نکات طلایی درباره تاثیر جاوا اسکریپت در سئو سایت

تاثیر جاوا اسکریپت در سئو

تاثیر جاوا اسکریپت در سئو، از جنبه های مختلفی بررسی می شود که می تواند مثبت یا منفی باشد. زمانی که گوگل اعلام کرد که کرول (Crawl) شدن کدهای CSS و Java Script توسط ربات هایش، یک امتیاز مثبت برای آن سایت می باشد؛ بسیاری از کارشناسان و متخصصان آموزش سئو، نظرشان را درباره این کدها تغییر دادند. قبل از این اعلام رسمی، کدهای جاوا و Css در برخی از سایت ها توسط ربات ها بررسی نمی شدند و مخفی بودند. در حال حاضر این قضیه فرق کرده است؛ مخفی کردن آنها یک پوئن منفی برای سایت خواهد بود.

تعریف جاوا اسکریپت:

جاوا اسکریپت امروزه یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی می باشد که برای طراحی و دیزاین صفحات وب کاربرد دارد. نحوه کارکردش بر اساس نوع اکشن کاربر بر روی بخش های مختلف صفحه می باشد. برای کدنویسی در این زبان، تعداد زیادی فریم ورک (framework) آزاد و غیر آزاد موجود است؛ که هر کدام دارای یکسری کتابخانه هایی می باشند.

در ابتدای معرفی این زبان برنامه نویسی قدرتمند، به صورت فرانت اند front-end کار می کرد ولی در این زمان با وجود یک سری فریم ورک های آپدیت شده، برای برنامه نویسی بک اند یا سمت سرور نیز از آن استفاده می شود.

مطمئن باشید در آینده نیز از JavaScript به عنوان محبوب ترین زبان های کدنویسی یاد می شود. مبنای اصلی کار کردن این سورس کد، بر اساس تکنیک ایجکس است. برای پیاده سازی طراحی صفحات وب از آن به کرات استفاده می شود.

با وجود Ajax یا ایجکس همه در هنگام رفرش صفحه تنها بخش هایی که تغییر کرده اند به سرور فرستاده می شود و مجدد آپدیت می شوند؛ این یعنی افزایش سرعت و کاهش تعداد درخواست به سمت سرور.

تاثیر سئو جاوا اسکریپت بر چه مواردی است؟

سئو جاوا اسکریپت هم می تواند اثر مثبت داشته باشد هم منفی. در ادامه این تاثیرات را با هم بررسی می کنیم:

۱- لینک های داخلی

استفاده اصلی از Internal Links برای کمک کردن به کاربر و ربات های گوگل در فهم ساختار سایت می باشد و همچنین ایجاد ارتباط بین صفحات است. هر چه لینک های داخلی بهتر و بهینه تر ساخته شده باشند کرال کردن صفحات برای ربات ها آسان تر می باشد. حالا تصور کنید این پیوندهای صفحات، وابسته به رفتار کاربر بشوند یعنی بر روی آن ها کدنویسی جاوا اسکریپت نوشته شود! چه خواهد شد! در هر رفرش و به ازای هر کاربر آن ها تغییر می کنند و ارتباطات داخلی برای Crawler ها از بین می رود. با این تفاسیر مشخص است که تاثیر منفی بر روی رنک صفحه و سایت دارد.

۲- سرعت لود شدن سایت

کدهای جاوا اسکریپت در یک فایل جداگانه پیاده سازی و ذخیره می شوند و به عنوان یک ضمیمه به فایل Html پیوست می گردند و در محیط کد نویسی با استفاده از تگ html دسترسی به آن قابل شناسایی است. این روش برای کدهای CSS هم همینطور صورت می گیرد. حال اگر حجم و تعداد این فایل های پیوست زیاد باشد به نطرتان چه اتفاقی می افتد!؟

چون در هنگام بارگذاری صفحه و یا سایت اولین موارد هم فایل ها هستند که دانلود می شوند؛ پس اگر سنگین باشند، بارگذاری سایت به کندی صورت می پذیرد و گاهی هیچ چیزی به نمایش داده نمی شود تا فایل جاوا اسکریپت به صورت کامل لود بشود.

تاثیر جاوا اسکریپت در سئو,سئو جاوا اسکریپت,تاثیر جاوا اسکریپت در سئو

راه حل: کاهش حجم فایل می توان کدها مستقیما در داخل محیط Html نوشت. با اضافه کردن تگ async به کدهای javascript ، فایل اش به صورت جداگانه و غیر همزمان لود بشود.

۳- آدرس سایت URL

همانطور که می دانید چگونگی آدرس دهی برای سئو سایت و گرفتن رتبه بسیار موثر می باشد و یک عنصر قابل اهمیت و باارزش برای گوگل است. خوب اگر از کدهای جاوا اسکریپت برای آردس دهی استفاده کنید یک سری کارکترهای خاص و پیش فرض مثل # را در URL قرار می دهد که برای رات های گوگل چندان جالب نیستند و آن ها را قبول نمی کند.

راه حل: استفاده از برخی نرم افزارهای جانبی است که با وجودشان جاوا اسکریپت URL مرتب و قابل قبول برای موتورهای جستجو می سازد و در نهایت سئو و بهینه سازی را بالا می برد.
جعبه نکته
برخی از برنامه نویسان یک سری تکنیک های خاصی را به کار می برند که با وجود آن ها، ربات ها خزنده نمی توانند، کدها را کرال کرده و آن ها بررسی کنند. اما با این حال آن ها متوجه یک چیز مخفی در سایت می شوند و آن را خطرناک در نظر می گیرند و رنک تان را کاهش می دهند. پس دور استفاده از این تکنیک ها را خط قرمز بکشید!

سخن آخر

موتورهای جستجوی گوگل در برخورد با این سورس کدها حساسیت خاصی را در نظر می گیرند و اگر به صورت بهینه از آن ها استفاده کنید، تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت دارد. این حساسیت های گوگل برای این است که یک سایت تنها با داشتن یک محتوای با ارزش رتبه بگیرد زیرا وقت کاربران بسیار ارزشمند می باشد.

حرف دل کاربران (2)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • سارا
    1 سال پیش

    سلام مطالب مفید بود .
    غلط املایی و اشتباه تایپی در محتوا بود که فک میکنم برای سایتی با تایتل سئو خوب نباشه
    این کامنت جهت کمک بود. 🙂

    • محمد نصیری
      1 سال پیش

      درود وقت بخیر سارا
      ممنونم از لطف شما و نکته ای که گفتید. حتما سعی می کنیم بهتر عمل کنیم.