الگوریتم Helpful Content چیست؟

سلام امیدوارم حالتون خوب باشه. من محمدنصیری هستم؛ اینجا وبین سئو.

Helpful Content یا الگوریتم محتوای کمک کننده یا محتوایی که به درد کاربر بخوره.

الگوریتم Helpful Content از کجا اومد؟

این الگوریتمی هست که این چند وقت اخیر منتشر شده و تاریخ عرضه یا Roll Out اش برای همین اواخر ۲۰۲۲ هست و اتفاقاتی که توی فضای وب افتاده و سئو رو کلا دگرگون کرده؛ اتفاقات خیلی جدیدی نیست.

قبلا هم همین اتفاقات بوده و همین شرایط بوده، منتها دیگه گوگل تشخیص اش رو بهتر کرده و محتوایی که برای Search Engine نوشته میشه و محتوایی که برای کاربر نوشته میشه رو با یه سری پارامترهایی که خودش داره می تونه تشخیص بده.

حالا راه حل ها و نکاتی که برای ما وجود داره اینه که:

جعبه نکته

ما باید محتوامون رو جوری بنویسیم که بتونیم پاسخ یکسری از سوالات رو بدیم. اگه تا به امروز افت رنکی نداشتید، پس محتواتون تونسته پاسخ اون سوالات رو بده.

اگر تو یکسری از عبارت ها افت رنک داشتید؛ دلیل اش اینه که اون محتواتون نتونسته پاسخ سوالات رو بده.

پاسخ سوالا چیه؟ ما یکسری سوالات عمومی و تخصصی داریم. طبق گفته خود گوگل، ما باید بشینیم محتوامون رو از دید کاربر نگاه کنیم.

این جمله خیلی کلیشه ای شده. از دید کاربر محتوا بنویس؛ اما دیگه مثل گذشته هم نیستش که خب کیلویی ما یکسری Keyword داریم بیاییم بچینیم تو محتوا و سئو کنیم و رنک بگیریم؛ و اصلا زور بیشتر رو بزاریم روی Off-page و موارد دیگه.

اگر که ما بخواهیم درست کار کنیم هم باید روی off-page, on-page هم روی تکنیکال و هم توی Content اون اتفاق خوب رو رقم بزنیم.

الگوریتم Helpful Content چیست؟

اما حالا اتفاق خوب توی Content محتوا چیه؟

براساس Document خود گوگل که برای Helpful Content داده اینه که ما یکسری سوالات رو جواب بدیم:

سوالات Helpful Content

  • اولین سوال اینه که:

محتوایی که داری ارائه میدی (یعنی این سوال رو باید از خودت بپرسی) واقعا یه محتوای ریشه ای و جون داره؟ مثلا اون تحلیلی که داری میدی یا چیزی که داری در موردش صحبت می کنی، چه اتفاقی رو داره رقم میزنه؟

آیا به جای دیگه ربط داره؟ اون تحلیل ات آیا کمکی به کاربرت می کنه؟

مثلا اون تحلیلی که داری میدی یا چیزی که داری در موردش صحبت می کنی، چه اتفاقی رو داره رقم میزنه؟ آیا به جای دیگه ربط داره؟ اون تحلیل ات آیا کمکی به کاربرت می کنه؟

  • یا مساله بعدی اینه

که اون محتوایی که تولید کردی اینجوریه که آیا مثلا در مورد آموزش سئو بصورت پایه ای و بنیادی اومده در مورد سئو توضیح بده.

کسی که داره میزنه آموزش سئو یا کسی که داره میزنه سئو چیست؟ یا هر چیزی شبیه به این! (برنامه ریزی چیست؟ هدف گذاری چیست؟) چیزی در مورد اون عبارت یا اون چیزی که جستجو کرده نمی دونه و یا چیز مختصری بدونه.

این محتوای منه که باید بهش کمک کنه. مثلا وقتی میزنه برنامه ریزی چیست؟ آیا با خوندن محتوای من، میتونه به اون نتیجه برسه یا من از ابتدا شروع نکردم یا از اواسط اون شروع کردم.

من تصور اینه که شما می دونید برنامه ریزی چیه و باید حالا بهتون بگم که چجوری باید برنامه ریزی کنید.

یعنی میگم که اگه یه تایم لاینی در نظر بگیریم، اگر این ابتدای تایم لاین باشه و این انتهاش، شما از وسط این تایم لاین شروع کنید.

یعنی شما اگه یه فیلم رو از وسط ببینید هیچ چیزی از اون فیلم درک نمی کنید. نهایتا یکسری اتفاقات بصری که (صحنه های ویژه اون فیلم میتونه جذبتون کنه) و چیزی از اون فیلم عاید شما نمیشه.

پس وقتی داره یه مساله ای رو توضیح بدیم باید از ابتدا بریم تا اتنها یعنی تا جایی که بحث مون بسته بشه و یه اتفاقی برای کاربر بیافته وقتی که داره این رو میخونه یا می بینه.

  • سوال بعد

این محتوایی که من دارم تولید می کنم؛ چه چیزی فراتر از مابقی وب سایت ها داره. چه ارزشی رو تولید می کنه.

مثلا من دارم در مورد Crawl Bouget صحبت می کنم میام  Bouget یابودجه رو میگم چیه و چه چیزهایی روش تاثیر میزاره؛ یعنی شما وقتی نمی دونید کرال بودجکت چیه؟ من باید اول بگم بودجه کرال کردن چیه؟ و چه تاثیری روی وب سایت شما داره و در نهایت یه چیزی باید به شما اضافه کنم.

ارزش افزوده ای باید محتوای من نسبت به محتوای دیگه داشته باشه. اگر شما این محتوای خودت رو می بینی و این سوال رو نمی تونی پاسخ بدی، مطمئن باش اون محتوا باید زورش رو روی بک لینک و.. بزاره تا بتونه رنک بگیره.

چون فقط براساس یه پارامتر نیست که یه صفحه یا Landing ما توی موتور جستجو رنک می گیره. پس باید بگیم که این محتوایی که من تولید کردم؛ آیا واقعا یه محتوای هوشمند هست؟

محتوای هوشمند چیه؟

محتوایی که پاسخ نیاز میده و در نهایت یه پلی هست برای رشد فردی یا رشد علمی اون شخص.

یعنی مثلا اگه من یه محتوایی رو نوشتم (اینها حالت ایده آل یه محتواس) یه احساس خوب یا Satisfaction احساس رضایت توی محتوای شما باید باشه وقتی که من این محتوا رو خوندم

(من همیشه در دوره تولید محتوا میگم: یک محتوای آهان بگو بنویس).

ما هیشه یه لیوان رو از روبرو نگاه کردیم، یعنی اون View ما همیشه Front بوده و حالا یه بار بیاییم از این بالا نگاه کنیم و این لیوان رو توصیف کنیم.

جعبه نکته

خلاقیت یعنی تغییر اون زاویه نگاه شما، تغییر نگرش شما.

وقتی که محتوای من هوشمنده و خلاقانه است؛ یه باری من مثلا میام یه لیوان رو یه بار از روبرو می بینم و یه بار از بالا می بینم.

مثال های این چنینی میشه زد. مثلا ما همیشه میگم این خودکار ما برای نوشتنه؛ اما می تونیم از این خودکار به عنوان یک اسلحه استفاده کنیم.

با این کار جذابیت محتوا بیشتر شده و با این کار موتور جستجو مجبوره که به شما رنک بده. وقتی که کاربر داره با محتوات تعامل ایجاد می کنه، وقتی که داره با محتوای تو ارتباط می گیره؛ مجبوره که به شما رنک بده.

الگوریتم Helpful Content چیست؟

  • مساله بعدی اینه که

آیا اون محتوایی که شما نوشتی تگ تایتل یا تگ H1 با اون محتوایی که نوشتی واقعا مرتبط هست؟

یا براساس Keyword Research ات یه سری عبارت بدست آوردی و در نهایت میگی خب من اینها رو میزارم که سرچ بیشتری دارند و بعد با همین ها مخاطب رو بگیرم.

شما خودتون تصور کنید، یه کتابی رو باز می کنید و یه عنوانی داره، براساس اون عنوان میگن بیشتر آمار فروش یه محصول براساس عنوان اون هست.

من براساس عنوان اون کتاب رو باز می کنم، اما وقتی دو سه صفحه اول و یا اگه از وب سایت مثال بزنم، یه اسکرول کنم و یه بخشی رو ببینم که اصلا مرتبط با اون تایتل نباشه، در نهایت میزارم کنار!

همین تعامل و ارتباط نگرفتن با محتوا، باعث میشه محتوام هم از دید کاربر و هم موتور جستجو کنار گذاشته بشه. اگر از دید کاربر بیافته قطعا از موتور جستجو هم کنار گذاشته میشه.

چون اون هم پارامترهایی داره که میخاد شبیه بشه به یک انسان که تصمیم گیری هاش این شکلی باشه.

هر چقدر که پیشرفت می کنیم؛ موتور های جستجو به موتورهای ارتباط تبدیل میشن .

هر چقدر این مسیر رو طی می کنیم و توی این جاده قدم گذاشتیم، Search Engine ها دقت کنید بیشتر دارن میشن Connection Engine و اگر این ذهنیت رو در مورد موتور جستجو داشته باشیم، قطعا محتواهای بهتری باید تولید کنیم.

محتواهایی که ارزش آفرینی می کنند.

اینها اصطلاحاتی نیستن که بگیم که حالا ما اینو گفتیم. همیشه شنیدم محتوا رو باید برای کاربر بنویسیم اما یه سری صفحات هستند که رنک گرفتند!!

ما بحث این رو نداریم، ما بحث این رو داریم که اگر رنک گرفتیم، اگر رنک برای ما بود، نتیجه هم باشه. یعنی داریم به نرخ تبدیل هم توجه می کنیم.

  • مساله بعدی اینکه

اگر ما یه شخص دیگه ای باشیم و وارد اون صفحه اتون بشیم. آیا این محتوای تو وساختار محتوای تو باعث میشه من رغبت کنم بخونم. این محتوا رو بعد از اینکه خوندم به بقیه اصلا معرفی اش می کنم. آیا باعث میشه من یه کامنت بنویسم.

  • یه سوال تخصصی دیگه که میشه پرسید

آیا واقعا اگه این محتواتون رو بی طرفانه بهش نگاه کنی، میشه جایی چاپش کرد؟ میشه این محتوا رو گذاشت تو مجله؟ اگر میشه گذاشت توی مجله، محتوایی هست که قطعا رنک بگیره. اگر نمیشه باید محتوا رو شخم زد و کاملا زیر و روش کنیم و برسونیم به اون محتوایی که کاملا به دردمون میخوره.

محتوا هم مثل قرمه سبزی می مونه، هر چقدر که می مونه بهتر میشه. بعدا اگه بیایی نگاهش کنی و شخم اش بزنی، قطعا ایده های بهتری به ذهنتون میرسه.

محتوا رو بلافاصله بعد از اینکه نوشتید نیایید منتشر کنید. صبر کنید یه دو روزی صبر کنید، بزارید ذهنتون از اون حال و هوا خالی بشه، بعد دوباره بیایید بهش نگاه کنید و اتفاقات جدیدی رو قطعا رقم می زنید.

  • سوالات بعدی این شکلی هستند که

اگر من اون محتوا رو می بینم ساختارمنده، از نظر بصری به درد من میخوره. اگر به این نکات ریز نگاه کنید، خیلی مهمه.

  • حالا یه سوال تخصصی دیگه

شما یه محتوایی رو نوشتین، خیلی ریشه داره، آیا انکرها یا لنگرهایی داره به محتواهای اصلی دیگه که قبلا رنک گرفته. اصلا مردم نگاهشون به اون برند یا اون وب سایت نگاه خوبیه.

مثلا من در مورد سئو نوشتم، اگر اون وب سایت من خوبه، قطعا باید به یکی یا دو تا وب سایت بزرگ توی این حوزه لینک داده باشم؛ و بگم این نقل قولی که من کردم براساس فلان محتوا در وب سایت MOZ یا داکیومنت خوده گوگل هست.

این باعث میشه که میزان اعتماد من به اون محتوا بیشتر بشه. موتور جستجو هم این رو می فهمه و هم از روی سورس و هم از روی اتفاقات و میزان کلیکی که روی اون محتوا میشه، همه اینها رو می فهمد.

یعنی چقدر Refer که ما داشتیم از وب سایت خودمون به سایت دیگه اینها رو متوجه میشه. همین مساله باعث میشه محتوای من یه محتوای آبکی یا کپی یا هر چیزی که فکرشو می تونید بکنید در مورد همین مسائل نباشه.

پس اگر که دوست دارید محتوای بهتری بنویسید در نهایت باید محتوایی بنویسید که وقتی داره یه فارسی زبان میخونه بگه “آهان، این محتوایی بود که به دردم خورد.”

کاغذ و قلم بردارید و این سوالات رو یادداشت کنید این چک لیستی هست که محتواهاتون رو می تونید باهاش بسنجید و اگر بیطرفانه به محتواتون نگاه کنید قطعا نتایج خوبی می گیرید.

معرفی دوره تولید محتوا

در صورتی که به دنبال یادگیری حرفه ای تر و اصولی تر تولید محتوا هستید به شما پیشنهاد می کنم که حتما دوره تولید محتوا ما رو تهیه کنید. کلی تکنیک ها و جزئیات کاربردی رو به همراه مثال عینی و واقعی به شما آموزش دادم.

موفق و پیروز باشید.

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید