راه حلی برای محصولات ناموجود!

سلام امیدوارم حالتون خوب باشه؛ من محم نصیری هستم ، اینجا وبین سئو

توی این ویدیو میخام در مورد محصولات ناموجود یا Out-of-Stock فروشگاه های اینترنتی صحبت کنم. من یکسری محصولاتم توی فروشگاه اینترنتی ام نامجدود شده، راه حلش برای سئو وب سایتم و در نهایت فروش محصولاتم چیه باید چیکار کنم؟

ببینید یک چارتی رو باید در نظر بگیرید، محصولات ناموجود میتونه سه نوع باشه:

  • محصول از رده خارج شده
  • قرار در آینده موجود بشوند اما در حال حاضر ندارید
  • یکسری محصولات هستند که ناموجود هستن اما بحثشون چیه، پیش خریدنPre-Order

اگر محصول پیش خریدی دارید، اول اینکه باید توی متا Description تون و توی توضیحات بنویسید اصلا کامل توضیح بدید که این محصول برای پیش خریده و در آینده براتون ارسال میشه و قراره موجود بشه.

اما اگه محصول pre-order یا برای پیش خرید نیست، محصول الان ناموجود شده . اگر ناموجوده و قراره بعدا موجود بشه. استراتژی که من تست کردم و جواب دادم اینه که:

  • آخرین قیمتی که اون محصول داشته با تاریخش زده بشه. یعنی این محصول امروز ناموجود شده، تاریخ امروز رو می زنید و می نویسید آخرین قیمت در تاریخ فلان. چون توی ایران قیمت ها خیلی تغییر میکنه باید قطعا تاریخ داشته باشه.
  • آخرین قیمت رو بزنید و بیایید محصولات مرتبط با اون محصول رو بهشون نمایش بدید. همون بحث Recommendation دیگه، بحث پیشنهادهاست. شما یکسری چیزها رو پیشنهاد میدید. بجای این محصول می تونید از این محصولات استفاده کنید. که این خیلی بهتون کمک میکنه.

راه حلی برای محصولات ناموجود!

و حالا میریم سراغ اینکه این محصول حالا ما می گیم که شاید به این زودی قرار نیست برگرده. یعنی این محصول منقضی شده دیگه شاید اصلا تولید نمیشه یا هر چیزی و قرار نیست من موجودش کنم. خب بیام چیکار کنم؟ صفحه رو حذف کنم؟ این صفحه رنک داره چرا حذفش کنم! ورودی داره، اصلا نیاز نیست حذف بشه.

شما می آیید میگید آقا این محصول منقضی شده و اصلا نداریمش و بعد حتما توی Structure data هاتون یعنی توی Schema باید Out-Of-Stock رو بزنید یعنی این محصول ناموجوده رو حتما بزنید. حتما داخل استراکچرهاتون ببینید که این داره درست میخوره و این محصول ناموجوده.

این توی نتایج جستجو نمایش داده میشه  مخصوصا از اواخر ۲۰۲۲ که توی سرچ کنسول هم بخش فروشگاهی اضافه شده و یکسری اتفاقات توی بخش فروشگاهی سرچ کنسول اضافه شده، پس خیلی مهمه براش که این نکات رو رعایت کنید.

حالا چند تا راه حل دارم:

یک: این محصول که ناموجود شده و من قرار نیست بیارمش و رنک خوبی داره بیام چیکارش کنم؟ Redirect کنم روی دسته بندی اش یا ری دایرکت کنم روی محصول مشابه اش Similar محصولی که با این تقریبا یکسانه و اصلا تو همین حوزه اس.

اما این مساله کار سختیه چرا؟ اگر تعداد مثلا شما ۲۰۰۰ تا یا ۳۰۰۰ تا یا نه از این هم بزرگتر باشه. یعنی میکرو بیزینس Micro-Business نباشید مثلا ده هزارتا یا پانزده هزار تا محصول دارید. یه هویی ۵۰۰ تاش از دور خارج میشه.

مخصوصا توی لباس فروشی ها، اینجا باید چیکار کنید؟ اینجا اگه بخواید شما هر دفعه چک کنید کدوم محصولات ناموجودن و قرار نیست بیارمشون و بعد بحث Redirect کردن اگر تیم فنی داشته باشید باید انتقال بدید به تیم فنی. یک پروسه طولانی میشه تا اونها انجام بدند و دوباره تست کنید مشکلی نداشته باشه و هزار داستان دیگه.

ری دایرکت کردن بنظر من استراتژی درستی برای کسب و کارهای بزرگ و متوسط رو به بالا نیستش. کسب و کارهایی که تعداد محصولات بالایی دارند به مشکل بر می خورند.

حالا شما می آیید چیکار می کنید: پس یه بحث شد: Redirect و یه بحث دیگه میشه Canonical کردن.

یعنی چی؟ یعنی میگیم یه محصولی که از دور خارج شد کنونیکال بشه روی محصول شبیه به خودش.

حالا این Canonical باید اتوماتیک انجام بشه. چه وقتی این اتفاق بیافته؟ یعنی قرار دادن یک شرطی که اگر فروشگاه بزرگی باشید قرار دادن یک شرطی که اتوماتیک کنونیکال بشه، دوباره داستان خیلی زیادی داره.

که چی؟ مثلا این محصول باید بگید یه شرطی بزاره براتون که کاملا هم باید برنامه نویسی بشه، شرطی بزاره که آقا اینقدر تایم اصلا موجود نشده، مثلا ۶ ماهه اصلا موجود نشده و Canonical بشه. باز بسته به نوع کسب و کار و نوع بیزینس می تونید مشخص کنید.

اما بعد از Canonical  کردن، یعنی کنونیکال رو بزنید به محصول مشابه یا صفحه دسته بندی اش، یک مساله دیگه هست. می تونید اصلا هیچ کدوم از این کارها رو انجام ندید و اون Landing باشه. بعد بزنید توی اون لندینگ که ناموجود شد و آخرین قیمت رو بزنید و بعد بگید این محصول دیگه تو فروشگاه ما موجود نمیشه.

یعنی کاربر وقتی اومد تو صفحه محصول رو موجود نداره و بعد صفحه Blur صفحه یک مقدار تیره تر بشه و یه Pop-Pop بیاد و بگه متاسفانه ما دیگه این محصول رو موجود نداریم و دیگه موجودش نمی کنیم، اما بجاش محصولات جدیدتر با امکانات بهتر داریم که یه لیست مثلا چهار پنج تایی باشه. که این Recommendation دوباره باید با قوانین خاص خودش یعنی از همون Category از همون رنج کالا از همه اینها یعنی مثلا یکسری شرط باشه که نمایش بده به کاربر.

باز اینجا توی این راه حل هم یه مساله ای وجود داره که اون صفحه رنک داره ولی یه اتفاقی رو ما داریم رقم می زنیم باز بستگی داره به اون تاثیری که شما از این حرکت می گیرید، یعنی اون Impact که روی سئوتون و روی فروش تون میزاره خیلی مهمه.

ببینید شما کاربر میاد اون صفحه که رنک داره میاد توی اون صفحه و بعد بلافاصله به یک صفحه دیگه منتقل میشه.یعنی وقتی میاد تو صفحه از اون صفحه خارج میشه و میره یه صفحه دیگه. همین باعث انتقال رنک میشه.

همین مساله که سریع از یک صفحه به صفحه دیگه میرن باعث میشه اون صفحه رتبه اش بیاد پایین تر و دیگه اون صفحه اون رنک رو نداشته باشه. که باید برای این یعنی اون Time on Site ای که اونجا هست، برای این یه چاره ای داشته باشید.

یعنی چی؟ یه وقتهایی می تونید با یه ویدیو این کار رو بکنید. یعنی Time On Page اون صفحه رو ببرید بالاتر که کاربر میگه که آقا این ناموجود شده باز بستگی داره به استراتژیک بودن اون محصول یه وقتهایی اون محصول خیلی استراتژیکه ارزشش رو داره که شما براش یک ویدیو تولید کنید، حتی اگه ۵۰۰ تا محصول داشته باشید.

یعنی اینقدر این محصول برای شما سود داشته که حالا یه محصول جدیدتر اوردید و اون محصول رو قرار نیست داشته باشید؛ اون رو بیارید با یه ویدیو منتقلش کنید. که Time On Site , Time On Page اون صفحه بره بالاتر و اگر این اتفاق بیافته توی این موارد که خیلی استراتژیکن، اگر تک محصوله و می تونید از این محصول برید یه محصول دیگه، Redirect اش کنید و هیچ مشکلی نداره.

اما باز هم میگم باید برای کسب و کارهای بزرگ باید بیشتر فکر کنید. کسب و کارهای بزرگ نمی تونند ریدایرکت رو انجام بدن. کسب و کارهایی که تعدادشون زیاده باید یه Solution راه حلی داشته باشن که Scale بپذیره.

اگر قرار باشه برای هر محصول مثلا سایتی مثل دیجیکالا که این همه محصول داره. اگه مثلا ده هزارتا یا پانزده هزارتا محصولش out-of-stock شده ناموجود شده اینجا نمیتونه هر کدوم رو بیاد ده هزار تا ریدایرکت اضافه میشه. و مسائل دیگه این چنینی.

پس همین بحثی که  بیاد این صفحه رو ببینه و صفحه یه مقدار تیره تر بشه و بعد  یه پاپ آپی بیاد و بگه ما این رو نداریم و تو میتونی از این محصولات استفاده کنی، خیلی بهتون کمک میکنه.

جعبه نکته
دلیل اینکه دیجی کالا Blur نمیشه و اون اتفاقا نمی افته همینه که اون رنک اون صفحه رو از دست نده. یعنی وقتی شما می آیید و می ببینید که ناموجوده از باکس پیشنهاداتش استفاده کنید چرا؟ چون نمیخاد اون رنک رو از دست بده، یعنی اون سریع منتقل شدن رو نمیخاد. میخاد شما ببینید ناموجوده و از اون بحث آقا موجود شد خبرم کن استفاده کنید و بعد از همون Recommendation. که الان دیجیکالا محصولات ناموجود رو یه وقتهایی میاره بالای محصول میزاره یعنی محصول ناموجود میره پایین تره و Recommendation بالا قرار می گیره.

اینها راه حل هایی برای محصولات ناموجود هستن که می تونید ازش استفاده کنید. اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو و قوانین آن هستید پیشنهاد می کنم دوره آموزش سئو وبین سئو رو از دست ندید.

موفق و پیروز باشید.

سری آموزشی: کسب و کار اینترنتی

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید