خلاصه کتاب مسری دلیل سرایت پیام ها

خلاصه کتاب مسری دلیل سرایت پیام ها

خلاصه کتاب مسری دلیل سرایت پیام ها (ترجمه کتاب: Contagious نوشته: جونا برگر) در چند دقیقه:

چطور و در چه زمای بخوانم؟

حجم کتاب
حجم کتاب

243

زمان مطالعه
زمان مطالعه کتاب

5 دقیقه

میزان تمرکز
میزان تمرکز برای مطالعه کتاب

در مسیر (کم)

نویسندگان
نویسندگان کتاب

جونا برگر

نکات کلیدی کتاب

  • برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود از، تبلیغ کلامی یا سرایت اجتماعی استفاده کنید. داوطلبانه و در حد گسترده
  • هر روز، مردم درباره محصولات و برندها بحث و گفتگو می‌ کنند و ۹۳ درصد این گفتگوها از طریق سرایت دهان به دهان وجود می‌ آیند.
  • شش اصل سرایت که در ادامه بیان می شود مشخص می کند که آیا افراد درباره شما حرف خواهند زد یا نه:
  • اول: ارزش اجتماعی بسازید به این معنی که مردم با صحبت درباره محصول و خدمت شما احساس تاثیرگذاری بدست آوردند.
  • دوم: یادآور بسازید. محصول و خدمات خود را به مردم یادآوری کنید. ایده های آشنا برای مردم تاثیرگذارترند.
  • سوم: در مردم احساس بسازید حال چه مثبت چه منفی!
  • چهارم: از نمایان بودن فعالیت ها، خدمات و محصولات خود کاملا مطمئن باشید.
  • پنجم: از ارزش عملی محصول خود اطلاعاتی تهیه نمایید تا مردم آن را نشر دهند.
  • ششم: داستان سرایی کنید. داستان و قصه بهترین و موثرترین راه برای انتقال و بازنشر اطلاعات است.
  • از این شش اصول برای تبلیغ انواع محصولات و خدمات خود استفاده کنید. بسیار کم هزینه است.

جذاب یا غیر جذاب؟

وقتی یک محصول، ایده یا موضوع به آخرین بحث داغ روز تبدیل می‌ شود، به “سرایت اجتماعی” رسیده است؛ این یک اتفاق خوب است و ممکن است به صورت تصادفی رخ بدهد. به عنوان مثال، ساخت یک عبادتگاه جدید می‌ تواند به طور طبیعی علاقه مردم را به خود جلب کند یا یک هدف سیاسی مؤثر افراد را به مشارکت ترغیب می کند. اما اگر شما در حوزه بازاریابی فعالیت می‌ کنید که؛ قصد دارید محصول یا خدمت خود را مسری کنید، داستان کمی فرق دارد و آغاز جرقه آن سخت تر است. 

در صورتی که محصولاتتان از سایر رقبا با همین خصوصیات مشابه، دارای قیمت کمتری باشد و یا اگر به گونه ای هوشمندانه آگهی ساخته باشید؛ می توانید موضوع داغ و به روز شوید. البته که این دلیل مسری شدن همه ایده ها نیست.

تبلیغات کلامی یا دهان به دهان دامنه بسیار گسترده ای دارد و نیازی نیست شما بصورت مستقیم برای آن هزینه ای صرف نمایید. حتی به اینترنت و یا کامپیوتر نیز نیازی ندارید. ۹۳ درصد از تبلیغات دهان به دهان کاملا سنتی و بدون حضور اینترنت صورت می گیرد. در آخر کار استفاده از شبکه های اجتماعی حضور دارد. رسانه های اجتماعی در واقع فقط فناوری و لوازم کار هستند و نه استراتژی!

هدف گسترش و بسط دادن موضوعاتی است که منبع پخش کننده آن مهم نیست و بدون توجه به آن تکثیر می شوند. شما برای این کار نیاز است که شش اصل سرایت را رعایت کنید:

۱- ارزش اجتماعی

هر موضوعی زمانی در جامعه رایج می شود که؛ صحبت پیرامون آن به افراد احساس مهم بودن و با ارزش بودن بدهد. به عنوان مثال: اینکه شما بتوانید یک رستوران خوب و باکیفیت را قبل از همه کشف کنید. موضوعاتی که دارای اهمیتی ذاتی هستند. یک ویژگی در محصول که مشتریان و مصرف کنندگان را وادار به صحبت درباره آن می کند. وجهه برتری محصول است.

در کدام جنبه یا مشخصه محصول شما از سایر رقبا برتری دارد؟

چگونه می توانید فراتر از انتظارات معمول مردم رفتار نمایید. به عنوان مثال: شرکت هواپیمایی به دنبال ارائه خدماتی است که در خاطر افراد باقی می ماند؛ مثلا: صندلی بزرگ و راحت، صفحه نمایش اختصاصی برای هر مسافر، ارائه خوراکی های متنوع باب سلیقه همه. این نوع بازی ها مشتریان قدیمی را وادار به صحبت درباره پیروزی خود می کند و با این کار افراد دیگری بسمت شما جذب می شوند.

۲- یادآورها

یادآورها در واقعی محرکی برای صحبت درباره محصولات و خدمات هستند. آنها به یاد مردم می آورند که باید درمورد یک محصول خاص الان صحبت شود. شاید با خود بگویید که مثلا مردم بیشتر هیجان صحبت درباره یک شهربازی حفن را داشته باشند؛ اما در واقعیت اینگونه نیست. صحبت درباره صبحانه آنچه که هر روز صبح می خورند بیشتر از شهربازی هیجان دارد. مردم هر روز صبحانه می خورند؛ اما به شهربازی گه گداری می روند. مشتریان مایل هستند درباره محصول آشنا و غیرهیجان انگیز شما حرف بزنند و تجربیات خود را بیان کنند و نظر دیگران را نیز بدانند.

مردم بصورت میانگین روزی ۱۶ بار درباره محصولات و برندها صحبت می کنند. اما چه محصولی وارد این بحث داغ می شود؟ باید در مورد آن تحقیق کنید. “تبلیغ دهان به دهان فوری” زمانی که از تجربه مصرف یک محصول خاص حرف می زنید. “تبلیغ دهان به دهان دنباله دار” به مرور زمان اتفاق می افتد. استفاده از یک محصول شاید باعث ایجاد تبلیغ دهان به دهان فوری شود؛ اما حتما باعث ایجاد یک تبلیغ دهان به دهان دنباله دار مثبت نمی شود.

برای ارزیابی یک یادآور موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • هر چند وقت یک بار قرار است اتفاق بیافتد؟
  • ارتباط بین محصول و یادآور تا چه میزان قوی است؟
  • موقعیت جغرافیایی شما کجاست؟ با توجه به ذائقه محلی تبلیغ کار کنید.
  • مناسبت ها و جشن های خاص چه زمانی است؟ متناسب با رنگ و حال و هوای آن کار کنید.
  • یادآور بخشی از محیط معمول محصول شما است؟

۳- احساس

مردم اغلب در مورد موضوعاتی حرف می زنند که توانسته احساسات آنان را برانگیخته نماید. زمانی که موضوعی گسترش پیدا کرد مردم بصورت رودررو یا در شبکه های اجتماعی در مورد آن صحبت و تبادل نظر دارند. مردم از روی غریزه از موضوعات هیجان انگیز و جالب استقبال می کنند و آن را منتشر می کنند. احساسات به شکل های مختلف می تواند مردم را برانگیخته کند تا موضوعی را منتشر نمایند. احساسات مثبت مانند: تعجب، شگفتی و حیرت احساساتی بسیار قوی هستند که انگیزه زیادی به شخص برای اشتراک گذاری نظرش می دهد. در صورتی که احساس شادی یا ناراحتی درباره موضوعی انگیزه کمتری دارد. در برخی مواقع خاص احساسات منفی نیز گاها می تواند عاملی برای اشتراک گذاری باشد؛ اما با این حال شرکتها به دنبال احساسات منفی نیستند.

۴- نمایان کردن

این روزها مردم از اطلاعات لبریز شده اند و آنها به دنبال انتخاب های افراد دیگر هستند تا راحتتر بتوانند تصمیم گیری نمایند. از همین نکته که در روانشناسی از آن به نام پدیده تایید اجتماعی یاد می شود؛ استیو جابز توانست به خوبی استفاده نماید. او فهمید که لوگوی سیب محصولات اپل نباید روبروی چشم کاربرش باشد؛ بلکه باید در جایی قرار گیرد که افراد دیگر آن را ببینند و جلوی چشم آنها باشد. با این کار هر زمان که کاربران غیر اپلی محصولات آن را می دیدنند به صورت ناخوداگاه به فکر خرید محصولات اپل می افتادند. برای رسیدن به قابلیت مشاهده زیاد کارهای زیر را انجام دهید:

  • به دنبال طراحی ایده هایی باشید که خود مبلغ خود باشند. به این صورت که یک آگهی تبلیغاتی را در برند خود قرار دهید. ایمیل “هاتمیل” در هر ایمیل شعاری را ضمیمه کرده است که خدماتش را می گوید.
  • استفاده از ناهنجاری های رفتاری. به این صورت که تبلیغی با عمر مفید طولانی بسازید یا انتخاب کنید.

۵- ارزش کاربردی

اطلاعاتی که بتواند به افراد کمک کند؛ انتشارش برای مردم لذت بخش تر است. این اطلاعات آسانتر دهان به دهان پخش می شوند. مردم دوست دارند که به دوستان خود کمک برسانند. به دنبال اطلاعاتی باشید که نکاتی مفید و کاربردی را یاد بدهد و مشکلی را حل نماید. مثلا نکات ساده آشپزی، شستن، ترفندهای مختلف کارهای روتین. می توانید از تکنیک کاهش حساسیت استفاده کنید تا مشتری حس کند از این معامله سود خوبی داشته است. بر روی کالایی ارزان تخفیف گذاشتن بسیار اثربخش تر است تا روی کالایی گران همان مقدار تخفیف را قرار دادن. بر روی کالاهای ارزان تخفیفات را بصورت درصد بیان کنید. اما در محصولات گران قیمت رقم تخفیف را بصورت عدد بگویید تا نتیجه بهتری دریافت نمایید.

قانون ۱۰۰: اگر محصولی زیر ۱۰۰ دلار قیمت دارد، قیمت فروش را بصورت کاهش درصد بگویید؛ حال اگر محصول قیمتش از ۱۰۰ دلار بیشتر بود، تخفیف آن را بصورت دلاری نشان دهید. هر دوی این تاکتیک ها افراد را ترغیب و مشتاق به خرید آن محصول می کند و همچنین درباره اش با دوستان خود حرف می زنند.

۶- داستانها

برای به خاطر سپردن محصول خود و ترغیب مشتریان به صحبت درباره محصول، باید آن را در قالب یک داستان قرار دهید. داستان بسیار بر روی مخاطب تاثیر دارد. مردم زمانی که داستانی را تعریف می کنند بیش از یک صحبت معمولی تبادل اطلاعات دارند. مردم دوست دارند که بصورت داستانی فکر کنند. داستان باید منطقی و بی پیرایه باشد. مردم زمانی که داستانی را تعریف می کنند، جزئیات اضافی را حذف می کنند و صرفا بخش های مهم را می گویند و آن را رواج می دهند. داستان تبلیغی باید سرگرم کننده و خلاقانه باشد. از اینکه شنونده می تواند داستان را به خوبی بفهمد و آن را به شما ربط بدهد؛ اطمینان حاص نمایید. 

آغاز داستان سرایت!

از این ۶ اصل سرایت می توانید به راحتی بدون صرف هزینه هنگفتی بهترین و تاثیرگذارترین تبلیغ را برای برند خود بسازید. اگر برند کسب و کار شما بتواند به مصرف کنندگان احساس مهم بودن ببخشد، بصورت دائمی درمحیط زندگی آنها ظاهر شود، احساسات آنها را برانگیخته نماید، بصورت کامل قابل مشاهده باشد، مغید و سودمند نیز باشد و در کنار همه این موارد از داستان خوبی نیز برخوردار باشد؛ داستان سرایت برند شما آغاز می گردد!!!
سری آموزشی: کسب و کار اینترنتی

حرف دل کاربران (0)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید