شما به عنوان مدیر توجه دارند و باید سرمشق دیگران باشید؛ از این رو هرگر درباره اصول مهم سازش نکنید. شما باید به مشتریان و محصولات خود افتخار کنید.

جی.ای. هفت قابلیت کارآفرینان موفق را مشخص می کند

پیشنهاد جی.ای به کارآفرینان این است که در مسیرهای سنتی حرکت نمایند. مثلا در شبکه های کارآفرینی عضو شده و از افراد باسابقه و مجرب مشورت بگیرند. از نظر جی.ای هفت قابلیت مهم کارآفرینی عبارت است از:

  1. یک شخصیت خودکفا و پویا داشته باشید. ترس از شکست و از بین بردن محدودیت ها بدون ترس و بصورت هوشمندانه، نماد یک شخصیت خودکفا است.
  2. نسبت به پروژه، شرکت و یا کار حس مالکیت داشته باشید. کارآفرینان تازه کار باید به دنبال این باشند که در حوزه کاری خود اعتبار بدست آورند.
  3. از قوه تخیل خود برای ساخت نوآوری استفاده کنید. کلودیو رسی به کارآفرینان جوان پیشنهاد می کند که به دنبال کسب و کاری باشند که به آنها انگیزه می دهد.
  4. با دیگران برای تحقق هدفی مشترک همکاری داشته باشید. باید از ویژگی های جامعه ای که در آن هستند و قصد خدمت رسانی به آن را دارند؛ آگاه باشند.
  5. کارها را با وجود تمام چالش ها و مشکلات به پایان برسانید. نباید برای تلاش های خود حد و مرزی قرار دهید.
  6. در هنگام مواجهه با مشکلات، شرایط را کاملا بررسی کنید. ایده هایی ارائه دهید که اثرات اجتماعی داشته باشد.
  7. به توانایی های خود برای رسیدن به موفقیت باور داشته باشید. به غریزه خود اعتماد کرده و در این راه از افراد معتبر راهنمایی بگیرید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید