پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

سلام امیدوارم حالتون خوب باشه. من محمد نصیری هستم؛ اینجا وبین سئو.

توی این ویدیو میخام در مورد مشکلات سئو و فروش و کلا پیشرفت و رشد در فروشگاه اینترنتی رو بررسی کنم. یکسری توضیحات میخام بهتون بگم که خودم انجامشون دادم و شما هم می تونید از این توصیه ها استفاده کنین.

این موارد رو تحقیق کردم و بهشون رسیدم و خیلی بهتون کمک می کنه که؛ باعث موفقیت فروشگاه اینترنتی شده و فروش تون رو توی فروشگاه اینترنتی تغییر بدید و چند بارش کنید.

اگه علاقمند هستین که اطلاعات با جزئیات بیشتر رو در مورد سئو و بهینه سازی سایت و فروشگاه اینترنتی تون بدست بیارید؛ بهتون پیشنهاد می کنم که دوره آموزش سئو ما رو حتما مصرف کنید. کلی مثال های واقعی برای حل مسائل آنلاین شاپ تون رو گفتم.

عوامل موثر در افزایش یا کاهش فروش آنلاین

Navigation

اولین تنگه یا مشکلی که اتفاق می افته توی فروشگاه اینترنتی اینه که شما: Navigation درستی توی فروشگاه تون نداشته باشید. یعنی چی؟

کاربران نتونند از صفحه اصلی از صفحه دسته بندی به صفحاتی که میخان برسند. مدام سردرگم بشن و شما مثلا توی صفحات دسته بندی بزارید که خیلی شلوغ اش کنید.

همه اینها باعث میشه که Navigation درستی نداشته باشین. یعنی کاربر خیلی درست نتونه بره به اونجایی که میخاد و این شلوغی های بیش از حد، مخصوصا توی Option ها توی اون ویژگی هایی که داره و… همه اینها باعث میشه که سردرگم بشه و اصلا فروشگاه رو ترک کنه و بیخیال خرید از اونجا بشه.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

اگر بتونید اینها رو اصلاح کنید روی فروش تون قطعا تاثیرگذاره؛ چون همین مساله باعث بهبود تجربه کاربری فروشگاه شما میشه و بهبود تجربه کاربری در نهایت باعث فروش بیشتر میشه.

Mobile Friendly

مساله بعدی که همه جا گفتم و همیشه ازش صحبت کردیم؛ اینه که Mobile Friendly باشیم. یعنی چی موبایل فریندلی بودن؟

Mobile Friendly بودن فقط اون بحث Responsive بودن نیست! یعنی یک وقتهایی ریسپانسیو هست ولی چیدمان خیلی بده.

اینکه تجربه کاربر واقعا وقتی میخاد یک چیزی رو پیدا کنه، اذیت میشه، نمی تونه یا یه وقتهایی یکسری مسائل ضروری تر رو شما توی موبایل حذفش کردید و یکسری مسائل که فرع اند و اصلی نیستن توی موبایل تون دارین نمایش میدین.

کاربر اون چیز اصلی رو میخاد پیدا نمی کنه و همین اذیتش میکنه و بیخیال وب سایت میشه.

Broken Link یا لینک های شکسته

مساله بعد اینه که حتما توی فروشگاه اینترنتی لینک های شکسته یا Broken Link رو حواستون بهش باشه.

لینک های شکسته باعث میشه که من وقتی وارد یک صفحه محصول، یک دسته بندی میشم و روی اون کلیک می کنم یا روی بلاگ تون فرقی نمی کنه، روی اون لینک شکسته کلیک می کنم، ناامید میشم از کسب و کار شما به دلیل اینکه فکر می کنم اصلا حواسشون نیست، براشون مهم نیست.

من وقت گذاشتم و این مساله رو دیدم ولی به صفحه ۴۰۴ میخورم. صفحه ۴۰۴ رو دیدن میتونه خیلی وقتها باعث بشه که کل وب سایتتون رو ببندند؛ نه اینکه فقط از اون صفحه خارج بشن.

پس حواستون به لینک های شکسته و ۴۰۴ شده باشه؛ که همین باعث نشه که فروش تون کم و کمتر بشه.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

سیگنال اعتمادسازی

مساله بعد چیه؟ مساله بعد اینه که شما یکسری سیگنال های اعتماد سازی بدید توی وب سایت تون. سیگنال های اعتماد سازی در فروشگاه اینترنتی چیه؟

میتونه صفحات سوشال ما باشه. Social Media  مثل: اینستاگرام (بودن اینستاگرام در فروشگاه اینترنتی خیلی کمک می کنه یعنی یک سیگنال اعتمادسازیه).

مساله بعد از سوشال میدیا اینه که شما Product Review داشته باشین. یعنی چی؟ یعنی کسانی که خرید کردند، حتما نظر یا review هاشون رو بزارند.

اگر فروش داشتین اون اوایل اش دو تا سه تا؛ ازشون بخواید حتی با دادن امتیاز به اونها برای خریدهای بعدی، بگید که برای این محصول من نظرت رو بگو حتما و اگر نظرت رو بنویسی مثلا فلان اتفاق می افته یااینقدر امتیاز می گیری بعد در نهایت این امتیازها در کنار هم جمع بشه تو می تونی اینقدر تخفیف بگیری.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

استفاده از HTTPS

بعد از این سیگنال های اعتمادسازی که بهتون گفتم. Secure بودن یا استفاده از HTTPS هست.

وقتی کاربر HTTPS رو می بینه، خیلی راحتتر به اون وب سایت اعتماد میکنه (اونایی که حواسشون جمع هست) به دلیل اینکه وقتی Secure نیست و فقط http هست اون بالا میزنه Not Secure.

اگر داشته باشید که دوباره این هم یک سیگنال اعتمادسازی به کاربرتون.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

صفحات درباره ما و تماس با ما

در نهایت یه چیزی که خیلی ها در فروشگاه اینترنتی بهشون توجه نمی کنند؛ صفحه درباره ما و تماس با ما است. کاربرانی میخان ازتون محصولات مهم بخرند، حتما صفحه درباره ما و تماس با ما شما رو نگاه می کنند.

که آقا محل دقیق فروشگاه تون رو گذاشتید، شماره تماس گذاشتین، شماره ثابت دارین، ایمیل دارین و…. همه اینها باعث میشه اعتماد کنه. میگه آقا هم شماره ثابت دارند هم موبایل دارند (البته فقط ثابت داشته باشین کافیه).

هم بحث شبکه های اجتماعی رو دارند. هم بحث پیام رسان ها رو دارم من اگه به مشکل بربخورم می تونم بهشون پیام بدم.

بعضی مشتریان به شما قبل از اینکه خرید کنند پیام میدن و منتظرت شما جواب بدید و بعد خریدشون رو بزنند. اگر این اتفاق بیافته و شما جواب ندید، از خریدشون منصرف میشن.

اگر پیام رسان گذاشتید حواستون باشه که باید جواب بدید. اگر چت آنلاین گذاشتین باید جواب بدید. اگر آنلاین نیستید باید نوشته بشه که آنلاین نیستن.

این خیلی مهمه جزء سیگنال های اعتماد سازیه.

در آموزش وردپرس وبین سئو که بصورت رایگان برای شما تهیه نموده ایم کار با پیشخوان وردپرس آموزش داده شده است.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

تعامل با کاربر

کاربرها تعاملی با محتوای شما ندارند! تعامل یا Engaging چیه؟ مثلا کامنت براتون بزارند یا مثلا دارم میگم اگه لایک داره، لایکش کنند. اما تعامل اصلی چیه؟

اینکه روی اون محتوای شما وقت بزارند. یعنی شما با محتوای درست می تونید زمان رو از اونها بگیرید و وقتی زمان بزارند روی محتوای تو قطعا بهت اعتماد میکنه و همین مساله براتون مهمه اگر می بینید که یکسری محتواهای توی وب سایت تون زمان خوبی نمی گیرند، یعنی چی؟

یعنی کاربر روی اون محتواها نمی مونه؛ حتما محتواتون رو یک بازنگری بکنید.

حتما با یه بینش دیگه با یه نگاه دیگه چارچوبی که قبلا دادید به محتوا رو بزاید کنار و با یه دید دیگه ای نگاه کنید و اگر مستقیم به محصول تون نگاه کردید، یک بار از بالا نگاه کنید.

من اگه الان بخام این گل رو توصیف کنم از روبرو که نگاه کنم یک توصیفی دارم ولی وقتی دارم از بالا نگاه می کنم با یه بینش دیگه ای به این محصول نگاه می کنم.

جعبه نکته
خلاقیت یعنی همین: تغییر نگاه به اون مساله!

مسائل توی دنیا تغییری نمی کنند، یعنی تا وقتی که هستین، همیشه دنیا این شکلی بوده و قبل از ما هم این شکلی بوده و هیچ فرقی نکرده. تفاوت توی خلاقیت و نگاهشون عوض شده.

یعنی دیدشون رو نگرش شون رو و دیدگاه شون رو نسبت به این محصول، نسبت به خدماتی که ارائه میدن تغییر دادند.

همین نگاه باعث میشه که خلاقیت ایجاد بشه و این خلاقیت قطعا تبدیل به فروش میشه، قطعا تبدیل به بیشتر دیده شدن، قطعا تبدیل به این میشه که شما CAC یا رقمی که برای جذب مشتری می پردازین؛ بالاخره ما یه هزینه ای رو دادیم برای اینکه جذب مشتری کنیم. این رقم ها با خلاقیت به شدت میاد پایین.

پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی

shipping cost هزینه های ارسال

مساله بعدی که میخام در موردش باهاتون صحبت کنم؛ مساله shipping یا ارسال. هزینه های ارسال. یه وقتهایی همین الان که هزینه پست توی ایران افزایش پیدا کرده نسبت به قبل، خب یکسری فروشگاه ها به مشکل خوردند. مثلا خریدهای رایگان شون بردند بالای یک میلیون.

ببینید تصمیم بگیرید براساس کسب و کارتون، براساس بیزنسی که دارید، باید اون هزینه ارسال چجوری باشه.

اگر براتون صرفه اقتصادی داره، هزینه ارسال رو بر عهده خودتون بگیرید. اگر نداره و تعداد سفارشات زیاده، هزینه ارسال رو بر عهده مشتری بزارید. هزینه ارسال ها رو اگر می تونید ثابتش کنید.

مثلا اگر امکانش براتون هست بزارید مثلا ۱۰ هزارتومان یا ۲۰ هزار تومان و هی تغییر نکنه براساس جایی که مشتری هست.

همه اینها یه مقداری احساس بد میده و همین shipping cost ها کنترلش می تونه فروش شما رو بیشتر کنه. می تونه احساس مشتری نسبت به کسب و کار شما رو بهتر کنه که شما متوجه این دغدغه شدید.

Check Out

مساله بعدی که میخام بهتون بگم و آخرین مورد هم هست. بحث Check Out یا مراحل خرید، مراحل تسویه حساب. خیلی مهمه.

اینکه شما یه مراحل خرید خیلی پیچیده ای داشته باشین یا مراحل خرید خیلی ناقصی داشته باشین، همه اینها باعث میشه که کاربر از شما خرید نکنه.

یه وقتهایی بعضی ها کد ملی می گیرند و اصلا یه چیزهایی عجیب و غریب می گیرند که وقتی من میخام خرید رو بزنم اصلا اینکار رو انجام نمیدم و میگم بیخیال میرم از یه فروشگاه دیگه میخرم؛ چرا باید از اینها بخرم که این همه طولش بدم و این همه اطلاعات از من بخواهند.

اطلاعات اضافی که نیازی نیست رو نگیرید. یه وقتهایی اگر ایمیل به کارتون نمیاد و اصلا برنامه ای برای بازاریابی ایمیلی ندارید؛ نگیرید.

مساله ای که توی Check Out می تونید بزارید، اینه که فاصله اونها رو تا ارسال رایگان نشون بدید. این خیلی می تونه کمک کنه. بعد توی چک اوت می تونید بیش فروشی کنید؛ یعنی وقتی این محصول گرون رو دارم می تونید بگید آقا مثلا شما این دوربین رو خریدید، بندش هم می تونین بخرید.

از پیچیدگی دوری کنید. این خیلی مهمه. پیچیده اش نکنید و برای بحث تسویه حساب تون برنامه ای داشته باشید.
مثلا یه کاری خودم همیشه می کنم توی فروشگاه اینترنتی اینه که اگر دقت کنید یک تیکی هست، مخصوصا توی فروشگاه های ووکامرسی که باید حتما اون رو بزنه و بعد بره سراغ خرید؛ من با یه کد جاوا اون تیک رو بصورت تیک خورده میزنم؛ یعنی اون باکس رو میزنم که تیک بخوره. چون کسی که میخاد خرید کنه، قطعا باید اون رو بزنه و من جلوتر از اون میزنم و اون فقط داره میخونه و میگم آقا تو قوانین من رو پذیرفتی که از من خرید کردی و خیلی راحت یک مرحله از اون مراحل Check Out Process رو کم می کنم که کاربر راحتتر به صفحه پرداخت بانکی برسه. همین به من خیلی کمک می کنه.

کپشن عالی برای محصولات

قدرت اصلی فروش شما در چگونگی معرفی محصول یا به عبارت دیگر در نحوه تولید محتواست. فقط نیاز دارید که به سوالات مشتری پاسخ دهید و او را قانع کنید که این محصول برایش مناسب است. چند نکته کوتاه زیر به شما کمک می کند تا محصول نویسی مناسب داشته باشید:

  • در متن خود مزایای محصول را بولد کنید.
  • به مشتری بگویید که این محصول دقیقا قرار است برایش چه کاری انجام دهد.
  • از کلمات ساده استفاده کنید.
  • جمله را نپیچانید.
  • جملات کوتاه بنویسید.
  • فعل و فاعل ساده استفاده کنید.
  • چرا مشتری باید از شما این محصول را بخرد؟ در متن خود، به این پرسش جواب دهید.
  • با لحنی صمیمانه بنویسید.

راحتتر کردن روند خرید

یکی از رازهای پیشرفت فروشگاه های اینترنتی آسانتر کردن فرایند ثبت سفارش و خرید از سایت است. برای این کار شما نیاز به رعایت نکات زیر دارید:

  • روش های مختلف پرداخت: شما با ارائه روش های پرداخت متنوع مانند: پرداخت درب منزل، بصورت کارت به کارت و یا بصورت آنلاین، اعتباری و… به مشتریان ارزش می دهید و حق انتخاب با آنهاست. در طراحی سایت فروشگاهی از افزونه ووکامرس برای مشخص کردن شیوه پرداخت می توانید استفاده کنید.
  • فرم های ثبتنام دارای فیلدهای ضروری: اینکه مشتریان را وادار کنید که برای ثبتنام و ساخت حساب کاربری، فیلدهای زیادی را پر کنند؛ بسیار ناخوشایند است. تنها اطلاعاتی که واقعا به آنها نیاز دارید را بگیرید.
  • کم کردن حواس پرتی مشتری: در صفحه پرداخت که آخرین مرحله فروش اینترنتی است؛ به هیچ وجه تبلیغات قرار ندهید. وجود هر عامل حواس پرتی در این مرحله مشتری را از هدف نهایی که پرداخت پول است، دور می کند. در این صفحه تنها حواس مشتری باید بر روی ورود اطلاعات درست باشد.
  • نماد اعتماد: یکی از روش های موثر و کلیدی در افزایش آمار فروش؛ اعتمادسازی است. اینکه امنیت صفحه تامین باشد و همچنین نماد اعتماد یا اینماد را نیز در صفحه سایت خود قرار دهید.

امیدوارم که از این نکات استفاده کنید.

موفق و پیروز باشید.

سری آموزشی: کسب و کار اینترنتی

حرف دل کاربران (2)

از فرم زیر میتوانید حرف دل خودتان را در مورد این پست ثبت کنید

  • بهار بیگی
    1 سال پیش

    سلام ، من رفتم و بک لینک های شما رو بررسی کردم و دیدم که یکی از رقباتون به سایت شما و خیلی دیگر از سایت های هم صنف شما لینک داده. اونجا مزرعه ی لینک بود و احتمالا قصد داه موجب کاهش رتبه ی شما بشه. اما متوجه نشدم چرا همه ی لینک ها رو با انکر تکست آدرس url خودش داده!!!!!
    بخاطر همکاریم با شما ممنون میشم جواب سوالم رو توضیح بدید 🙂

    • محمد نصیری
      1 سال پیش

      سلام وقت بخیر خانم بیگی
      کاری که این شخص با سایت ما و سایت های رقیب کرده سئو منفی هست، منتها ما با دونستن روند سئو و جلوگیری از سئو منفی تمام لینک ها رو بی اثر کردیم.