آموزش و راهنمای خرید دامنه و هاست

خرید دامنه و هاست

خرید دامنه و هاست اولین مرحله در راه اندازی سایت و آموزش وردپرس است. در این مقاله به بررسی نکات خرید دامین و هاست مناسب می پردازیم:

نکات خرید دامنه

همانطور که اطلاع دارید نام دامنه در واقع همان URL و آدرس سایت است و به عبارت دیگر هویت سایت شما در فضای مجازی و اینترنت است. سایت شما نشان دهنده کسب و کار و بیزنس تان است و از این رو می بایست در انتخاب نامی مناسب برای Domain خود توجه نمایید و برای آن وقت بگذارید.

۱- انتخاب نام مناسب

در هنگام انتخاب نام برای سایتتان توجه به نکات زیر ضروری است:

  • نامی انتخاب کنید که نوشتن آن راحت باشد.
  • تلفظ نام انتخابی شما باید ساده و مفهوم باشد.
  • از نام های مخفف شده تا حد امکان استفاده نکنید. پیدا کردن آن برای کاربران سخت است. مثال: استفاده از u به جای کلمه you
  • نام انتخابی تان کوتاه و ساده باشد. نام های پیچیده کاربران را در هنگام تایپ دچار اشتباه می کند.
  • از اعداد و خط تیره (-) استفاده نکنید.
  • از کلمات کلیدی یا مشخصه برند و کسب و کارتان در نام دامین استفاده کنید. دامین تان به گونه ای باشد که معرف کسب و کار و یا خدمتی که ارائه می دهید باشد. مثال: sanaketab, sanabook
  • با استفاده از کلممات کلیدی تان در دامین، کاربران راحتتر در نتایج جستجو شما را پیدا می کنند و اینکه رتبه تان در موتورهای جستجو افزایش می یابد.
  • نامی انتخاب کنید که در عین جذاب بودن، به یاد ماندنی باشد.

۲- آزاد بودن نام دامنه

بعد از اینکه نام دامنه را طبق نکات ذکر شده انتخاب کردید؛ نوبت آن است که از آزاد بودن آن مطمئن شوید. اینکه شرکت یا برند دیگری قبلا دامین انتخابی تان را ثبت نکرده باشد. قانون کپی رایت را نیز باید رعایت کنید. اگر نام دامنه انتخابی تان تحت قانون کپی رایت نباشد؛ ممکن است در آینده با مشکلات حقوقی، قانونی روبرو شوید و متضرر جریمه مالی شوید. قانون کپی رایت به این منظور است که نام دامنه انتخابی شما توسط برندی ثبت نشده باشد بطور مثال شما نمی توانید از دامنه دیجیکالا با پسوندهای مختلف استفاده کنید. برای بررسی آزاد بودن دامین انتخابی تان می توانید از سایت whois.com یا lookup.icann.org و یا سایت های ایرانی ثبت دامنه استفاده کنید.

آموزش و راهنمای خرید دامنه و هاست

۳- پسوند دامنه مناسب

پسوند دامنه در انتهای نام دامنه قرار می گیرد و بعد از . (نقطه) شروع می شود. هر پسوند نشان دهنده کاربردی خاص است. باید پسوند مناسب نوع کسب و کارتان انتخاب کنید. پسوند .com عمومی و بسیار محبوب و پرطرفدار است ولی انتخاب نامی کوتاه، ساده و البته جذاب و به یاد ماندنی در کنار پسوند .com به دلیل محدود شدن اسامی غیرتکراری در این پسوند، کمی دشوار است و باید خلاقیت زیادی به خرج دهید. در ادامه لیست برخی از پسوند های دیگر به همراه نوع کاربردش را برای آشنایی بیشتر مشاهده می نمایید:

  • ir: سایت ها و اشخاص ایرانی (البته این پسوند دارای محدودیت در استفاده از خدمات بین المللی مثل تبلیغات گوگل است) همچنین برای هر کشوری یک پسوند مختص همان کشور وجود دارد مثل uk: انگلیس، us: ایالات متحده، fr: فرانسه و…
  • co: شرکت ها
  • info: سایت های اطلاع رسانی و خبری
  • net: سایت فنی و خدمات اینترنتی
  • org: سازمان های غیرتجاری و غیرانتفاعی، انجمن های علمی
  • biz: سایت های تجارت الکترونیک
  • me: سایت های شخصی و وبلاگ
  • academy: سایت های آموزشی
  • shop: سایت های فروشگاهی
  • store: فروشگاه
  • io: دامنه کشور مجمع الجزایر چاگوس است اما به دلیل شباهت به i/o که در کامپیوتر به معنای ورودی و خروجی است به یک دامنه عمومی برای حوزه فناوری و  استارتاپ ها تبدیل شده است
  • clinic: کلینیک های مختلف
  • dev: توسعه دهندگان و برنامه نویسان
  • edu: سایت های دانشگاهی، علمی و آموزشی
  • travel: سایت های گردشگری
  • int: سایت های بین المللی
  • art: سایت های هنری

جعبه نکته
تجربه شخصی ثنا شاه محمدی: پیشنهاد می شود در کنار انتخاب یک دامین با پسوند مناسب و کاربردی تان؛ همان دامین را با پسوند .ir نیز برای خود به ثبت برسانید. برای ثبت پسوند .ir نیاز به صرف هزینه زیادی نیست پس بهتر است در کنار ثبت دامنه بین المللی  (دامنه اصلی) یک دامنه با پسوند ایرانی یا پسوند کشوری که قصد توسعه سایتتان را دارید ثبت کنید تا با مشکل تکرار نام تجاری مواجه نشود و در غیر اینصورت نام تجاری خود را در مراجع قانونی به ثبت برسانید.

۴- خرید از شرکت های معتبر

در ابتدا حتما اطمینان حاصل کنید که دامنه ای که خرید می کنید اگر دامنه ایرانی است به نام خودتان ثبت شود و حتما باید این موضوع را از طریق سایت ایرنیک بررسی کنید. اگر دامنه بین المللی است توجه کنید که از شرکت معتبر و با سابقه طولانی خرید کرده و در پنل مدیریت دامین بنام شما ثبت شود (البته دامنه های بین الملی در هویز بنام شرکت های خارجی ثبت می شوند که می توانید رجیستر آن را از سایت lookup.icann.org مشاهده کنید). در انتخاب شرکت خرید هاست و دامین به شرایط زیر توجه داشته باشید:

  • شرکت دارای تجربه و تسلط لازم در مکاتبات لازم با ثبت کننده های بین المللی باشد.
  • هیچ دخل و تصرفی را در مالکیت دامنه انجام ندهند.
  • هر گونه تمدید، تغییر و انتقال دامنه را بدون دریافت هزینه انجام دهند.
  • با استفاده از پنل مدیریت ادمین شما بتوانید عملیات تغییر و ثبت DNS و تغییر مالکیت را انجام دهید.
  • شما دسترسی ۲۴ ساعته برای تمدید و ثبت دامنه داشته باشید.
  • بهتر است دامنه و هاست خود را از یک شرکت تهیه کنید تا پشتیبانی بهتری را دریافت کنید.

دامنه های بین المللی به دلیل ثبت اطلاعات توسط شرکت های واسط خارجی، پس از خرید سریعاً فعال و قابل استفاده هستند و دامنه های ایرانی به دلیل ساخت شناسه در ایرنیک، تایید اطلاعات و ثبت مالکیت به نام شخص شما کمی زمانبر (حداقل ۲۴ ساعت) است.

نکات خرید هاست

پس از انتخاب یک نام دامنه مناسب و ثبت آن؛ نیاز است تا یک فضای میزبانی یا Hosting باکیفیت برای سایت خود تهیه نمایید. خرید هاست از یک شرکت معتبر بر سرعت بارگذاری سایت شما اثر مستقیم دارد. اگر هاست سایتتان بی کیفیت و بی ثبات باشد؛ به مرور زمان مشتریان، کاربران، آمار بازدید، آمار فروش، رتبه تان را دچار افت شدید می کند و متضرر خواهید شد.

در ابتدای شروع کارتان نیاز به تهیه هاست اختصاصی با حجم (فضای ذخیره سازی) بالا ندارید؛ می توانید از هاست های اشتراکی استفاده کنید. سرویس های اشتراکی مدیریت ساده ای داشته و پیچیدگی های نگهداری از سرور را ندارند و برای کسب و کار اینترنتی نوپا مناسب هستند.

سروهای مجازی و یا سرورهای هاست اختصاصی روش دیگری برای میزبانی وب هستند؛ زمانی که کسب و کارتان توسعه یافته و نیاز به فضای بیشتر برای مدیریت کاربران همزمان بیشتری داشتید، نیاز است که سایت خود را به این سرورها منتقل کنید. این سرورها امکانات بیشتری دارند و نیازهای در حال افزایش شما را پشتیبانی می کنند.

۱- انتخاب نوع هاست: ویندوز یا لینوکس

در راهنمای خرید هاست برای وردپرس نوع سیستم عامل سرور Hosting خود را باید مشخص کنید. سرور ویندوزی از مجموعه نرم افزاهای مختص و قابل نصب بر روی سیستم عامل ماکروسافت ویندوز استفاده می کند و در مقابل آن هاست لینوکس از نسخه های مختلف لینکوس و نرم افزارهای مرتبط با آن استفاده می کند.

تمامی هاست های ویندوزی و لینوکسی امکان پشتیبانی از وردپرس و قابلیت نصب آن را دارند اما به دلیل هماهنگ بودن وردپرس (که با زبان php توسعه یافته) با سیستم عامل لینکوس و وب سرور آپاچی (Apache)، مدیریت حرفه ای تری از وردپرس را بر روی سرورهای لینکوسی تجربه خواهید کرد و در زمان بهینه سازی با ابزارهای جانبی آپاچی مثل htaccess دچار مشکل نخواهید شد.

اما اگر سایت شما وردپرس نیست بهتر است هاست با وب سرور مناسب کدنویسی سایت خود انتخاب کنید. بطور مثال سایت هایی که با زبان های ماکروسافتی (مثل ASP.Net) توسعه یافته اند بر روی وب سرورهای ویندوزی عملکرد بهتری خواهند داشت.

میزبان های وب پنل های مدیریتی مختلفی را برای هاست های اشتراکی ارائه می کنند. از جمله متداولترین کنترل پنل ها دایرکت ادمین (Direct Admin)، سی پنل (CPanel) و پلسک (Plesk) است. تفاوت هر کدام از این کنترل پنل ها صرفاً رابط کاربری و نحوه کار آن هاست.

۲- مقدار فضای ذخیره سازی و پهنای باند موردنیاز

میزان فضای ذخیره سازی باید با توجه به حجم فایل های سایت و تصاویر و ویدیوهای شما انتخاب شود. اگر یک سایت وردپرسی فروشگاهی دارید که حدودا هزار محصول دارد و هر محصول متوسط ۵ عکس ۱۰۰ کیلوبایتی داشته باشد شما نهایتا به ۱٫۵ گیگ فضای ذخیره سازی نیاز دارید. نگران کم شدن حجم هاست خود نباشید پس از توسعه و رشد سایتتان می توانید این فضا را ارتقا دهید پس نیازی نیست همان ابتدا هزینه های اضافی برای فضای ذخیره سازی بالا پرداخت کنید.

میزان پهنای باند میزان حجم اطلاعاتی است که بین کاربران سایت شما و سرور سایتتان در یک بازه زمانی یکماهه رد و بدل می شود. مصرف پهنای باند سایت شما به تعداد کاربران و حجم فایل های شما بستگی دارد و همیشه برای پهنای باند یک حداکثر ظرفیتی بصورت ماهانه تعیین می شود حتی پنل هایی که پهنای باند نامحدود دارند نیز سقفی برای این موضوع در نظر می گیرند. نکات مهم کدنویسی در طراحی سایت، حجم فایلهایی که در سایت خود آپلود می کنید می تواند در مصرف پهنای باند شما اثر گذار باشد.

در صورتی که پهنای باند شما محدود شود ممکن است سایت شما به کندی لود شده و یا حتی از دسترس خارج شود. اگر که کاربران شما افزایش یابد، در نتیجه حجم اطلاعاتی که در یک دوره زمانی مشخص مثلا یکماهه، بین سرور سایتتان و کاربران سایت در تبادل است؛ نیز افزایش می یابد و به این ترتیب شما نیاز به پهنای باند بیشتری دارید و باید هاست اشتراکی خود را ارتقا دهید.

۳- بررسی کیفیت سرویس هاست

کیفیت سرویس هاست به این معنی است که سرور تا چه میزان در دسترس یا uptime است. از دسترس خارج شدن سایت یا Down شدن به کدنویسی و مشکلات داخلی سایت وابسته نیست؛ بلکه به کیفیت هاست و انتخاب یک سرویس مناسب بستگی دارد. در هنگام خرید، حتما به میزان در دسترس بودن سرور توجه کنید.

۴- تنوع در سرویس های هاستینگ

اگر شرکتی دارای سرویس های مختلف با شرایط متنوع فنی و قیمت است، گستردگی خدمات آن را نشان می دهد. در این حالت شما می توانید سرویس سازگار با سایتتان را آسانتر انتخاب کنید. تمامی شرکت های میزبانی وب، سرویس دهنده ایمیل مختص سایت شما با همان آدرس دامنه شما ارائه می دهند که می توانید ایمیل مختص سایتتان را ایجاد و برای مدیریت سایت خود از آن استفاده کنید.

۵- نحوه بک آپ گیری از اطلاعات

تهیه نسخه پشتیبان یا Backup خودکار از اطلاعات دیتابیس و سایت بسیار مهم است. هر چه تعداد پشتیبان گیری خودکار بیشتر باشد امنیت سایت و اطلاعات شما بالاتر است.

شرکت هایی که خدمات متوسط رو به بالایی دارند، خودکار بصورت هفتگی پشتیبانی کامل از سایت (فول بک آپ) و بصورت روزانه بک آپ از دیتابیس را تهیه می کنند و فایل های آن در کنترل پنل هاست در اختیار شما قرار می گیرد.

۶- آیا هاست دوره تست رایگان دارد؟

داشتن یک دوره تست از هاست می تواند گزینه خوبی برای جلب اعتماد شما باشد. به این معنی که آن شرکت از کیفیت خدمات خود مطمئن است و به شما این دسترسی را می دهند که بصورت رایگان برای مدت زمانی سایت را بر روی هاست آپلود کنید و اگر رضایت کامل داشتید نسبت به خرید آن اقدام نمایید.

۷- نحوه نظارت و تیم پشتیبانی

پاسخگویی ۲۴ ساعته در هفت روز هفته، توسط کارشناسانی باتجربه و با دانش فنی بالا، یک ویژگی بسیار مهم برای شرکت های میزبانی وب است. پشتیبانی آنلاین و برخط یک نیاز ضروری است. اینکه بتوانید با یک تماس تلفنی در لحظه مشکل تان را رفع نمایید؛ یک ویژگی عالی و تاثیر گذار در انتخاب شماست. این مساله مخصوصا برای فروشگاه های اینترنتی بسیار پر اهمیت تر است. زیرا مشتریان منتظر نمی مانند تا سایت شما درست شود و سریع به سراغ گزینه بعدی می روند.

۸- قیمت نسبت به خدمات ارائه شده

قیمت عامل مهم و تاثیرگذاری در تصمیم گیری است اما ملاک قیمت باید نسبت به خدماتی که دریافت می کنید سنجیده شود. به قول معروف هیچ ارزانی بی حکمت نیست! حتما در زمان مقایسه قیمت ها به میزان خدمات، کیفیت هاست (ویژگی های سرور) و پشتیبانی آن دقت کنید.

ممکن است برخی از شرکت ها با قیمت ارزانی خدمات با کیفیت پایین ارائه دهند و یا مالکیت هاست را به نام شما ثبت نکرده و شما به کدهای خود دسترسی نداشته باشید. پس در انتخاب خود دقت کرده و همه نکات گفته شده در این مطلب را در نظر بگیرید.

سری آموزشی: آموزش وردپرس

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید