پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

افزونه وردپرس چیست؟ در این مقاله آموزشی از سری مقالات آموزش وردپرس رایگان قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و به بررسی کاربردهای افزونه وردپرس بپردازیم. با وبین سئو همراه باشید. یکی از اصلی ترین امکاناتی که وردپرس دارد؛ افزونه های وردپرس هستند که با استفاده از آنها شما می توانید سایت خود را پیشرفته تر نمایید. در ادامه بیشتر با این مفهوم آشنا خواهید شد.

افزونه چیست؟

در صورتی که آشنایی ضمنی با وردپرس داشته باشید حتما می دانید که امکانات اولیه آن به تنهایی محدود است و در برخی از موارد برطرف کننده نیاز و خواسته شما نمی تواند باشد. در کنار هسته مرکزی وردپرس شما می توانید مجموعه ای پلاگین ها را نصب نمایید که هر کدام وظیفه ای بر عهده دارند و یک ویژگی خاص را به سایت شما اضافه می کنند.

یک سایت بدون استفاده از افزونه های وردپرس امکانات خاصی و حرفه ای را ندارد. افزونه ها هم بصورت رایگان و هم بصورت پولی در اینترنت موجود می باشند. اغلب افزونه هایی که حرفه ای و پیشرفته هستند؛ پولی می باشند.

در برخی از قالب های کدنویسی سفارشی مانند قالب های وبین سئو مبنا بر این است که حداقل افزونه در قالب استفاده شود و هر ویژگی که نیاز است بصورت برنامه نویسی شده در هسته قالب وردپرس قرار بگیرد. این مساله می تواند یک مزیت رقابتی نسبت به قالب های رایگاه و سایر قالب های سفارشی باشد؛ به این دلیل که هر چه تعداد افزونه ها بیشتر شود بر سرعت بارگذاری سایت اثری منفی می گذارد و از سویی دیگر عملکرد پلاگین های مختلف بر روی هم می تواند همپوشانی داشته باشد و کارهای یکدیگر را مختل نمایند.

افزونه ها چه ساختاری دارند؟

در تعاریف اولیه وردپرس به این مساله بارها تکرار شده است که هسته اصلی وردپرس Open Source است؛ به این معنی که هر کاربری می تواند در صورت تسلط بر برنامه نویسی PHP و MySQL آن را توسعه دهد و از توابع و امکانات Core اصلی استفاده نماید. کارکرد یک پلاگین را در اینجا به عنوان مثال توضیح داده خواهد شد:

در نظر داشته باشید که ارسال ایمیل از طریق وردپرس جزء امکانات اولیه پیشخوان آن نیست. برای این کار شما باید افزونه ارسال ایمیل را نصب نمایید. این افزونه توسط توسعه دهندگان وردپرس قبلا نوشته شده و بصورت تابع قابل نصب روی هسته می باشد.

در انتها بعد از نصب شما شاهد اضافه شدن بخش هایی به پنل مدیریت وردپرس خود خواهید بود. با استفاده از آنها می توانید به کاربران یا مشتریان سایت خود پست الکترونیکی به مناسبت های مختلف و یا ارسال خبرنامه داشته باشید.

کاربرد های افزونه های وردپرس

در ادامه مجموعه ای کوچک از کارهایی که با کمک پلاگین های وردپرس قابل انجام است را قرار داده ایم:

  • افزونه ووکامرس: یک افزونه فروشگاه ساز که تمام امکانات یک فروشگاه کامل را به شما می دهد.
  • افزونه Job Manager: می توانید یک فرم شغلی بسازید.
  • افزونه bbpress: در صورتی که می خواهید در سایت خود یک انجمن حرفه ای داشته باشید؛ این افزونه برای این کار است.
  • افزونه Envira Gallery: برای ساخت سایت گالری تصاویر و یا یک وب سایت عکاسی کاربرد دارد.
  • افزونه Knowledge base: می توانید دانشنامه طراحی کنید.
  • افزونه یوست: این افزونه برای سئو سایت است و سئو سایت شما را بهبود می بخشد.
  • افزونه اسلایدر روولوشن: اگر در سایت خود اسلایدرهای بسیار حرفه ای نیاز دارید، از این افزونه کمک بگیرید.
  • افزونه گرویتی فرمز: در طراحی فرم های مختلف مشکل دارید؛ این افزونه به شما فرم های بسیار کاربردی می دهد.
  • افزونه صفحه ساز المنتور پرو: برای ساخت صفحات سایت خود می تواند کمک کننده باشد.

هزاران افزونه با کاربردها و امکانات مختلف در اینترنت وجود دارد که می توانید به سایت وردپرسی خود اضافه نمایید.

مخزن وردپرس چیست؟

از بخش های اصلی سایت وردپرسی است که در واقع مخزنی نامحدود از قالب ها و پلاگین های وردپرس است که آن هم بصورت کاملا رایگان قابل دسترسی هستند. نکته قابل توجه این است که تمامی افزونه ها و قالب ها توسعه افراد متخصص توسعه دهنده وب و برنامه نویسان در سراسر دنیا آماده شده و در این مخزن قرار گرفته شده است. تمامی افزونه های موجود در مخزن توسط تیم امنیتی WordPress بررسی شده اند و امکان هک شدن توسط آنها وجود ندارد.

در کادری که دارد شما هر نوع پلاگین را تنها با نوشتن نام آن می توانید پیدا و نصب نمایید. آدرس مخزن وردپرس: WordPress.org/plugins

پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

چه تعداد افزونه می توانم در سایتم نصب کنم؟

برای نصب افزونه هیچ محدودیتی از نظر تعداد وجود ندارد. اما بهتر است که حداقل افزونه ها را نصب نمایید. هر چه تعداد افزونه ها بیشتر باشد سرعت سایت کاهش می یابد؛ حتی بدتر از آن ممکن است در کار هم تداخل یا اختلال ایجاد کنند. از سویی با اینکه از نظر تیم امنیتی وردپرس تائید شده اند؛ اما باز می توانند یک حفره امنیتی برای نفوذ هکرها به سایت و دیتابیس شما باشند.

سری آموزشی: آموزش وردپرس

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید